۱۳۹۲ شهریور ۲۳, شنبه

رویاروئی های ایدئولوژیکی هر روزه (4)



سرچشمه:
صفحه فیسبوک پیرایه یغمائی
 
در آفریقای جنوبی درختی وجود دارد که سالی یک بار میوه ی بسیار آبدار و خوشمزه ای به نام « ماروئلا » به بار می آورد که حاوی مقدار زیادی الکل است.
ماروئلا وقتی می رسد در اثر آفتاب، مقدار زیادی الکل در خود تولید می کند که گیرائی بسيار دارد .
این همان میوه ای است که از آن لیکور آمورلا را تهیه می کنند .
به دلیل کمبود آب در این ناحیه وقتی که میوه ی این درخت می رسد حیوانات زیادی برای رفع تشنگی و فرار از گرما به زیر این درخت پناه می آورند و با اين ميوه رفع تشنگی می کنند که نتیجه را می توانيد در این فیلم کوتاه ببینید!

 میم حجری

1


 الدهید

·        اصولا هر میوه ای، حتی هر دانه و حبه ای  پس از رسیدن، حاوی الکل بالقوه است:
·        الکل نتیجه احیای مواد قندی موسوم به الدهید است که در همه نباتات کم و بیش وجود دارد.

2

·        حتی اندام نباتات و درختان حاوی مقادیر چشمگیری از مواد قندی اند.

3

·        به همین دلیل است که می توان از جو آبجو تهیه کرد.

4

 الکل

·        در هوای گرم مواد قندی، احیای بیوشیمیائی می شوند و به الکل بدل می گردند که هر کس از آن بخورد تلو تلو می خورد.
·        این به معنی سقوط از مرحله الدهید به مرحله الکل است.  
 
5

 اسید

·        طرف دیگر این واکنش بیوشیمیائی اکسیداسیون مواد قندی است:
·        در روند و به برکت اکسیداسیون مواد قندی، اسید تشکیل می شود:
·        ترش گشتن محتوای معده پس از اطعام مواد قندی (مواد شیرین و کیک و غیره) نتیجه همین واکنش است.

 اسید استیک، سرکه

·        تبدیل عرق به سرکه نیز توسعه دو مرحله ای برگشتی است:
·        الکل نخست به الدهید و الدهید به اسید (اسید استیک، سرکه)  اکسید می شود. 

6

 مستی  و پیامدهای آن

·        عطر مستی بخش گیاهان که شعرای بی خبر از روندهای شیمیائی و بیوشیمیائی را به ایدئالیزه کردن بهار و دادن نام فصل مستی و خماری برمی انگیزد، نیز نتیجه همین روند احیا (ردوکسیون) است:
·        عطر گیاهان نیز از مواد الکلی و غیره با درجه تبخیر بسیار نازل تشکیل می شود که استشمام شان مستی آور است.  

پایان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر