برگردان
۱
· پیش بینی جامعتی ـ به مثابه پیشگوئی مستدل علمی ـ در عرصه جامعه بشری هنوز خیلی جوان است.
۲
· تا قرن های قبل، تلاش در جهت پیشگوئی حوادث جامعتی مبتنی بود بر پیش شرط های ماقبل علمی و یا غیرعلمی.
۳
· پیش بینی جامعتی تحت سیطره تفکر امپیریکی ـ ترادیسیونالیستی (تجربی ـ سنتی)، غیبگوئی پیامبرانه، طالع بینی و اوتوپیسم بود.
· مراجعه کنید به به اوتوپی، ترادیسیونالیسم (سنتگرائی)
اوتوپی
۱
http://mimhadgarie.blogfa.com/post/9929
۲
http://mimhadgarie.blogfa.com/post/9935
۳
http://mimhadgarie.blogfa.com/post/9944
۴
http://mimhadgarie.blogfa.com/post/9966
۵
http://mimhadgarie.blogfa.com/post/9990
پایان
۴
· البته این امر مانع آن نمی شود که غیبگوئی پیامبرانه، پیشگوئی های اوتوپیستی و امثالهم در دوران های تاریخی ما قبل نقش انقلابی بازی کنند.
۵
· علاوه بر این، باید یاد آور شد که پیشگوئی های امپیریکی ـ ترادیسیونالیستی تحت شرایط تولیدی و جامعتی ایستا، عقب مانده و رقت بار آن زمان کافی بوده اند.
۶
· درک ماقبل علمی و غیرعلمی از مسائل مربوط به آینده جامعه، در زمان های قبل، انعکاس این حقیقت امر بود که جامعه بشری هنوز در مرحله ما قبل تاریخ خویش قرار دارد.
۷
· تنها پس از بررسی شرایط مادی و معنوی تاریخ واقعی جامعه بشری معلوم شد که روند توسعه جامعتی تا آن زمانی بشریت، به مثابه قوای بیگانه مسلط تحقق یافته است.
۸
· اما در قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم، بر مبنای زیرنظریه های (زیرتئوری های) علمی و قانون شناسی نوزاد در عرصه پیوندهای جامعتی، عناصر و نطفه های پیش بینی علمی اصیل تشکیل یافتند.
· (کوسنی، آدام اسمیت، ریکاردو، سن سیون، فوریه)
۹
با تشکیل ماتریالیسم دیالک تیکی و تاریخی، مبانی جهان بینانه، تئوریکی و متدئولوژیکی عام برای توسعه همه جانبه پیش بینی جامعتی علمی پدید آمد.
۱۰
· علم پیش بینی جامعتی مارکسیستی فرزند نیازهای جنبش کارگری انقلابی است.
۱۱
· توسعه علم پیش بینی جامعتی یکی از الزامات مبارزه رهائی بخش طبقه کارگر و پیش شرطی برای انجام نقش تاریخی ـ جهانی نیروی محرکه اصلی گذار به جامعه بی طبقه کمونیستی بوده است.
۱۲
· همین جا نقشی که پیش بینی جامعتی از همان آغاز در مارکسیسم به عهده داشته، معلوم می شود.
۱۳
· طولی نمی کشد که اصل بنیادی پیش بینی جامعتی مارکسیستی اعلام می شود، اصل معروف به وحدت علمیت و جانبداری انقلابی.
۱۴
· پیش بینی جامعتی از دیدگاه مارکسیسم ـ لنینیسم باید بر شالوده علمی ـ رئالیستی بنا شود و همزمان چراغ راهنمای انقلابی در خدمت به منافع طبقه کارگر و تحول سوسیالیستی جهان باشد.
۱۵
· توسعه علم پیش بینی جامعتی مارکسیستی ـ لنینیستی حاکی از آن است که در مبارزه رهائی بخش طبقه کارگر و در ساختمان سوسیالیستی جامعه، گذار از ما قبل تاریخ بشریت به تاریخ واقعی آن صورت می گیرد:
· انسان ها زیر رهبری طبقه کارگر و حزبش، با شناخت قانونمندی های جامعه و در راستای منافع جامعتی خویش، آگاهانه، پیشبینانه و بر طبق برنامه به توسعه جامعتی خود آغاز می کنند.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر