هیئت تحریریه کلکتیو
برگردان
۸
· مؤسسین آنارشیسم به شرح زیر بوده اند:
الف
· و. گودوین
ب
· م. اشتیرنر
پ
· پرودون
۹
· مارکس و انگلس در اثرشان تحت عنوان «ایده ئولوژی آلمانی» نظرات اشتیرنر را به چالش می کشند و بطلان آنها را اثبات می کنند.
۱۰
· مارکس در اثر خود تحت عنوان «فقر فلسفه»، نظرات پرودون را به چالش ویرانگر می کشد و ضدعلمی و خرده بورژوایی بودن شان را افشا می کند.
۱۰
· یکی از معروف ترین نمایندگان آنارشیسم، باکونین بوده است که در سال های ۶۰ قرن ۱۹، با پیروانش وارد انجمن بین المللی کارگران (بین الملل اول) شد تا جنبش کارگری را تحت نفوذ خود قرار دهد .
· مراجعه کنید به بین الملل اول
۱۱
· مارکس و انگلس و بسیاری از رهبران برجسته جنبش بین المللی کارگران به مبارزه بر ضد خرابکاری های باکونیست ها پرداختند و آنها را به عنوان خاین به امر طبقه کارگر افشا کردند و اثبات کردند که اینها با آماج های طبقه کارگر وجه مشترکی ندارند.
۱۲
· باکونیست ها در کنگره هاگر (۱۸۷۲) از بین الملل اخراج شدند.
۱۳
· آنارشیسم در اواخر قرن ۱۹، قبل از همه در فرم آنارکوسندیکالیسم فعالیت می کرد.
۱۴
· آنارکوسندیکالیسم جریانی خرده بورژوایی ـ نیمه آنارشیستی در جنبش کارگری بود که از فرانسه برخاسته بود و در سندیکاهای کشورهای عمدتا رومی (ایتالیا، اسپانیا، سوئیس، فرانسه) و امریکای جنوبی نفوذ کسب کرده بود.
۱۵
· آنارکوسندیکالیسم هم بسان آنارشیسم منکر ضرورت مبارزه سیاسی طبقه کارگر، ضرورت نقش رهبری حزب طبقه کارگر و ضرورت دیکتاتوری پرولتاریا برای ساختمان جامعه سوسیالیستی بود.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر