پروفسور دکتر گونتر کروبر
برگردان
۱۸
· حوایج عینی فوق الذکر می توانند بسته به منافع فردی، منافع گروهی و یا طبقاتی و یا منافع تمامجامعتی تعیین شوند.
۱۹
· از این رو، بنا بر حوایجی که شالوده آماج ها را تشکیل می دهند، می توان از آماج های فردی، گروهی، طبقاتی و یا تمامجامعتی سخن گفت.
انواع آماج ها
۱
آماج های فردی
۲
آماج های گروهی
۳
آماج های طبقاتی
۴
آماج های تمامجامعتی
۵
آماج های انسانی
۲۰
· روند توسعه جامعتی، نتیجه قانونمند کردوکار انسانها ست که در جهت آماج های فردی، گروهی، طبقاتی و همچنین تمامجامعتی صورت می گیرد.
۲۱
· آماج های فردی هرچه بیشتر با آماج های طبقاتی منطبق باشند و آماج های فردی و طبقاتی هرچه بیشتر با آماج های تمامجامعتی انطباق داشته باشند، توسعه جامعتی به همان اندازه سریعتر و سمت و سوی آن روشنتر خواهد بود و کمتر تابع نوسانات تصادفی خواهد بود.
۲۲
· در جامعه طبقاتی منقسم به طبقات متخاصم، آماج های طبقات اصلی جامعه در تضاد با هم قرار دارند.
۲۳
· روند اجتماعی در چنین جوامعی به طور کلی برآیند خودپو، ولی قانونمند کردوکار طبقاتی است که در جهت تحقق آماج های متضادشان انجام می یابد.
۲۴
· در سوسیالیسم که آنتاگونیسم طبقاتی از بین می رود و منافع کلیه طبقات، گروه ها و اقشار اجتماعی بسته به منافع تمامجامعتی تعیین می شود و میان منافع و حوایج فردی و اجتماعی انطباق اساسی وجود دارد، آماج های فردی، طبقاتی و تمامجامعتی بر هم انطباق می یابند.
۲۵
· بنابرین می توان گفت که توسعه اجتماعی در نظام سوسیالیستی عبارت است از تحقق آگاهانه آماج های تمامجامعتی که از شناخت قانونمندی های توسعه جامعه و حوایج جامعه نشئت می گیرند.
۲۶
· آماج های انسانی نیز به دلیل اینکه برای تحقق خود به وسایل معینی نیاز دارند، به طورعینی مشروط می شوند.
۲۷
· برای اینکه آماجگذاری، واقعی باشد، کافی نیست، که آن با قوانین طبیعی و جامعتی عینی در تضاد نباشد و انعکاس حوایج انسانی و جامعتی عینی باشد.
۲۸
· هر آماجی تنها زمانی می تواند واقعی باشد که انسان برای تحقق آن، وسایل مادی و معنوی لازم را در اختیار داشته باشد.
۲۹
· آماج قرار دادن استقرار نظام اجتماعی سوسیالیستی در عصر حاضر هم با قوانین عینی توسعه جامعتی مطابقت دارد و هم با منافع و حوایج بخش اعظم بشریت.
۳۰
· اما برای ساختمان موفقیت آمیز سوسیالیسم ـ علاوه بر عوامل دیگر ـ سطح توسعه معین نیروهای مولده ضرورت دارد.
۳۱
· هرکشور از نظر اقتصادی عقب مانده، تنها زمانی می تواند به این آماج جامه عمل بپوشاند که بر کمک های اقتصادی و حمایت کشورهای سوسیالیستی متکی باشد و برای مقابله با توطئه های امپریالیستی از کمک های نظامی نیز برخوردار گردد.
۳۲
· هر آماجی بدون وسیله لازم جهت تحقق خود بناگزیر به آرزوئی صرف تنزل می یابد.
(این بدان معنی است که ما همیشه باید دیالک تیک وسایل، قوانین، امکانات، حوایج و منافع و آماج را در نظر بگیریم. مترجم)
۳۳
· درک درست رابطه دیالک تیکی میان آماج ها از سوئی و قوانین، امکانات، حوایج، منافع و وسایل عینی از سوی دیگر، برای کردوکار اجتماعی و سیاسی انسانها و به ویژه طبقه کارگر و حزب مارکسیستی ـ لنینیستی آن از اهمیت عظیمی برخوردار است.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر