۱۴۰۰ فروردین ۲۶, پنجشنبه

دایرة المعارف جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی (۸۷۹)

Welt und Wirklichkeit

   پروفسور دکتر 

ولفگانگ ایشهورن

اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت

و

دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین

واقعیت

ادامه

 

۱۲

·    درست به همین دلیل است که جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی از موضع ماتریالیسم با پدیده های سر و کار دارد که در مقابل سوبژکت اجتماعی (فردی از گروهی،   طبقه ای) به مثابه پیش شرط واقعی و لذا به مثابه اوبژکت کرد و کار او قرار می گیرد.

 

۱۳

·    منظور از پدیده ها در اینجا نه فقط پدیده ها و روندهای جامعتی مادی، به ویژه پدیده هایی که در روند تولید مادی تشکیل می یابند، بلکه علاوه بر آنها، هنجارها، تصورات ارزشی، مدل های رفتار، نهادها و ایده ئولوژی هایی اند که به مثابه شرایط واقعی، در مقابل کردوکار سوبژکت کوشا قرار  گیرند.

 

۱۴

·    مفهوم واقعیت از این رو، برای بررسی سوسیولوژیکی مشخص مربوطه، حاوی ساختار فوق العاده بغرنجی است و از پدیده ها و روندهای مادی و فکری تشکیل می یابد.

 

۱۵

·    توجه به این خودویژگی مفهوم واقعیت در جامعه شناسی از آن رو، مهم است که اینجا جوانب ماهوی خودویژگی تئوری و متد سوسیولوژیکی انعکاس می یابند.

·    به ویژه، این حقیقت امر که اینجا بررسی ساختارهای  فوق العاده بغرنج و تاریخی ـ مشخص اوبژکت ـ سوبژکت، نه  به مثابه ساختارهای ژنوزلوژیکی (مربوط به شناخت شناسی)، بلکه به مثابه ساختارهای اجتماعی در بین است.

·    ساختارهایی که در آنها عرصه های حیات جامعتی منفرد، فرم های همزیستی جامعتی ، نهادها و غیره مطرح می شوند.

 

·    مراجعه کنید به فاکت اجتماعی (حقیقت امر اجتماعی)

 

حقیقت امر اجتماعی

(فاکت اجتماعی)

 

http://mimhadgarie.blogfa.com/post/7322

 

پایان.

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر