۱۳۹۳ آبان ۱۷, شنبه

جامعه شناسی آنتی کمونیسم (2)


پروفسور دکتر ورنر هوفمن
برگردان شین میم شین
   
مقدمه
ادامه

·        اینکه این تصورات در واقعیت استالینیستی دوره پیشین تا حدودی بنیانی داشته اند، ضمن بررسی استالینیسم در بحثی تحت عنوان «استالینیسم چیست؟»، نشان داده شده است.

1
·        تحولی که سال ها ست در کشورهای نوع شوروی صورت گرفته و می گیرد، ظاهرا تأثیری در کمونیسمتصویری که ارگان های «سازنده افکار عمومی» بازتولید می کنند، ندارد.

2
·        بدین طریق، مفاهیم شاخص همچنان و هنوز از اعتبار مکمل برخوردار اند.
·        آن سان که حتی شنیدن هر کدام از آنها، مفاهیم مربوطه دیگر را در خاطر زنده می کنند.

الف
·        مثلا واژه «فقدان آزادی» در ذهن شنونده ـ بطور اوتوماتیک ـ به سوی نقطه واحدی نشانه می رود.

ب
·        کمتر کسی از شنیدن واژه «رژیم های خودکامه» به اسپانیای فرانکو، به حکومت ژنرال های پرتقال و یا به دیکتاتوری سرهنگان یونان می اندیشد.

ت
·        حتی یاد آوری از ناسیونال ـ سوسیالیسم، که عاجل ترین وظیفه اش، پس از کسب قدرت، سرکوب، منحل و ممنوع اعلام کردن حزب کمونیست و به آتش کشیدن سندیکاها و تار و مار کردن جنبش کارگری بطور کلی بود، بهانه ای برای حمله بر کمونیسم شده است:

پ
·        تصویر «توتالیتاریسم» به درجه ای از عامیت، گسترش یافته است، که میان دو سیستم اجتماعی آلمان دموکراتیک و ناسیونال ـ سوسیالیسم علامت تساوی گذاشته می شود، دو سیستمی، که بطرزی فاحش و بی چون و چرا ضد یکدیگر اند.

·        (و اکثریت قریب به اتفاق رهبران آلمان دموکراتیک مبارزان ضد رژیم هیتلر و آنتی فاشیست پیکارجوی آشتی ناپذیر بوده اند، مترجم)

3
·        فراخوان بی کلام و مسکوت در این میان، عبارت از این است که هرکس قصد غر زدن به گذشته ناسیونال ـ سوسیالیستی آلمان دارد، بهتر است ـ قبل از همه ـ نظری به فرم دیکتاتوری در آلمان دموکراتیک بیندازد و وارد جبهه متحدی گردد که از گروهبندی های اقتصادی و اتحادیه های کارفرمایان شروع می شود و به باندهای فاشیستی سابق و کلیسا می رسد.

4
·        دیری است که در زیر پرچم آنتی توتالیتاریسم نوین برای توتالیتاریست های سرشناس سابق جای مخصوصی اختصاص داده شده است.

الف
·        کمونیسمتصویر رایج، بدین طریق خصلت هنجار اجتماعی و فراخوان عمومی به خود می گیرد.

ب
·        کمونیسمتصویر رایج بطرزی مؤثر ترسیم شده است و فاقد هیئت و اندام مشخص است.

ت
·        کمونیسمتصویر رایج از تجارب شخصی افراد منفرد در ایام سابق نیز کم و بیش تغذیه می کند.

پ
·        کمونیسمتصویر رایج از پاره تصاویر خاطراتی تغذیه می کند، اما از حد پاره تصاویر فراتر نمی رود.

ث
·        رنگ زمینه نظری کمونیسمتصویر را که نشاندهنده جزئیات امر است، ارگان های سازنده افکار عمومی تعیین می کنند.

ج
·        کمونیسمتصویر مرسوم در بی تمایزمندی خود، از موضوعی که بدان نسبت داده می شود، یعنی از کمونیسم، استقلال نسبی کسب کرده است.

ح
·        این واقعیت امر هم در مورد درک به اصطلاح علمی جهان بیگانه (جهان سوسیالیستی) معتبر است و هم در مورد آماده سازی افکار عمومی برای پذیرش تبلیغات بعدی.

5
·        این مسئله از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
·        سوء تفاهمات تا حدود معینی خودویژه ـ در این زمینه ـ    به چشم می خورند، که در تصور رایج از کمونیسم ـ خواه بمثابه جنبش و خواه بمثابه نظام حکومتی جا افتاده ـ وارد شده اند و در ارزیابی کمونیسم نقش تعیین کننده بازی می کنند.

6
·        سه فرم خاص تحریف زیر باید مورد بررسی قرار گیرند:

تحریف اول

·        انتقال تصورات خاص مربوط به جهان فکری و تجربی خود به تئوری و پراتیک طرف مخالف
·        (قیاس به نفس)

تحریف دوم

·        تفسیر واژگونه از تضاد اجتماعی بلحاظ محتوا معین در طرح های اجتماعی و نظام اجتماعی دو سیستم بزرگ رقیب (سرمایه داری و سوسیالیسم) به عنوان تضاد در فرم های سیاسی همزیستی.

·        (سرپوش نهادن بر تضاد محتوائی و جا زدن آن بمثابه تضاد فرمال و صوری. مترجم)

تحریف سوم
  
·        تبدیل تعارضات درون اجتماعی به تعارضات سیاسی ـ خارجی (به تعارضاتی در سیاست خارجی.) 

پایان مقدمه

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر