هیئت تحریریه کلکتیو
برگردان
۱۳
· میزان غول آسای مسابقه تسلیحاتی و تدارکات جنگی دول امپریالیستی پس از جنگ جهانی دوم و وجود تسلیحات امحای جمعی اتمی، خلع سلاح را به ضرورت صرفنظرناپذیری مبدل ساخته است تا از عواقب وحشتناک و ویرانگر جنگ جهانی جدید و اتمی جلوگیری به عمل آید.
۱۴
· شرایط جدیدی که در نتیجه جنگ جهانی دوم تشکیل یافته، تناسب بین المللی قوا را به طرز تعیین کننده ای به نفع سوسیالیسم و صلح تغییر داده و امکانات لازم برای خلع سلاح را فراهم آورده است.
۱۵
· در منشور سازمان ملل متحد، اصل خلع سلاح به مقام اصل معتبرالعام حقوق بشر ارتقا داده شده است.
۱۶
· رژیم های دول سوسیالیستی و قبل از همه اتحاد جماهیر شوروی بارها و بارها اقدامات مشخصی را برای خلع سلاح جزئی و خلع سلاح عمومی و کلی و کامل پیشنهاد کرده اند.
۱۷
· در کانون مبارزه در راه خلع سلاح، قبل از همه تلاش دول سوسیالیستی در جهت منع و ممنوعیت گسترش و کاربست و تولید تسلیحات هسته ای و دیگر تسلیحات امحای جمعی قرار دارند.
۱۸
· در سال های اخیر بر مبنای تغییر تناسب بین المللی قوا به نفع سوسیالیسم، شرایط مناسبی برای جامه عمل پوشاندن به خلع سلاح پیشنهاد شده توسط اتحاد جماهیر شوروی و دیگر دول سوسیالیستی پدید آمده است.
۱۹
· بدین طریق امکان عقد قرار دادهای زیر فراهم آمده است:
الف
· عقد قرارداد مربوط به ممنوعیت آزمایشات هسته ای در جو زمین، در فضای کیهانی و در زیر دریاها و اقیانوس ها (۱۹۶۳)
ب
· عقد قرارداد مربوط به اصول کردوکار دولت ها در زمینه پژوهش کاینات و استفاده از آن، به انضمام کره ماه و دیگر کرات آسمانی (۱۹۶۷)
پ
· عقد قرارداد مربوط به تسدید تسلیحات هسته ای (۱۹۶۸)
ت
· عقد قرارداد مربوط به کف دریاها و کنونسیون مربوط به ممنوعیت توسعه، تولید و انبار کردن تسلیحات باکتریولوژیکی (بیولوژیکی) و تسلیحات سمی و امحای آنها (۱۹۷۲)
۲۰
· آلمان دموکراتیک همه این قراردادهای پنجگانه را امضا کرده است.
۲۱
· مذاکرات میان اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده امریکا راجع به تحدید (محدودسازی) تسلیحات استراتژیکی (مذاکرات سالت) جایگاه مهمی در رابطه با خلع سلاح دارد.
۲۲
· نتایج تاکنونی این مذاکرات به شرح زیرند:
الف
· عقد قراردادی راجع به تحدید سیستم های تدافعی موشکی
ب
· قرارداد موقت راجع به اقداماتی در زمینه تحدید تسلیحات تهاجمی استراتژیکی (۱۹۷۲)
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر