۱۳۹۶ شهریور ۱۸, شنبه

قانون (۸)


 پروفسور گونتر کروبر
برگردان
شین میم شین

۳
·    در مغایرت با قوانین علی فیزیکی که که قاعدتا می توانند بمثابه معادلات دیفرانسیال با مشتقات زمانی نشان داده شوند، مشخصه اصول اکسترنال نمایش انتگرالی آنها ست.

۴
·    اصول اکسترنال رفتار سیستم را بمثابه کل نشان می دهند و این امر چنان صورت می گیرد که انگار سیستم راهی آماج های معینی است.

۵
·    در عرصه جامعه نیز قوانینی از نوع قوانین غیرعلی وجود دارند.

الف
·    انسان ها بنا بر شرایط عینی و با شناخت این امر که کدام تأثیرات اجتماعی می توانند در رابطه با کدام علل اجتماعی صورت گیرند، آگاهانه به تعیین آماج هائی برای خود می پردازند و در کردوکار اجتماعی خود در جهت تحقق آنها حرکت می کنند.

ب
·    این امر بویژه در مورد نظام اجتماعی سوسیالیستی صادق است.

ت
·    ماهیت بسیاری از قانونمندی های اجتماعی در سوسیالیسم را پیوندهای ضرور، عام و ماهوی میان آماج های کردوکار اجتماعی انسان ها و وسایل نیل به آنها تشکیل می دهند.

پ
·    البته این آماج ها، آماج های سوبژکتیو نیستند که بطور دلبخواهی و بنا بر منافع و حوایج فردی تعیین شده باشند، بلکه آماج های اجتماعی ئی اند که خود از قوانین دیگر، یعنی از قوانین عینی توسعه  جامعه نشئت می گیرند.

۵
·    قوانین غیرعلی قوانین مستقلی نیستند، بلکه تنها بر بنیان قوانین علی تشکیل می یابند.
·    در زمینه قوانین غیرعلی اجتماعی می توان این حقیقت امر را بوضوح دید.
·    کافی است توجه کنیم که پیوند میان آماج و وسیله عبارت است از پیوند میان تأثیر مورد نظر (معلول) و علت مناسب برای تحقق آن.

۶
·    قوانین بقای فیزیکی نیز مستقل از قوانین فیزیکی دیگر و بی علت نیستند.
·    این امر را می توان در این حقیقت امر مشاهده کرد که کلیه قوانین بقا با برخی از خواص متقارن ماده و مکان و زمان در رابطه اند.

۷
·    اما اصول اکسترنال، برعکس، در پیوند با معادلات حرکتی سیستم های فیزیکی قرار دارند که فرم معادلات دیفرانسیال به خود می گیرند و در مشتقاتی از زمان خودنمائی می کنند و این یکی از شاخص های قوانین علی است.

۸
قوانین ساختاری

·    در رابطه با قوانین ساختاری باید توجه داشت که ساختار هر سیستم مادی را می توان بمثابه برشی از توسعه  سیستم در نقطه زمانی معینی تصور کرد.

۹
·    این ساختار، بلحاظ ژنتیکی ناشی از ساختارهای دیگر است و از این رو می توان آنها را نتیجه تأثیر متقابل ساختارهای قبلی با فاکتورهای محیط زیست دانست، یعنی نتیجه تعویض نقش بغرنج مناسبات علی متنوع دانست.

۱۰
·    هر قانون بمثابه پیوند ضرور با شرایط عینی معینی پیوند  دارد.

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر