۱۳۹۹ فروردین ۲۳, شنبه

پرستیژ


 
 پروفسور دکتر
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
و
دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان 
شین میم شین 


۱
·    پرستیژ، مفهومی مستعمل در جامعه شناسی بورژوایی است که به کمک آن، اعتبار (سیمای) اجتماعی فرد، گروه هایی از افراد، فونکسیون ها، نهادها و یا حرفه ها مشخص می شوند.

۲
·    پرستیژ در کاپیتالیسم در وهله اول بسته به میزان پولی که افراد و یا گروه هایی از افراد دارند و یا بسته به دارایی مادی  آنها و یا بسته به وضعیت ممتاز آنها نسبت به افراد و اشیاء است، تعیین می شود.
·    ضمنا نحوه و نوع کسب دارایی و امتیازات برای ترفیع درجه اعتبار جامعه ای آنها بی اهمیت می ماند.

۳
·    اینجا تمایلات سودجویانه ناشی از مناسبات تولیدی کاپیتالیستی به مثابه قوه محرکه تعیین کننده رفتار و هنجارهای اخلاقی درخور قلمداد می شوند.

۴
·    بورژوازی امپریالیستی از مجاری (کانال ها، طرق) مختلف تشکیل افکار عمومی (مانی پولاسیون) می کوشد تا استنباطات پرستیژی منطبق با مناسبات کاپیتالیستی را به خورد طبقه کارگر بدهد تا کارگران را از تغییر  مناسبات جامعه ای از طریق عملیات انقلابی به نیل به ایدئال های مصرفی از طریق همرنگ سازی خود با جامعه امپریالیستی منحرف سازد.

۵
·    این معاییر نمونه وار نهایتا به بت سازی از ثروت   و قدرت شخصی منجر می شوند. 

۶
·    پرستیژ در مطابقت با تعین متنوع جایگاه هر فرد و هر گروه در جامعه و در مطابقت با فرم های متنوع تبیین و نمودین این اینتگراسیون (همپیوندی) جامعه ای مثلا  استقلال و مسئولیت در کار، امکانات توسعه حرفه ای  و میزان درآمد، محتوا و خصلت کار و غیره، چندین باره تعیین می شود و ضمنا فاکتورهای (عوامل) مربوط به وابستگی طبقاتی و تمایزات طبقاتی وارد آن می گردند.

۷
·    بدین طریق، ساختار اجتماهی جامعه را ـ به ویژه ساختار طبقاتی جامعه را ـ فقط می توان به طرز خیلی ناقصی بر اساس درجات پرستیژی افراد تجزیه و تحلیل کرد.

۸
·    در جامعه سوسیالیستی که مبتنی بر مالکیت جامعه ای (جامعتی) است، طرز رفتار اعضای جامعه همواره بر اساس انطباق عینی منافع بنیادی شخصی، کلکتیو و جامعه ای تعیین می شود.

·    مراجعه کنید به رفتار

۹
·    اعتبار (سیمای اجتماعی) هر فرد و هر گروه به معنای وسیع کلمه، در سوسیالیسم وابسته به خدمات مؤثر افراد به جامعه تعیین می شود و به طور مادی و فکری به رسمیت شناخته می شود.

۱۰
·    اهمیت روزافزون درجه اعتبار اعضای جامعه در جامعه سوسیالیستی بسته به فاکتورهای زیر کسب می شود:

الف

۱
·    بسته به اهمیت جامعه ای (جامعتی) کردوکار افراد در کار

۲
·    بسته به اهمیت جامعه ای استقلال افراد در کار

۳
·    بسته به اهمیت جامعه ای مسئولیت افراد در کار

ب
·    بسته به امکانات توسعه حرفه ای فراتر افراد 

پ
·    بسته به سطح آموزش (تحصیلات) حرفه ای و عمومی افراد و غیره 

۱۱
·    این فاکتورها به طور بیواسطه و باواسطه با کردوکار حرفه ای و جامعه ای در پیوندند.

۱۲
·    آن سان که کردوکار آگاهانه پر زحمت و پر مسئولیت برای جامعه سوسیالیستی به بنیان تعیین کننده ای برای اعتبار (سیمای اجتماعی) اعضای جامعه مبدل می شود.

پایان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر