۱۴۰۰ اسفند ۹, دوشنبه

کلنجار ایده ئولوژیکی با همنوع (۷۹)

Bild 

 

میم حجری

 

۲۱۳۹
تا حالا کاری کردین که از خودتون بدتون بیاد ؟ من الان از خودم متنفرم و خشمگین
رها

آره.
همه
حتی
رسول اکرم
مرتکب خریت و خطا می شوند
و
چه بسا مادم العمر از خودشان شرمنده می شوند.
آدم ها اما تحت شرایط دشوار زندگی مرتکب خریت و خطا می شوند.
یعنی تقصیری ندارند

۲۱۴۰
اشتیاقی که به دیدار تو دارد دل من
دل من داند و من دانم و دل داند و من
خاک من گل شود و گل شکفد از گل من
 تا ابد مهر تو بیرون نرود از دل من
مولانا

این شعر مولانا
و
نه فقط این شعر او
به لحاظ صنعت شعری
معیوب است
چرا؟
چون
دل من با «و من» همقافیه نیست.

۲۱۴۱
گاندی و عشق و قدرت عشق
روزی که قدرت عشق بجای عشق به قدرت بیاید جهان صلح را خواهد شناخت

هی گاندی

طبقات اجتماعی به قدرت می آییند و ن هعشق و قدرت عشق.

عقلت کجا ست؟


۲۱۴۲
ری را
از این پس کلمه صلح را بیشتر می شنویم. صلح اروپایی.‌
تا دیروز به قصد دمکراسی خاورمیانه را بلعیدند، به جای امنیت و صلح ویرانی به جا گذاشتند. حالا دم از صلح می زنند. اصولا زمانی صلح به زبان می آید که عده ای به مرگ و آوارگی رسیده اند. سرنوشت خاورمیانه روزهای تاریکش را ندیدند.حالا سران اروپا از "روز تاریک حرف "می زنند. یاد بدترین لحظه های شروع جنگ در خرمشهر می افتم. سراپا در وحشت و ترس. آیا زنده می مانیم، اسیر می شویم و هزاران تخیل دردناک. جنگ مثل زلزله نیست گرچه هر دو ویران کننده است اما زمین هنوز آرامتر از هیولاهای قرن است. جنگ در خدمت مرگ و فراق ست. سفره ات، خانه، جاده، همه زیر غرش میگ های روسی بود، دود و خاک و خون. هنوز بدنم از دیروزها می ترسد.چقدر اشک مهربان است. تحمل دیدن صحنه های دردناک را‌ ندارم.‌وقتی رمان "تن دادگی" را نوشتم، بیست سال در ذهنم چرخید، نمی توانستم از آنچه دیده ام بنویسم، از نوشتنش فرار می کردم، واقعا فرار می کردم تلاش می کردم کمتر از واقعیت بگویم. طبل جنگ هر کجا به صدا در آید مثل زخمی کهنه مرا می خورد. هنوز شش ماه از دسیسه های شان برای سقوط افغانستان نگذشته، جنگ دیگری را آغاز کردند.مردم اکراین مثل آن دوران لابد بهم می گویند: فردا جنگ‌ تمومه، این تق و توق چند روز بیشتر نیست، کجا رو داریم بریم؟
هر چه به پشت سر نگاه می کنی دستهای‌کثیف پشت پرده ‌که حالا هم کنار هم بوده و هستند هدفی جز غارت ندارند. حاکمان چند کشور نشان داده اند پیروزی و شکست هیچ معنایی برایشان ندارد‌. جنگ در همه حال برایشان نعمت است نعمت.‌‌ آنها تا دیروز در مقابل خاورمیانه همه با هم بودند، برای سرکوب داعش فرضی‌، صدور طالبان و ساخت کمپانی های تروریستی و تحریم هایی که جز فلج کردن مردم هیچ دست آوردی نداشته ، هنوز کرونا تمام نشده، بدنبال بهترین فرصت اند تا روز تاریک را به مردم هدیه بدهند و دم از صلح بزنند. برای تمامی مردمی که هنوز از دیکتاتورها در مرزها هنوز سرگردانند و اکنون مردم اکراین در این شرایط عمیقا احساس همدردی می کنم... شاید زنی مثل گذشته من در این روزها آبستن‌ و آواره باشد، من به آن جنینی فکر می کنم‌ که از صدای دلهره آور موشک ،مثل ماهی می لرزد، هرگز فکر نکن جنین درک ندارد، اینگونه نیست، بعضی حقایق نوشتنی نیستند از بس جنگ دردناک است. از خداوند و هر نوع انرژی فریادرس می خواهم بزودی جنگ تمام بشود‌ و آن سومین ننگ تاریخی اتفاق نیفتد.

۲۱۴۳
چگونه حكومت ۱۲۰ ساله ی وحشیان ِمغول به پایان رسید؟
همه چیز از یک روستا شروع شد.
صدوبیست سال مغول ها هر چه خواستند در ایران کردند جنایتی نبود که از آن چشم پوشیده باشند. از کشتن صدهزار نفر در یک روز گرفته تا تجاوز و غارت
برخی از قبایل مغول‌ها پس از فتح ایران ساکن خراسان شدند، ولی چون بیابانگرد بودند، در شهرها زندگی نمی‌کردند
مغول‌ها همه گونه حقی داشتند
مغولان مجاز بودند هر که را خواستند بکشند، به هر که خواستند تجاوز کنند و هر چه را خواستند غارت کنند؛ ایرانیان برایشان برده نبودند، بلکه مانند چهارپایان با ایرانیان رفتار میکردند
در تاریخ دورهٔ مغول، چنان یأسی میان مردم ایران وجود می داشته که حتی در برابر کشتن خودشان هم مقاومت نمی‌کردند.
داستان از روستای باشتین و دو برادر که همسایه بودند شروع می‌شود چند مغول بیابانگرد به خانهٔ این‌دو می‌روند و زنان و دخترانشان را طلب می‌کنند.
بر خلاف ۱۲۰سال قبلش، دو برادر مقاومت می‌کنند و مغولان را می‌کشند
مردم باشتین اول می‌ترسند.
ولی مرد شجاعی به نام #عبدالرزاق دعوت به ایستادگی می کند.
خبر به قریه‌های اطراف می‌رسد، حاکم سبزوار مامورانی را می‌فرستد تا دو برادر را دستگیر کنند.
عبدالرزاق با کمک مردم روستا ماموران را می‌کشد. در نهایت حاکم سبزوار سپاهی چند صد نفره را به باشتین می‌فرستد
ولی حالا خیلی‌ها جرأت مقاومت پیدا می‌کنند؛ عبدالرزاق فرمانده قیام می‌شود.
در چند روستا، مردم مغولان را می‌کشند و خبرهای مغول‌کشی کم‌کم زیاد می‌شود عبدالرزاق نام سربداران بر سپاهیان از جان گذشته‌اش می‌گذارد.
فوج‌فوج مردمان به‌ستوه آمده از ستم مغول‌ها به باشتین می‌روند تا به عبدالرزاق بپیوندند و در برابر سپاه ارغونشاه (حاکم سبزوار) بایستند.
عبدالرزاق بر ارغونشاه پیروز می‌شود و سبزوار فتح می‌گردد! پس از صد و بیست سال ایرانیان بر مغول‌ها فائق می‌شوند. آن روز حتماً پرشکوه بوده است
تیمور ایلخان مغول، یک ایلچی مغول را می‌فرستد تا سربداران از او اطاعت کنند، سربداران او را هم می‌کشند و از طغای‌تیمور می‌خواهند که اطاعت کند.
سربداران به جنگ طغای تیمور می روند و او را شکست می دهند
و این نقطهٔ پایان ایلخانان وحشی صفت مغول است.
هیچ حکومتی در زمین به ظلم و زورگویی باقی نمی ماند
این شعر #سیف_فرغانی وصف زیبایی از حالت درونی مردم اون موقع نسبت به حکومت مغول است

هم مرگ بر جهان شما نیز بگذرد
هم رونق زمان شما نیز بگذرد
آن کس که اسب داشت غبارش فرونشست ،

باد سُم خران شما نیز بگذرد
در مملکت که غرش شیران گذشت و رفت
این عوعو ی سگان شما نیز بگذرد

۲۱۴۴
اطیابی
آنچه کاسه صبر جمهورى فدراتیو روسیه را لبریز کرد آنهم پس از ١٧ سال نکبت،

تحقیر کامل و غارت روسیه توسط امپراطورى سرمایه تا روى کار آمدن ولادیمیر پوتین و اعلام رسمى سیاستش براى تحکیم حاکمیت مستقل ملى و تامین منافع ملى در کنفرانس امنیتى مونیخ ٢٠٠٧، اینها بودند که به طور کامل و مشروح در سخنرانى هاى اخیر پوتین و لاورف مطرح شده است:
 سخنرانى زلنسکى رئیس جمهورى اوکراین مبنى بر روى آورى به سلاح هاى اتمى پس از سرازیر کردن انواع سلاح هاى تهاجمى به اوکراین و تمرکز بیش از صدهزار نیرو و تجهیزات نظامى در خط آتش بس با مناطق خودمختار دنباس و لوهانسک و اعلام بازپس گیرى این مناطق و حتى کریمه با تهاجم نظامى. این آژیر خطرى بود براى روسیه.
  بى پاسخ کذاردن و بى اعتنایى کامل به تقاضا و پیشنهادات مشخص روسیه براى توقف گسترش ناتو به شرق، تضمین عدم پیوستن اوکراین و سایر کشورها به ناتو، تضمین امنیت متقابل، خروج پایگاه هاى موشکى از کشورهاى نزدیک مرز روسیه و احیاى قراردادهاى استراتژیک در مورد سلاح هاى اتمى و موشکى
 تغییر قانون اساسى اوکراین براى پیوستن به ناتو و ممنوعیت زبان روسى براى بیش از ١٠ میلیون روس تبار و تعطیل کردن رسانه ها و مدارس روس زبان
 بى اعتنایى کامل به اجراى قرارداد چهار جانبه فرانسه، آلمان، اوکراین و جمهورى هاى خودمختار دنباس و لوهانسک با ضمانت و نظارت روسیه
 اعلام خوشامد به اوکرائین و گرجستان به پیوستن به ناتو و تحریک این دو کشور با احساس قدرت کاذب در ٢٠٠٨ که به جنگ در گرجستان و جدایى دو منطقه خودمختار منجر شد؛ سپس در ٢٠١۴ به کودتا و قدرت گرفتن نیروهاى راست و فاشیستى و جنگ بر ضد مناطق روس زبان دنباس و لوهانسک منجر شد.
 بى اعتنایی کامل به تمام تلاشهاى دیپلماتیک براى توجه به منافع امنیتى روسیه و برقرارى روابط با منافع متقابل و برابر حقوق با امریکا، اتحادیه اروپا و ناتو و تخریب حداکثرى روابط دیپلماتیک و اقتصادى
  عدم انحلال ناتو پس از پایان جنگ سرد و تبدیل آن به پیمانى تهاجمى با حوزه عملکرد جهانى و تجاوزات یکجانبه به یوگسلاوى، افغانستان، عراق، سوریه، لیبى، ….
  گسترش ناتو به شرق به سوى مرزهاى روسیه یا افزودن لهستان، مجارستان و جمهورى چک در ١٩٩٩؛ رومانى، بلغارستان، اسلوواکى، استونى، لیتوانى، لاتویا، و اسلوونى در ٢٠٠۴؛ آلبانى و کروواسى در ٢٠٠٩؛ مونته نگرو در ٢٠١٧؛ و مقدونیه شمالى در ٢٠٢٠.
آنها که واقعن قلبشان براى صلح مى تپد و نمى خواهند سربازان بى جیره و مواجب دیکتاتورى سرمایه مالى و پیمان تهاجمى و متجاوز ناتو باشند باید بدانند که مسئول اصلى و قطعى به خطر انداختن صلح جهانى امریکا، ناتو و اتحادیه اروپاست که نمى فهمند که ما در جهانى چند قطبى زندگى مى کنیم و نمى توانند به دیکتاتورى خود ادامه دهند.
شرم بر آنهايى كه به نام چپ بخشى از اركستر رسانه اى ديكتاتورى سرمايه ى مالى به رهبرى آمريكا شده اند و عمليات دفاعى براى مرگ و زندگى كشورى مستقل را همپايه ى امپراطورى نظامى تجاوزگر امريكا و ناتو با حدود هزار پايگاه نظامى در سراسر جهان جلوه مى دهند. اهداف روسيه خيلى صريح اعلام شده است پاكسازى اوكراين از فاشيست ها و مجازات جناياتشان برعليه روس تبارها؛ و غيرنظامى كردن و حفظ موقعيت بى طرف و غيراتمى اوكراين. يكى از نخستين اهداف نظامى تصرف نيروگاه چرنوبيل بود كه با كمك غرب درحال بازيابى اورانيوم بودند. تصور تسليح فاشيست هاى اوكرايينى و اروپايى پشتيبانشان به بمب اتمى يك لحظه هم براى روسيه قابل تحمل نبود. فاجعه آنجاست كه برخى از اين «چپ» ها تنها روسيه را مسئول اين جنگ مى دانند. چپى كه مدافع جهان تك قطبى به رهبرى امريكاست، گرگى است در لباس ميش، دانسته يا ندانسته، همراه با همين امپراطورى به قعر زباله دان تاريخ خواهد رفت.
كجاست تظاهرات برعليه پيمان تهاجمى ناتو و پايگاه هاى نظامى در ديگر كشورها و براى برچيدن سلاح هاى اتمى در سراسر جهان؟

كجاست چنين نيروى چپ يا صلح طلبى؟
فراموش نكنيم كه روسيه و اتحاد شوروى چندين ميليون سرباز و مردم خود را در دفاع از اوكراين در برابر تهاجم فاشيستى هيتلر و بيرون راندنشان در جنگ جهانى دوم از دست دادند و پيوندهاى تاريخى روسيه و اوكراين با خون ميليونها نفر غسل تعميد يافته است. غرب با حمايت از باندهاى فاشيستى باندرا و رايت سكتور در حاكميت اوكراين بزرگترين خطاى استراتژيك را مرتكب شد كه جهان را در آستانه جنگ اتمى قرارداده است.
بدون اتحاد شوروى وجود هيچيك از جمهورى هاى مستقل پس از فروپاشى قابل تصور نبود. همه ى اين جمهورى هاى مستقل كنونى تشكيل و پايه گذارى خود را مديون انقلاب اكتبر هستند كه به امپراطورى تزارى و بردگى آنها پايان داد.

در قدیم در جنگ های تزاری ، معمولا این نیرو‌های قزاق سوار بر اسب با شمشیر‌های برهنه بودند که با حمله خود ترس و وحشت در میدان جنگ بر دل نیرو‌های مقابل می‌‌انداختند ، چون به غایت درجه جنگ جو بوده و وحشیانه و بیرحمانه می‌‌جنگیدند ، احتمالا در این جنگ اکراین این چچنی‌ها هستند که با هیبت مهیب خود این نقش را به عهده دارند ، کی‌ می‌خواد جلوی این‌ها را بگیرد ؟

این جنگ باید هر چه زود تر برای جلو گیری از کشت و کشتار پایان یابد ، با مسلح کردن مردم عادی توسط حکومت اکراین متاسفانه شاهد نبرد‌های تن به تن خواهیم بود که در این دنیای به اصطلاح مدرن نشان دهنده آن باز گشت تاریخی‌ به عصر سبعیت خواهیم بود که این سرمایه داری سفاک برای بشریت رقم زده :

۲۱۴۵

. شی جین پینگ از همتای روسی خود خواسته است، راه‌ حلی جامع برای حل بحران اوکراین از طریق مذاکره پیدا شود.

رهبر چین تاکید کرد:

موضع اساسی چین مبنی بر احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورهاست و به اصول منشور سازمان ملل متحد پایبند خواهد بود.

۲۱۴۶
پرسش و پاسخ با پوتین

پرسش:
رئیس جمهور تجاوزگرترین دولت جهان بودن
چه
حالی دارد؟

پاسخ:
نمی دانم.
من که رئیس جمهور امریکا نیستم

۲۱۴۷
پوتین امریکا و داعش

پوتین
ایالات متحده امریکا
در ۴ روز عراق را اشغال کرده است
۶۰۰ هزار نفر را کشته است
و
ارتش عراق را از کار انداخته است
حالا
نمی توانند
گله ای از قاتلان و معتادان و بچه بازها
را
که خود را دولت اسلامی (داعش)
می نامند
از بین ببرند؟

از این برخورد پوتین

سطح فکری تهوع انگیز او آشکار می گردد.

اگر احمدی نجات هم تحلیل می کرد

بدتر از این نمی شد.


۲۱۴۸
گسترش ناتو از سال ۱۹۹۷

۲۱۴۹
اطیابی
براى خوانندگان محترمى كه واقعن صلحجويند بايد تصريح كنم ارائه ى واقعياتى كه از سوى امپراطورى رسانه سال هاست سانسور مى شود، حمايت از اشغال نيست. جنگ دو طرف دارد و برخورد يكسويه تنها هيزم به آتش جنگ مى ريزد. اينجا مسئله امنيت جهانى مطرح است و همه ى ما به زمستانى اتمى نزديك مى شويم. اين جنگ اكنون آغاز نشده است. از ٢٠١٤ با كودتا و قدرت گرفتن باندهاى فاشيستى كه روس زبان ها را ويروس و جانور مى نامند با حمايت كامل امريكا، اروپا و ناتو در اوكراين شروع شد. بيش از ١٤٠٠٠ نفر در دنباس كشته شدند و ما صلح طلبان همه در خواب بوديم.
اين جنگ از ١٩٩٩ با پيوستن ١٢ كشور جديد به ناتو آغاز شد. اين جنگ از ٢٠٠٨ شروع شد با دعوت دو كشور همسايه روسيه، گرجستان و اوكراين به ناتو. اين جنگ با حمايت غرب و ناتو از جهادى ها و تروريست هاى چچن آغاز شد.
اين جنگ از ٢٠٠٧ شروع شد كه روسيه خواست از منافع ملى اش دفاع كند و نخواست فرمانبر و دست نشانده امريكا شود. اين جنگ از زمانى آغاز شد كه حاكمان و بخشى از مردم روسيه -كه پس از فروپاشى عاشق غرب بودند و امريكايى ها را به همه ساختارهاى حكومتشان راه دادند و حتى پوتين درخواست عضويت در ناتو كرد- متوجه شدند در همه اين سال ها خنجر از پشت خوردند، دروغ شنيدند و تا حد نژادپرستى ضدروسى تحقير و بى احترامى و دشنام شنيدند.
بايد به همه ى ما صلح طلبان صبح به خير گفت كه با هيپنوتيزم امپراطورى رسانه در خواب بوديم.
ما هيچ شناختى از روسيه و تحولات آن نداريم و فقط آنچه امپراطورى رسانه به خوردمان داده اند را "تكرار" مى كنيم. در روسيه بزرگترين حزب كمونيست اروپا و ديگر طيف چپ ها آزادانه فعاليت مى كنند. ده ها حزب فعاليت مى كنند و در پارلمان نماينده دارند. رسانه هاى بسيارى فعاليت مى كنند. رسانه هاى بين المللى روسيه به قدرى در جهان محبوب شده اند كه مورد سانسور و محدوديت دولت هاى غربى و امپراطورى رسانه هستند. رسانه روسيه امروز به زبان هاى انگليسى، فرانسوى، اسپانيايى و عربى (RT) تنها رسانه اى در غرب است كه به طيفى از ژورناليست ها و فعالين در غرب كه قربانى سانسور و اخراجند امكان فعاليت مستقل مى دهد.
بهتر است كه همه ى واقعيات را ببينيم و همه جوانب را ببينيم تا قربانى امپراطورى رسانه نشويم. كما اينكه با بالا رفتن قيمت ها، چندبرابر شدن قيمت گاز و برق قربانى هستيم. اينجا سودجويى عظيمى از سوى امريكا مطرح است كه قربانى اولش اروپا و مردم امريكايند. اينجا مقابله امريكا با دنياى چندقطبى مطرح است كه مهار تجاوزات امريكا و ناتو را در پى دارد كه به نفع همه مردم جهان است. با اين آگاهى ها مى بايست براى صلح بكوشيم.

«خروج آمریکا از افغانستان به شکست سیاسی-نظامی آمریکا در این کشور تبدیل شد، رفتار آمریکا در افغانستان آن هم پس از ٢٠ سال اعتماد و سرسپردگی مقامات بی ثبات این کشور در تحلیل های بسیاری به عنوان مدل جدید ایجاد هرج و مرج توسط آمریکا معرفی شد. بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند وضعیت افغانستان خاص است و نباید در حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا تردید داشت. اما امروز حادثه افغانستان در قلب اروپا و اوکراین بسیار تلخ تر تکرار شده است.
آمریکا بیش از یکماه پیش نیروها، دیپلمات ها و شهروندان خود را از اوکراین خارج کرده بود و تنها به اعلام بیانیه های سیاسی علیه روسیه و ارسال نمایشی چند دوش پرتاب به اوکراین بسنده کرد. تحریم کردن روسیه و ایران از سوی آمریکا نیاز چندانی به بهانه ندارد چراکه آمریکایی ها برای تحریم کردن مخالفین سیاسی خود دلیل نمیخواهند. اما امروز واقعیت های میدانی بسیار متفاوت شده و بار دیگر در فاصله کمتر از یک سال اثبات شد وعده ها و اعلام موضع های آمریکا چه در افغانستان و چه در اوکراین اعتباری ندارند.
شاید این نکته نیز مورد توجه قرار گیرد که هدف اصلی آمریکا ایجاد نقاط بحرانی و هرج و مرج است تا هزینه سیاست خارجی مخالفین خود را چند برابر کند. امروز چین، روسیه و ایران در این لیست آمریکا قرار دارند. ایجاد بحران با حضور و یا عدم حضور آمریکا یک راهبرد جدید است، که کشورهای عربی باید بیش از پیش به آن دقت کنند. ماجرای اوکراین و تایوان دیر یا زود به پایان می رسد، اما سرنوشت دیگر کشورهایی که به آمریکا و اتحادیه اروپا اعتماد کرده اند با سوالات بسیاری همراه خواهد بود.»


ادامه دارد.

مائوئیسم و رسالت تاریخی طبقه کارگر (۵۸)

 

  [Mao Zedong] 

پروفسور دکتر  رولف ماکس

(۱۹۷۵)

برگردان

شین میم شین

فصل پنجم

رابطه منفی و خصمانه مائوئیسم

با

 رسالت تاریخی طبقه کارگر

مطابقت محتوای اجتماعی سیاست داخلی نیروهای گرد آمده دور مائوتسه تونگ 

با

سیاست خارجی آنها.

ادامه 


 

۲۳۷

·    برای این تاکتیک مائوئیست ها در وهله اول سه دلیل بیواسطه وجود داشته است:

 

الف

 

۱

·    مقاومت طبقه کارگر می بایستی درهم شکسته شود.

 

۲

·    تلاش به عمل می آید تا طبقه کارگر چین به لحاظ سیاسی ـ ایده ئولوژیکی هرچه بیشتر به دیکتاتوری نظامی ـ بوروکراتیکی وصل شود.

 

ب

 

۱

·    اقتصاد کشور پس از تخریب نیروهای مولده و مختل سازی سازمان تولید در اثر «انقلاب فرهنگی»، می بایستی جان تازه بگیرد.

 

۲

·    برای این کار ظرفیت اقتصادی طبقه کارگر به طرز بی چون و چرایی لازم بود.

 

پ

 

۱

·    نیروهای نیرومندی در رهبری مائوئیستی با شعار نقش رهبری طبقه کارگر، در صدد اتمام بخشیدن به روند سلب قدرت از باندهای شبه نظامی مائو بودند.

 

۲

·    همزمان می بایستی با این شعار، «بازپروری» (تربیت از نوع دیگر) روشنفکریت بر پایه «ایده ئولوژی مائو» تحمیل شود.

 

۲۳۸

·    این در آن زمان، یعنی در فاصله سال های ۱۹۶۷ ـ ۱۹۶۸ ـ ۱۹۶۹، مهم ترین آماج سیاسی اکتوئال مائوئیست ها بود که از شرایط بیواسطه استخراج کرده بودند.

 

۲۳۹

·    این مرحله حامل یک خصلت دوره گذار به تاکتیک فعلی رهبری چین در مقابل طبقه کارگر کشور بوده است.

 

۲۴۰

·    با  «انقلاب فرهنگی»، برای طبقه کارگر شرایط جدید به مراتب، دشواری پدید آمده بود.

 

۲۴۱

·    شرایطی  پدید آمده بود که تحت آن شرایط، روند تجزیه و تلاشی سیاسی ـ ایده ئولوژیکی به سرعت پیش می رفت.

 

۲۴۲

·    ما در اروپا شاهد تجلیل و توجیه «انقلاب فرهنگی» چین، هم توسط رویزیونیست های «چپ» هستیم و هم توسط رویزیونیست های راست.

 

۲۴۳

·    ایده ئولوگ های بورژوایی ـ امپریالیستی نیز هر چه بیشتر نسبت به توسعه اخیر در چین سمپاتی نشان می دهند.

 

۲۴۴

·    ما اینجا با جنبه خاصی از همبازی تقویت شونده ی ایده ئولوژی های مائوئیستی، رویزیونیستی و امپریالیستی هستیم. 

 

۲۴۵

·    سمتگیری ضد سوسیالیستی و ضد سویه تیستی (ضد شوروی گرایی) ماهیتا، شالوده انطباق خطوط اصلی رابطه رویزیونیسم و امپریالیسم با «انقلاب فرهنگی» مائوئیستی را تشکیل می دهد.

 

ادامه دارد.

کلنجار ایده ئولوژیکی با همنوع (۷۸)

Bild 

 

میم حجری

 

۲۱۰۰

مشیری
صبا را دیدم و گفتم
صبا، دستم به دامانت
بگو از من به دلدارم:
تو را من دوست می‌دارم
ولی افسوس و صد افسوس
ز ابر تیره برقی جست
که قاصد را میان ره بسوزانید

آذرخش که نمی تواند باد صبا را بسوزاند.
مش فریدون.
دلیل پرهیز از ابراز عشق به کسی
بند تنبانی بودن عشق است.

۲۱۰۱
مشیری

کنون وامانده از هر جا
دگر با خود کنم نجوا
یکی را دوست می‌دارم
ولی افسوس ، او هرگز نمی‌داند!

خوب.
اگر بداند که شق القمر نمی شود
کسب و کار هر علاف و عیاشی «عاشق» شدن الکی به هر رهگذر است

۲۱۰۲
یعنی همه جا اسمون همینه؟
گربه سان


همه چیز هستی
از
ذرات
تا
کاینات
در
دیالک تیک منفرد (خاص) و عام وجود دارد.
آسمان
بالاعم
همه جا همین رنگ است
اما
بالاخص
آسمان
در هر جا رنگ خاص خود را دارد.
مثال:
گربه در بغل گلنار
مشخصات منحصر به فرد خود را دارد (منفرد)
ولی
ضمنا
حاوی مشخصات عام بقیه گربه ها به طور کلی است. (عام)

۲۱۰۳
طرز تشکیل مفهوم دختر:
نیاکان ما نرگس و نادره و نازنین و مرضیه و دلکش و دلبر و مهناز را دیده اند
مشخصات منحصر به فرد آنها را مثلا قد و قامت و رنگ پوست و وزن و فقرو ثروت و چشم و ابروی شان را مورد صرفنظر قرار داده اند

و وجه مشترک شان را عمده کرده اند و مفهوم دخترتشکیل یافته است

۲۱۰۴
درامد کنسرن های انرژی

۲۱۰۵
حوریه
این مجنون الدوله، دیگه کارش شده پرت و پلا گویی
میگه ،امام جواد الگوی حرکت ملت ایران باید باشه
حالا ببینیم این امام جواد کیه ،که باید الگوی ما باشه
حضرت امام جواد از جفت گیری پدر محترمشان امام رضای خودمان ،(همان که ایرانیان عزیز دائم پا بوس اش میروند و پاهایش همیشه خیس است از بوسه های ابدار مومنان )،با کنیزی افریقائی - سودانی ،پا به عرصه وجود گذاشتند.
در سنین کودکی در مدینه به مفت خوری مشغول بودند که پدرشان به بغداد به بارگاه مامون طلبیده شد
جواد کوچولو که بچه های کوچه جواتی صداش میزدند پس از چندی به بغداد سفر کرده به پدر پیوست .
مامون ،خلیفه عباسی یک دخترش بنام ام حبیب را داد به رضا و دختر دیگرش ام فضل را داد به جواتی ،یعنی پدر و پسر باجناق همدیگر شدند
بعد از مدتی اقا رضا فوت کرده و به علت علاقه زیاد مامون به او در زیر پای هارون الرشید به خاک سپرده میشود (قابل توجه زوار اقا رضا ) جواتی که هنوز سنی نداشت در بغداد تنها میمونه و چون کس و کاری نداشته با دوستان ناباب همنشین میشه ،خلیفه که میبینه بچه داره از راه به در میشه ،میفرستش دهاتشان ،مدینه .ولی زنش ،ام فضل میگه من مدینه برو نیستم و "جواتی" تک و تنها بی یارو بی یاور میره مدینه .بعد از چندی ،جواتی که به خوشی های بغداد عادت کرده بوده دوباره به بغداد بر میگردد واین در زمانی است که مامون خلیفه عباسی (پدر زن خودش و باباش ) فوت نموده و برادرش المعتصم به خلافت میرسد .جواتی به علت دامادی مامون برای خودش در بغداد میخورده و میچریده و وظایف دامادی را به نحو احسن به انجام میرسانده ،همانطور که میدانید در بیت بزرگان شیعه اقا ضایع ها و داماد ها نقش مهمی دارند .
"جواتی" که بچه دهاتی بوده ،زرق و برق شهر میگیردش و در بغداد از راه به در میشه و مثل ساشا سبحانی روز و روزگارش به عیش و عشرت می‌گذشته تا اینکه به علت زیاده روی در مصرف مواد و شرب خمر و کثرت جماع ،شیرین مرگی نصیبش میشود ودر حین مستی و بی خبری در سن ۲۵ سالگی به لقا الله میپیوندد ودر حقیقت مجالس لهو و لعبش از دنیای فانی به دنیای باقی منتقل میشود
حال این که سید علی ما را حواله داده ،چه چیز "جواتی "را الگو قرار دهیم ،کثرت در جماع اش را یا پای ثابت منقل بودنش را ویا عرق خوری هاش .

۲۱۰۶
حوریه
سید جمال الدین پدر اسلام گرایی نبود ایشان بانی تئوری اتحاد اسلام بود و فکر می کرد به جای روشن کردن توده ها رفرم را باید از بالا انجام دهد (پادشاهان را باید بیدار کرد) عقیده داشت کشور های اسلامی باید با هم متحد شوند و در مقابل دو قطب قدرتمند آن زمان (روسیه و انگلیس) نیروی سومی باشند، به کشور های مختلف اسلامی سفر کرد در مصر محمد عبدو از شاگردانش بود و افکارش از طرف ناصرالدین شاه و عبدالحمید دوم مورد استقبال قرار گرفت ولی بعدا ناصرالدین شاه از ایران اخراجش کرد، در عثمانی سلطان عثمانی از او استقبال کرد برای او در اسلامبول خانه و مقرری تعین کردند ولی بعد از چند سال به رابطه او با انگلیسی‌ها مشکوک شد و بعد از قتل ناصرالدین شاه دستگیر و مدتی زندانی شد و بعد به طرز مشکوکی مسموم و کشته شد در تشییع جنازه او دو سه نفر بیشتر نبود و اعلام کردند از سرطان فک فوت کرد .
بعدها ظاهر شاه پادشاه افغانستان جسد اورا به افغانستان منتقل کرد، این شخص هیچ نقشی در کشته شدن ناصرالدین شاه نداشت، طبق مستندات باقی مانده از بازجویی‌های میرزا رضای کرمانی که از او پرسیده بودند آیا تو به فرمان سید جمال شاه را کشتی؟ او جواب داد: آقا هیچ وقت در این مورد با من صحبتی نکرد من وقتی از مظالم حاکمان گفتم فقط گفت چطور هنوز زنده ای و این خفت را قبول کرده‌ای
میرزا رضا به علت ظلمی که کامران میرزا در حقش کرده بود و حدود چهار سال به زندان انداخته بودند قصد کشتن شاه را کرد
در محاکمه وقتی از او پرسیدند اگر کامران میرزا به تو ظلم کرد چرا شاه را کشتی؟ گفت اگر کامران میرزا را می کشتم به این بهانه شاه هزاران نفر را همراه من می‌کشت.
در مورد بابی ها هم مطلب کاملا فرق می کند آنها هیچ وقت داعی اتحاد اسلام و الحاق ایران به امپراطوری عثمانی را نداشتند باب ادعای پیامبری و آوردن دین جدید را داشت. وهیچ رابطه‌ای بین سلطان عبدالحمید و باب وجود نداشت
سید محمد علی (باب) شخص بیسوادی بود که با نوشتن کتابهای "بیان و ایقان" ادعای پیامبری می کرد ولی بعدها در مواجهه با علمای آن زمان متوجه شدند هیچ اطلاعاتی درباره دین اسلام ندارد
ایشان خود را آورنده دین جدید می دانست و دین شیعه و سنی را قبول نداشت که در دین جدید او، یکی از عقاید آنها دخالت نکردن دین در سیاست است.

۲۱۰۷
حوریه قره داغی
کتاب ایقان در راستای اثبات حقانیت رسالت باب نوشته شده
علی محمد شيرازي، شیادی بود همپای محمد و دیگر عالمان و رسولان وبزرگان دینی ،که از حماقت مردم ارتزاق میکنند ،نه علم آنها ارزشی دارد و نه تفکراتشان انسانی است و دردی از جامعه دوا میکند چون اگر شخصی منجی و اصلاح گر و روشن فکر باشد از در دین وارد نمیشود و خود را به عالم غیب وصل نمیکند ،این مسیر راه کلاهبرداران و شیادان است .
برای آگاهی شما متن مباحثات علي محمد باب و علمای آن زمان در متن زیر آمده است .
در جلسه مناظره علما با علی محمد باب چه گذشت؟
فرمان فرستادن باب به ماكو و سپس قلعه چهريق براي جلوگيري از رفت و آمدهايي كه برخي از مردم با علي محمد داشتند صادر شد. اما ديگر دير شده بود و چنان كه نويسنده ناسخ‌التواريخ مي‌گويد:
«نخستين خطا از ميرزا آقاسي افتاد. حكم داد كه باب را بدون اين كه به پايتخت آورند و مردم او را ببينند، به چهريق فرستاد و محبوس بداشت‌، مردم عامه گمان كردند كه او را علمي و كرامتي بوده است‌... اگر ميرزا علي محمد باب را رها مي‌ساختند تا به تهران مي‌آمد و مردم او را از نزديك مي‌ديدند و با او مباحثه و گفتگو مي‌كردند، بر همه مكشوف مي‌شد كه او در هيچ علمي بر ديگر علما شرافت ندارد.»
دور كردن علي محمد شيرازي از چشم مردم و زنداني كردنش باعث شد تا مردم نسبت به تبليغات پيروانش حساس شوند و بر اساس گفته‌هاي آن‌ها تصور كنند كه او همان موعود آخرالزمان است كه توسط حكام به بند افتاده است‌. با بالا گرفتن احتمال شورش‌ها سيد علي محمد را به طور موقت از قلعه چهريق به حضور ناصرالدين قاجار كه در مقام ولايتعهدي محمد شاه بود، به تبريز آوردند. جلسه گفت‌وگوي علي محمد شيرازي با روحانيون تبريز به ناكامي و رسوايي علي محمد انجاميد و باعث شد تا او توبه نامه‌اي بنويسد و از همه ادعاهاي خود توبه كند.

۲۱۰۸
گفت مجنون گر همه روی زمین
هر زمان بر من کنندی آفرین
 من نخواهم آفرین هیچ کس
 مدح من دشنام لیلی باد
و بس
عطار

از مجانین جز این نمی توان انتظار داشت
مشد عطار
مجنون
بیمار روانی است
به همین دلیل
دشنام لیلی را به اعتنای او به خود ترجمه می کند.
به ازای تمنای خود
تف و تحقیر و توهین انتظار می کشد
این اگر نشانه جنون مجنون نیست
پس چیست؟

۲۱۰۹
نحوه تشکیل مفهوم سیب چیست؟
نیاکان ما انواع مختلف سیب را مثلا سیب لبنان و عراق و سوریه را دیده اند.
مشخصات منحصر به فرد هر کدام را مورد صرفنظر قرار داده اند
وجه مشترک همه را عمده کرده اند و به مفهوم سیب رسیده اند و بلافاصله بسته به زبان شان نامگزاری کرده اند:
الما
سیب
اپل ...

۲۱۱۰
فغان ز جغد جنگ و مرغوای او

که تا ابد بریده باد نای او
باز شعله های جنگ زبانه می کشد، این بار در اوکرایین! روسیه بر خلاف قوانین بین الملل به خاک یک کشور مستقل حمله کرده است. نظیر این نوع فاجعه ها را در دو دهه گذشته در عراق، افغانستان، لیبی، سوریه و یمن و جاهای دیگر به دست ایالات متحد آمریکا و همدستان اش کم ندیده ایم.
 این بار روسیه نیز وارد این «کلوپ» شده است.
آرش


۲۱۱۱
این بار روسیه نیز وارد این «کلوپ» شده است

نه.
مگر روسیه در سوریه و مالی و غیره
نمی جنگد؟
روسیه در صدد احیای امپراطوری تزار است
پوتین

خود را وارث تزار روس می داند
به همان سان که عردوغان در صدد احیای امپراطوی عثمانی است

۲۱۱۲
آرش
کشتن غیرنظامیان و ویرانی محیط زیست جزو سرشت جنگ است.

آرش چنان وانمود می کند که انگار میان سربازان و غیرنظامیان تفاوت عظیمی وجود دارد
انگار سربازان
برای کشته شدن آفریده شده اند و غیرنظامیان برای زندگی

۲۱۱۳
جنگ زیر هر نام و لوایی انجام گیرد، جنگ است و در دو سوی جبهه ها، آنهایی که به خاک می افتند، کسانی نیستند که از این جنگ منفعت می برند.

نه.
جنگ انتزاعی (مجرد)
وجود ندارد.
هیچ چیز انتزاعی در عالم واقع وجود ندارد.
فقط چیزهای مشخص وجود دارند
جنگ رهایی بخش هم جنگ است و به نفع توده در بند است

۲۱۱۴
دوست ندارم این جنگ را به نام «پوتین» فروبکاهم.
 چنین سیاست هایی در دوران معاصر به تصمیم یک نفر بستگی ندارد.
این دستگاه حاکم بر روسیه است که تصمیم به روشن کردن این آتش گرفته است.

 
یک نفر نماینده است وبا فردی معمولی فرق دارد
پوتین وزلنسکی نمایندگان طبقه حاکمه اند و نه دستگاه حاکم


۲۱۱۵
 رفتار تحقیرآمیز «غرب» با روسیه، پس از فروپاشی اتحاد شوروی و دوران چپاول گری دستگاه گورباچف و یلتسین در همکاری با همتایان «غربی»شان، گسترش ناتو به سمت شرق، کمک به قدرت گیری نیروهای با گرایش فاشیستی در اوکرایین و ...
عاملی است که در پیدایش این وضعیت نقش بازی کرده است.


آرش
به تقلید از رسانه های امپریالیستی
به «تحلیل» پسیکولوژیستی جنگ می پردازد.
اوکراین
موقعیت سوق الجیشی خاصی دارد.
اوکراین حلقه واسط میان اروپا و آسیا ست.
تسخیر اوکراین برای غرب و روسیه تعیین کننده است
دلیل حمایت غرب از اوکراین

علاوه بر ثرورت زیر زمینی و رو زمینی اوکراین غرقه در فساد

هم همین است


۲۱۱۶
 آنچه که امروز زیر پوشش «ناسیونالیسم روسی» خودنمایی می کند، در واقع سهم خواهی نظام سرمایه داری حاکم بر روسیه در قدرت جهانی است.


روسیه به لحاظ اقتصادی وسیاسی
کشوری جهان سومی است
و از فروش نفت و گاز و ذغال سنگ و فلزات نادر امرار معاش می کند.
روسیه فقط به لحاظ نظامی قدرت بزرگی است

۲۱۱۷
کیسینجر در کتاب «شش ستون نظم نوین جهانی» در انتقاد از سیاست های قدرت های موجود در ابتدای قرن بیستم نوشته بود
که از اشتباهات آنها این بود که نخواستند این واقعیت را بپذیرند که آلمان قدرتی است که باید سهم او را در اروپا به رسمیت شناخت.
نتیجه آن بود که «آلمانی ها» به سهم خواهی بلند شده و دو جنگ جهانی به راه افتاد.

اکنون دست خود آرش رو می شود:
آرش جهان را از دید کثیف ترین نماینده امپریالیسم می بیند و خیال میکند که دلیل دو جنگ جهانی
دلیلی پسیکولوژیکی (روانی) بوده است.
جنگ و تخریب آب حیات نظام سرمایه داری است

۲۱۱۸
همین نکته را می توان در مورد روسیه نیز به گونه ای صادق دانست.
با این تفاوت که در اینجا پشت زرورق «منافع ملی» و ... منافع نظام سرمایه را در این یا آن کشور باید دید که انسان هایی را که دهه ها در کنار همدیگر بصورت صلح آمیز زندگی کرده اند، به جان هم می اندازد.

دلیل زندگی صلح آمیز خلق های اتحاد شوروی
نظام سوسیالیستی بوده است
و
دلیل جایگزینی انترناسیونالیسم با شووینیسم روس و جنگ افروزی
شکست سوسیالیسم است
سوسیالیسمی که مشد آرش مخالف سرسختش است
اتحاد شوروی مدافع پیگیر صلح و ضامن اصلی صلح

بوده است

۲۱۱۹
این «روس ها» نیستند که برضد «اوکرایینی ها» می جنگند.
 این جنگ حق با باطل نیست.
 پیش از این جنگ، مردم هر دو کشور از سیاست های نولیبرالی دولت های خود (هر چند با لباس های متفاوت) در رنج بوده و با فقر و مصیبت دست به گریبان بوده اند.

محتوای این جنگ ژئوپولیتیکی است
مشد آرش
روسیه در خطر تجزیه توسط امپریالیسم است.
اگر اوکراین عضو ناتو گردد
روسیه همسایه ناتو خواهد گشت
اوکراین برای روسیه
مثل کوبا برای امریکا
ست

۲۱۲۰
این جنگ تغییر مثبتی در وضعیت زندگی زحمتکشان نخواهد داد،
 زیرا نیروهای محرکه این جنگ دارای ظرفیت حل مشکل زحمتکشان نیستند.



۲۱۲۱
هر تحلیل دیگری منجر به آن خواهد شد که آدمیزاد به طرفداری از این یا آن بنوعی در این جنگ و ویرانگری های محیط زیستی آن سهیم شود.


چرا و به چه دلیل؟
تجزیه و تحلیل چیزی
بسان زیر میکروسکوپ قرار دادن مثلا لجنی است
یعنی چیزی عینی است و ربطی به طرفداری و مخالفت و سهیم شدن با لجن ندارد



۲۱۲۲
در این وانفسا چه می توان کرد؟
چاره در آن است که مردم در همه کشورهای درگیر (روسیه، اوکرایین، بلاروس و ...) خواستار قطع عملیات جنگی و ایجاد یک منطقه عاری از ائتلاف ها و اتحادیه های نظامی باشند، خواهان آزادی های دمکراتیک بوده و خواست های معیشتی زحمتکشان را پررنگ تر مطرح کنند و برای آن برزمند، چرا که این رزمی است برای منافع شریف و ارزشمند.
آرش


آرش در هپروت میپرد
۳/۴ مردم روسیه موافق جلوگیری اوکراین از عضویت در ناتو هستند

۲۱۲۳
آرش معنی آزادی و دموکراسی را نمی داند
آرش
ضمن مخالفت عمیق با حاکمیت پرولتاریا
دم از منافع کذایی آنان می زند
 

۲۱۲۴
به اصطلاح «عملیات ویژه و محدود» عین همان «جنگ پاکیزه» است.

نه.
منظور پوتین از عملیات ویژه
خلع سلاح دولت اوکراین و سرنگونی آن و روی کار اوردن دولتی است که بی طرف باشد و گرایش به ناتو نداشته باشد


۲۱۲۵
کسی که آتش را روشن می کند، نمی تواند آن را مهار کند.


همین ادعای ارش را سران سرمایه هم دارند
می خواهند که اوکراینی ها برای آزادی آنها بجنگند تا همراه با روسیه نابود شوند.
طبقه حاکمه اوکراین مشتی اولیگارش فاسدند
زلنسکی را همانها روی کار اورده اند
اوکریان مستعمره امپریالیسم است


۲۱۲۶
 از لحاظ حقوق بین المللی اسم این عملیات را «تجاوز به خاک یک کشور مستقل» می گذارند،
هر چند ناتو در آنجا پایگاه داشته باشد.
همین کار را اگر آمریکا در کشورهای دیگر بکند،
صدای «محور مقاومتی» ها بلند می شود که تجاوز شده است.


آره.
این اما بدان معنی است که پوتین پیرو بوش و بلر است


۲۱۲۷
میزان داوری من دولت ها نیستند، بلکه نظام ها هستند.

هی مشد ارش
نظام بدون دولت وجود ندارد
چون زیربنا بدون روبنا وجود دارد
چون مناسبات تولیدی بدون روبنای ایده ئولوژیکی وجود ندارد


۲۱۲۸
دعوای روسیه با ناتو در چارچوب یک نظام است، که همان نظام سرمایه داری بین المللی است.


آره.
جنگ ها
چه بسا درونطبقاتی اند
اختلاف میرحسین و مش کروب با سیدعلی و مشد حسن هم اختلاف درونطبقاتی است
جنگ جهانی اول ودوم هم عمدتا درونطبقاتی (بین امپریالیست ها) بوده است
هردو طرف جبهه مرتجعند

۲۱۲۹
 اگر گروه های مافیایی با هم بجنگند، من طرف هیچیک را نمی گیرم، چون سودی از آن نمی برم.


کار خوبی می کنی
ولی بیطرفی تو
برای فاطی تنبان نمیشه
در روز اول حمله پوتین به چارق
۱۰۰ هزار نفر آواره شده اند

۲۱۳۰
گذشته از این در سیاست از نوع چپ آن، میزان ماهیت طبقانی نیروهای درگیر است.


مشد ارش
من ـ زور از خرافه «سیاست از نوع چپ آن» چیست؟
ضمنا مگر مشد ارش چپگرا ست؟
از کی تا حالا؟

۲۱۳۱
اگر بخواهیم از روی ضدیت با یک سو، در سوی دیگر غش کنیم، آن می شود که باید امروز مثل برخی ها ج.ا را بعنوان ستون «محور مقاومت علیه آمریکا» ستود!


ج.ا. واقعا هم ضد امپریالیستی است
مسئله این است که از موضع ارتجاعی تر ضد امپریالیستی است
با چیزی ازموضع ارتجاعیتر هم می توان مخالفت کرد

۲۱۳۲
هم لنین و هم رزا لوکزامبورگ و بسیاری نیروهای چپ پیگیر، در زمان خود فریب نظام سرمایه داری وطنی شان را که زیر شعارهای «سرزمین پدری در خطر است» آتش جنگ را تند می کردند، افشا کرده و برضد جنگ مردم را بسیج می کردند.


آره.
ولی به عوض نازل کردن آیه و حدیث از لنین و آن و این
بیندیش.
 
۲۱۳۳
  من عمل روسیه را از لحاظ مضمونی مانند عمل ناتو می دانم.

و ازینرو این جنگ را رد می کنم.


آره.
مراجع تقلید پوتین و چکمه و چارق
سران امپریالیسم اند.
احمدی نجات چارق الدوله
همه اداها و اطوارهای بوش را مو به مو تکرار میکرد.
لاوروف امروز به این حقیقت امر اعتراف کرد.

۲۱۳۴
تحلیل من مانند تحلیل برخی ها «محورمقاومتی» نیست
که به بهانه امپریالیسم آمریکا رژیم ج.ا را تطهیر می کنند،
چون به ظاهر دارد با آمریکا می جنگد.


آره.
ولی محتوای طبقاتی موضع ارش چیست؟
ارش که طرفدار سوسیالیسم نیست


۲۱۳۵
 تحلیل من بر اساس ضدیت با این یا آن کشور نیست.
بلکه بر اساس نظام های طبقاتی حاکم بر کشورها است.


ارش حرف زدن بلد نیست.
نمی داند که تحلیل چیست.
تحلیل از جنس چاقوی جراحی است
جراح که نمی گوید
چاقوی من بر اساس اندام ها ست تا خلایق از خنده روده بر شوند.


۲۱۳۶
حاکمیت روسیه و تصمیم گیری های اش با منافع مردم روسیه یکی نیست.

منظور از حاکمیت

زیربنای اقتصادی است.
سوبژکت حاکمیت
طبقه حاکمه است
طبقه حاکمه در شوروی
طبقه کارگر بوده است که مالک وسایل اساسی تولید بوده است
اکنون بورژوازی عجق وجق است
منافع طبقه حاکمه اکنون ضد منافع توده است


۲۱۳۷
روسها کم ایرانی نکشتند. کم از ایران نبردند. کم زخم به دلمان نگذاشتند. می‌ترسم از تکرار
ایرانی

روس انتزاعی وجود دارد.
به همان سان که ایرانی انتزاعی وجود ندارد
از این حقیقت امر
شیخ محمد خیابانی حتی خبر داشته است.
روس و ایرانی هم میتواند زحمتکشی باشد و هم میتواند لاشخوری باشد
ضمنا طبقات حاکمه را نباید با افراد عوضی گرفت
تزار و شاه و شیخ را نباید با رعیت و دهقان عوضی گرفت

۲۱۳۸
انتظارتغییر بعضی آدمارو نداشته باش.. مار پوستشو عوض میکنه نه ذاتشو!!
آرام

چرا؟
اگر شرایط زیست عوض شوند
آدم که سهل است
حتی سنگ و صخره و حیوان عوض می شود
عوض هم شده است.
ما روزی صخره ای، گیاهی، درختی، پرنده ای، خزنده ای، حیوانی بوده ایم
مولانا هم می دانسته است:
از جمادی مردم و نامی (نبات) شدم
وز نما مردم به حیوان سر زدم
مردم از حیوانی و آدم شدم

 

ادامه دارد.

درنگی در دارایی کشور اوکراین

اوکراین: چه بود و چه شد!


میم حجری

 

اوکراین 

یک کشور اروپایی 

با 

معادن اوران

معادن تیتان

(مقام دهم در جهان)

معادن منگان

(۲.۳ میلیارد تن)

معادن آهن

(۳۰ میلیارد تن)

معادن جیوه

منابع گاز

(۲۲ میلیارد مترمکعب)

معادن ذغال سنگ

(۳۳.۹ میلیارد تن)

کشوری کشاورزی

(تولید مواد غذایی برای تغذیه ۶۰۰ میلیون نفر)

بزرگ ترین کشور با اراضی کشت
بزرگترین کشور با خاک سیاه
(۲۵ در صد در مقیاس جهانی)
 
بزرگترین صادر کننده تخمه و روغن آفتابگردان
بزرگترین کشور صادر کننده گندم و ذرت، سیب زمینی،
(مقام ۴ در جهان) 
 
بزرگترین صادر کننده گندم سیاه (چاودار)
(مقام ۵ در جهان) 
 
کشور صادر کننده مواد کندویی
(عسل و موم و زهر زنبور) 
(۷۵ هزار تن)

کشور صادر کننده گندم

(مقام ۸ در جهان)

مواد مرغ

(مقام نهم در جهان)
 
صادر کننده پنیر
(مقام ۱۶ در جهان)
 
کشوری صنعتی
تولید آمونیاک
(مقام اول در جهان)
کشور حاوی لوله کشی گاز
(مقام ۴ در جهان)
(۱۴۲.۵ میلیارد مترمکعب)
 
کشور پارک اتمی
(مقام  ۸ در جهان)
 
کشور راه آهن
(مقام ۱۱ در جهان)
(۲۱۷۰۰ کیلومتر) 

تولید لوکالیزاتور
(مقام ۳ در جهان)
 
دستگاه های رد یابی
(مقام ۳ در جهان)
 
کشور صادر کننده آهن
(مقام ۳ در جهان)
 
کشور صادر کننده توربین برای رآکتورهای اتمی
(مقام ۴ در جهان)
 
کشور تولید کننده موشک انداز
(مقام ۴ در جهان)
 
کشور صادر کننده گل رس
(مقام ۴ در جهان)
 
کشور صادر کننده تیتان
(مقام ۴ در جهان)

کشور صادر کننده سنگ معدن و سنگ فلزات
(مقام ۸ در جهان)

کشور صادر کننده صنایع نظامی
(مقام نهم در جهان)

کشور صادر کننده پولاد
(۳۲.۴ میلیون تن) 

پایان