ولادیمیرو گیاچی
برگردان
یدالله سلطان پور
بخش چهارم
کودتای آمریکائی و «حکومت نظامی در مقیاس جهانی»
۲
اعلام حکومت نظامی (شرایط استثنائی) در مقیاس جهانی
۱
· رویداد مهم دیگر، «اعلام حکومت نظامی در مقیاس جهانی» بوده است که پس از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ از سوی ایالات متحده آمریکا اعلام شده است.
۲
جورجو آگامبن
( ۱۹۴۲)
فیلسوف و نویسنده معاصر ارمنیتبار ایتالیایی
· به قول جورجیو آگامبن، «ما با پیدایش نوعی زورگوئی دولتی سر و کار داریم که در روابط خارجی حقوق بین المللی را نادیده می گیرد و در داخل کشور حکومت نظامی منظم و دائم برقرار می سازد و ضمنا قانون شکنی خود را اجرای قانون جا می زند.»
۳
· لیست تخلفات این حکومت نظامی هم طویل و هم نگرانی آور است:
۱
· هزاران نفر به عنوان «عناصر مظنون» بازداشت و به اتهام واهی «جنگجویان متخاصم» از محل کار و زندگی خود کنده، به سلول های بازجوئی مخفی منتقل و از هر حق و حقوقی محروم می شوند.
۲
· شکنجه های رایج در گوانتانامو و ابوقریب.
۳
· حمله مغایر با حقوق ملل به افغانستان و عراق.
۴
· قتل سربازان مجروح و اسراء.
۵
· تفاوت قائل نشدن میان جنگ و صلح و میان جبهه داخلی و خارجی
· (در ایتالیا هم حقوق نظامی به این معنا نوفرمولبندی شده است.)
۶
· نابودسازی بی حد و حصر حقوق مبتنی بر آزادی شهروندی
۷
· اعطای اختیارات فوق العاده به جورج بوش به عنوان «فرمانده کل قوا»
۴
· خطر اینکه بدین طریق، ایالات متخده آمریکا ـ و نه فقط آن ـ «به لغو پی در پی حقوق مردمی» متوسل شود، «یعنی درست با همان رسم و روال حکومت کند که ویژگی اصلی حکومت های خودکامه و استبدادی است»، بسیار جدی و واقعی است.
۵
· پدیده «دموکراسی خود مصون» ـ که دریدا به طنز می گفت ـ و مدتها ست که مثل یک بیماری مسری، از ایالات متحده به اقصاء نقاط گیتی منتشر می شود، مشخصه اصلی «حکومت نظامی» (شرایط استثنائی) است و می توان آن را به مثابه الغاء و امحای دموکراسی به بهانه دفاع از دموکراسی نام داد.
۶
· «حکومت نظامی» و جنگ باعث تقویت و تکثیر عوامل دیگر بحران دموکراسی معاصر اند:
الف
تحت کنترل کنسرن های بزرگ ـ و نه فقط آنها ـ بودن نهادهای اطلاعاتی:
· مثلا کنسرن رسانه های گروهی معروف به مردوخ که به درخواست رژیم ایالات متحده، امریکا، افکار عمومی مردم آمریکا و چه بسا جهان را برای ضرورت لشکرکشی بر ضد عراق و اشغال آن کشور آماده ساخت.
ب
سلب قدرت از قوه مقننه به نفع قوه مجریه:
· مثلا تصویب عجولانه اکت میهنی از سوی کنگره ایالات متحده در اکتبر سال ۲۰۰۱ میلادی و سوء استفاده از مصوبات و یا مصوبات فوری با توسل به قوه مقننه در ایتالیا و جاهای دیگر.
پ
تابع قوه مجریه ساختن قوه قضائیه:
· مثلا زورآزمائی رژیم ایالات متحده آمریکا با دادگاه عالی آن کشور در مورد اردوگاه گوانتانامو و قوانین قوه قضائیه ستیز برلیسکونی در ایتالیا.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر