و
کاربست آن در آلمان دموکراتیک
برگردان
شین میم شین
پیشگفتار
والتر اولبریشت
الف
۱۷
· در این چارچوب زمانی، دانش تجربی مهمی کسب شد که بعدها برای سیستم اقتصادی نوین پلان بندی و رهبری (هدایت) مفید افتاد.
۱۸
· بلافاصله پس از درهم کوبی فاشیسم، شالوده های اقتصادی ـ اجتماعی برای توسعه حقیقتا دموکراتیکی پدید آورده شد.
۱۹
· تشکیل کارخانجات خلقی، انجام اصلاحات ارضی دموکراتیکی و اولین گام در تشکیل اقتصاد مبتنی بر پلان بندی از همان آغاز با توسعه ابتکارات طبقه کارگر، دهقانان و روشنفکران در اقتصاد و آموزش و پرورش، صاحبان کارخانجات بخش خصوصی، صنعتگران دستی و تجار همراه بوده است.
۲۰
· منافع مادی مولدین کالاها به درستی در نظر گرفته شدند، تا موجب ارتقای هرچه بیشتر سطح تولید و خدمات شود و حوایج ضرور جمعیت کشور برآورده شوند.
۲۱
· ارتقای سطح تولید از این طریق، و تنظیم دولتی در عرصه امور مالی غلبه بر بورس بازی و بازار سیاه را امکان پذیر ساخت و وضعیت اقتصادی را به حالت عادی برگرداند.
۲۲
· بدین طریق، این اقشار اجتماعی در روندی که چه بسا بی تضاد و تعارض نبوده، مجبور شدند، رفته رفته به رعایت منافع جامعه در اعمال اقتصادی خود عادت کنند.
۲۳
· قبل از همه بدین طریق امکان آن فراهم آمد که در جمهوری دموکراتیک طبقه کارگر آلمان اکثریت چشمگیری از دهقانان و اقشار میانی به راه مشترک هدایت شوند.
۲۴
· بدین طریق، شرایطی فراهم آورده شد که پس از گذار به پی ریزی شالوده های سوسیالیسم، مؤثریت قوانین اقتصادی سوسیالیسم عملی شود.
· آنهم در رویارویی خشن با تأثیرات قوانین اقتصادی کاپیتالیسم در تمامی مدتی که مرزهای برلین باز بودند.
۲۵
· در سال ۱۹۵۴ (۱۰ سال پس از پایان جنگ جهانی دوم) دو سال پس از کنفرانس دوم حزب سوسیالیستی متحده آلمان در گزارش ۲۱ امین نشست کمیته مرکزی حزب با تأکید مؤکد اعلام شد که زمان کاربست قوانین اقتصادی سوسیالیسم فرارسیده است.
۲۶
· در کانون مسائل، ارتقای راندمان کار در کارخانجات خلقی، توجه به قانون ارزشی و محاسبه علمی قرار داشت.
۲۷
· در پیوند با آن، ضرورت استقلال اقتصادی ـ عملی کارخانجات خاطرنشان شد تا آنها و کارکنان و پرسونل شان در اجرای وظایف پلان بندی شده ابتکارات عملی گسترده به کار ببندند.
۲۸
· در حرکت از این نقطه، مبارزه با دگماتیسم (جزمگرایی) در اقتصاد سیاسی به بحث گذاشته شد.
۲۹
· بدین طریق شرایطی فراهم آورده شد تا اقدامات اداری اقتصادی تحت شرایط مبتنی بر فقر و کمبود در سال های پس از جنگ جهانی دوم، محدود شوند و جای آنها به مناسباتی میان پلان بندی دولتی ـ مرکزی و رهبری امور اقتصادی اصلی و پلان بندی و رهبری خودمسئولانه کارخانجات خلقی متحد (VVB) و کارخانجات داده شود و کاربست هرچه بهتر قوانین اقتصادی سوسیالیسم میسر گردد.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر