۱۳۹۴ دی ۲۲, سه‌شنبه

اندیشه ها، مفاهیم و زبان فارسی در قلمرو «ولایت فقیه» (2)


پژوهشی از الف برزگر
سرچشمه: 
دفتر چهارم.  
دوره دوم (1365)
شورای نویسندگان و هنرمندان ایران  
ویرایش از تارنمای دایرة المعارف روشنگری 

پیشکش به خاطره خروشان
کاظم انصاری

بخش اول
اندیشه و زبان
ادامه

15
·        زبان اما فقط در یک مرجله معین از روند تکامل اجتماعی نیست که انسان ها را و جوامع انسانی را با انتقال  مفاهیم  و مقولات به یکدیگر پیوند می دهد، بلکه در هر محله از زمان، نسل های نو را به تجارب و دستاوردهای نسل های پیشین مجهز می سازد و بدین طریق، تاریخ را می آفریند و ضمنا بر غنای خود و بر گنجینه فرهنگی انسان می افزاید.  

16
·        در مرحله کنونی جوامع بشری  مفاهیمی از قبیل نیکی و بدی، زیبائی و زشتی، آزادی و بردگی، خیر و شر، ایثار و جنایت، زندگی و مرگ، صلح و جنگ که در طول تاریخ پرورده شده اند، به مثابه شالوده پیوند معنوی و فرهنگی انسان ها و جوامع انسانی، حاوی اشکالی از اندیشه اند، که برای همه انسان ها معنی مشترک دارند و در سراسر کره زمین یکسان درک می شوند.

17
·        این  مفاهیم و مصادیق مشترک که در هر زبان با الفاظ متفاوت بیان می شوند، به سادگی به دست نیامده اند.
·        بلکه طی اعصار و قرون در جریان برخورد انسان ها با انواع دشواری ها و ناسازگاری ها به وجود امده اند.

18
·        این  مفاهیم و مصادیق مشترک در جریان کار و تلاش و پیکار در راه زندگی بهتر و رهائی از شر پدید آمده اند و هر کدام باری از رنج ها، شکنجه ها، امیدها و آرزو های انسان را در بردارند.

19
·        شایسته ترین فرزندان همه نسل ها در پیکار با انواع نادانی ها و بی خبری ها در جوی آکنده از تنگ نظری ها و خودکامگی ها  به این  مفاهیم و مقولات دست یافته اند و آنها را بسان گوهر گرانبهای متعلق به همه انسان ها، به دست زبان سپرده اند و در اشکال متفاوت فلسفی، مذهبی، ادبی، هنری و غیره حفظ کرده اند و در رهیابی به خوشبختی هرگز از آن دوری نجسته اند.

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر