ولادیمیرو گیاچی
برگردان
یدالله سلطان پور
تهاجم تئوریکی بر دموکراسی
۳
خلاصه کردن دموکراسی در دموکراسی برگ رأی
۱
· وقتی آدم چنین اشاراتی را می شنود، از خود می پرسد:
· از دموکراسی چی باقی مانده است؟
۲
· اما این درست، همان «دموکراسی لیبرال» و «دموکراسی نمایندگی» است، که امروزه بدون رو در بایستی با «دموکراسی» به طور کلی یکسان قلمداد می شود.
۳
فرانسیس فوکویاما (۱۹۵۲)
دانشمند علوم سیاسی آمریکا و شاگرد آلان بلوم
از علمای ندانمگرا و خردستیز ایالات متحده آمریکا
مؤلف کتب «پایان تاریخ» و «یورش بزرگ»
و
مفاهیم غیرعلمی و من در آوردی از قبیل «جامعه اطلاعات»، «پایان انسان»، «پسا هومانیسم» و «محافظه کاری نو» را در کتب خود مورد بحث قرار می دهد و راه حل هائی برای دولت آمریکا عرضه می کند.
· از این رو ست، که مؤلفی مانند فوکویاما، که در اجرای «دموکراسی لیبرال»، چیزی کمتر از «پایان تاریخ» نمی بیند، از دموکراسی تعریفی «سر تا پا صوری» تحویل مردم می دهد و آن را ـ اصولا ـ در رفتن هر از گاهی مردم به پای صندوق رأی خلاصه می کند.
۴
· از این رو ست، که می توان ـ به حق ـ از دموکراسی برگ رأی سخن گفت.
· مفهوم «دموکراسی برگ رأی» به این دلیل نیز مناسبتر از مفهوم «دموکراسی نمایندگی» است که (همانطور که دیدیم) در بسیاری از مهمترین دموکراسی های جهان، برای رأی انتخاب کنندگان، نمایندگیت یکسانی قائل نمی شوند.
۵
· به دلیل همین یکسان جا زدن ساده و عوامفریبانه «انتخابات» با «دموکراسی» بود، که چندی پیش، مانور تبلیغاتی امکان پذیر می شود، تا انتخابات مضحک در عراق (که بر مبنای تعلقات قومی ـ مذهبی سرهم بندی شده بود، با کاندیداهای به اصلاح مخفی، ضمن بایکوت همه گروه های متعلق به اهل تسنن) را به مثابه «پیروزی دموکراسی» قلمداد کنند.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر