۱۳۹۳ شهریور ۱۵, شنبه

جانبداری (4) (بخش آخر)


پروفسور ماتیاس کلاین
برگردان شین میم شین

·        همه این گشتاورها که مختص ایدئولوژی بورژوازی امپریالیستی اند، به مثابه نتایج پژوهش «فرا طبقاتی»، فلسفیدن اوبژکتیف (عینی) و تحقیقات علمی جا زده می شوند.
·        اما همه آنها ـ در واقع ـ بیانگر صریح منافع طبقاتی امپریالیستی و بازتاب ایدئولوژیکی جایگاه اجتماعی بی دورنمای بورژوازی امپریالیستی گرفتار در بحران عمومی سرمایه داری اند.

1
·        جانبداری فلسفه و ایدئولوژی بورژوائی واپسین و معاصر که کم و بیش بطرزی مستور و پوشیده عرضه می شود و بیانگر دفاع از منافع اقتصادی، سیاسی و ایدئولوژیکی بورژوازی امپریالیستی است، هرگز نمی تواند با پیشرفت تمام اجتماعی و حقیقت علمی انطباق داشته باشد.

2
·        علت آن جایگاه و نقش اجتماعی بورژوازی و محدودیت های معرفتی ایدئولوژی بورژوائی است که بلحاظ تاریخی ـ طبقاتی مشروط می شود.

3
·        همانطور که بورژوازی پس از انجام فونکسیون اجتماعی مترقی خود، یعنی پس از برچیدن بساط فئودالیسم و ترویج شیوه تولید سرمایه داری، دمبدم در تضاد با توسعه اجتماعی ـ تاریخی عینی قرار می گیرد، به همان سان نیز نمایندگان فلسفی و ایدئولوژیکی آن در تضاد با مسائل زیر قرار می گیرند:

الف
·        در تضاد با پیشرفت علمی

ب
·        در تضاد با جریان عینی تاریخ

ت
·        در تضاد با حقیقت علمی  

4
·        رسالت تاریخی کیفیتا نوین طبقه کارگر ـ بمثابه بانی جامعه سوسیالیستی و کمونیستی فارغ از استثمار ـ با کیفیت نوین فلسفه آن، یعنی با ماتریالیسم دیالک تیکی و تاریخی و تئوری شناخت مارکسیستی ـ لنینیستی انطباق تمام دارد.

5
·     جانبداری فلسفه و ایدئولوژی طبقه کارگر در مقایسه با جانبداری کلیه ایدئولوژی های ما قبل مارکسیستی، جانبداری طراز نوینی است.

الف
·        جانبداری فلسفه و ایدئولوژی طبقه کارگر حاوی خودویژگی نوینی است که از محتوای اجتماعی و علمی کیفیتا نوین آن نشئت می گیرد.

ب
·        در این جانبداری طراز نوین، دیگر نمی توان شاهد گشتاور سوبژکتیویسم طبقاتی بود.
·        زیرا منافع و آماج های طبقه کارگر با جریان توسعه عینی تاریخ انطباق تام و تمام دارد.

ت
·        جانبداری از منافع طبقه کارگر با جانبداری از پیشرفت تمام اجتماعی معنی واحدی دارد.

6
·        از آنجا که مبارزه انقلابی طبقه کارگر در راه برقراری نظام اجتماعی شایسته انسانی فارغ از استثمار بر بنیان علمی صورت می گیرد، بنابرین جانبداری از این مبارزه با عینیت علمی انطباق پیدا می کند.

7
·        جانبداری و علمیت در ایدئولوژی سوسیالیستی یکدیگر را مستثنی نمی سازند.

الف
·        جانبداری و علمیت گشتاورهای ماهوی ایدئولوژی سوسیالیستی  بالاعم و ماتریالیسم دیالک تیکی و تاریخی بالاخص را تشکیل می دهند و یکدیگر را مشروط می سازند.

ب
·        طبقه کارگر در عصر حاضر به پرچمدار تعیین کننده ی پیشرفت اجتماعی، علمی و فلسفی بدل شده است.

ت
·        ایدئولوژی طبقه کارگر ـ بر خلاف ایدئولوژی بورژوازی امپریالیستی ـ با هیچ محدودیتی که موجب مسخ و تحریف  حقیقت علمی شود و یا مانعی بر سر راه شکوفائی کامل آن باشد، مواجه نیست، بلکه به قول کلاسیک ها «برعکس.
·        علوم هرچه لگامگسیخته تر و بی پروا تر به پیش می تازند، به همان اندازه بیشتر با منافع و تمایلات کارگران هماهنگی و انطباق کسب می کنند.»
·        (مارکس و انگلس «کلیات»، جلد 21، ص 307)

8
·        اصل جانبداری ـ بلحاظ نظری ـ اسلوبی (تئوریکی و متدیکی)  اجرای قاطعانه و پیگیرانه نقطه نظرات طبقاتی طبقه کارگر را در کلیه عرصه های مبارزه طبقاتی و علوم و قبل از همه، سمتگیری قاطعانه و پیگیرانه در زمینه حل و فصل علمی و عملی مسائل متنوع جدید طلب می کند، مسائلی که از خصلت دوران معاصر، از مبارزه میان سوسیالیسم و امپریالیسم، از تضاد میان جنگ و صلح و از روند ساختمان سوسیالیسم و کمونیسم نشئت می گیرند.

9
·        اصل جانبداری برای مارکسیسم ـ لنینیسم ـ همزمان ـ حاوی مبارزه قاطع و پیگیر بر ضد کلیه فرم های ایدئولوژی ارتجاعی بورژوائی است و لذا مخالف هر نوعی از همزیستی ایدئولوژیکی و یا هر نوع از ایدئولوژی مدعی «راه سوم» است.

10
·        جانبداری از طبقه کارگر و جامه عمل پوشاندن به آماج های تاریخی این طبقه مبارزه سرسختانه و مصممانه بر ضد کلیه نیروهائی را الزامی می سازد که با استفاده از وسایل ایدئولوژیکی در صدد سد کردن راه مبارزه رهائی بخش طبقه کارگر و ساختمان سوسیالیسم و کمونیسم اند.

11
·        جانبداری از طبقه کارگر و جامه عمل پوشاندن به آماج های تاریخی این طبقه، مبارزه سرسختانه بر ضد جریانات زیر را الزامی می سازد:

الف
·        بر ضد انواع و اقسام مختلف ایدئولوژی ارتجاعی امپریالیستی را

ب
·        بر ضد ایدئالیسم را

ت
·        بر ضد عرفان را

پ
·        بر ضد مذهب را

ث
·        بر ضد رویزیونیسم را

ج
·        بر ضد دگماتیسم را.

·        مراجعه کنید به ایدئالیسم، عرفان، مذهب، رویزیونیسم،  دگماتیسم در تارنمای دایرة المعارف روشنگری

12

·        تاریخ مارکسیسم ـ لنینیسم ـ در عین حال ـ تاریخ مبارزه آشتی ناپذیر ماتریالیسم دیالک تیکی، ماتریالیسم تاریخی، تئوری شناخت مارکسیستی ـ لنینیستی و ایدئولوژی سوسیالیستی بطور کلی بر ضد عوامل زیر بوده است:

الف
·        بر ضد فرم های مختلف ایدئولوژی بورژوائی  

ب
·        بر ضد فرم های مختلف ایدئولوژی رویزیونیستی

ت
·        بر ضد مسخ و تحریف توسعه اجتماعی

پ
·        بر ضد مسخ و تحریف تاریخ  

ث
·         بر ضد مسخ و تحریف نتایج حاصل از علوم طبیعی  

13
·        جانبداری از منافع طبقه کارگر به معانی زیر است:

الف
·        به معنی مبارزه همه جانبه بر ضد هر فرم ایدئولوژی بورژوائی است.

ب
·        به معنی حفظ، توسعه و تکامل هر آن چیز بالنده و ماندگار است که بشریت در سیر توسعه تاریخی خویش به همراه آورده است، تا آن را برای تشکیل شعور جهان بینانه و فرهنگی ـ ایدئولوژیکی انسان سوسیالیستی عصر حاضر بارآور سازد.

·      مراجعه کنید به اوبژکتیویسم، شعور اجتماعی، مسئله اساسی فلسفه در تارنمای دایرة المعارف روشنگری

پایان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر