۱۳۹۴ مهر ۲, پنجشنبه

سیری در نقل قولی از موریل باربری (2)

شکوفه گل چای

تحلیلی از
مسعود بهبودی

پیشکش به 
صنم

زیرا چای نوشابهٔ مخصوص داراها ست
ولی نوشابهٔ ندار‌ها هم است.

·        چرا کسانی که این دو جمله موریه ل را ترجمه می کنند و یا می خوانند، سؤالکی و یا اعتراضکی ـ حداقل ـ ندارند؟

1

زیرا چای، نوشابهٔ مخصوص داراها ست
ولی نوشابهٔ ندار‌ها هم است.

·        چای شاید در انگلستان و فرانسه نوشابه خرپول ها و نشانه اریستوکراسی (اشرافیت) باشد.
·        چای اما در آسیا از مشروبات غیر الکلی توده های پول و پله ندیده و بی سر و پا و بی همه چیز است.
·        چای برای توده های مولد و زحمتکش چه بسا تنها نوشابه و مشروب مطلوب است.
·        نوشابه ی تجملی توده های مولد و زحمتکش، کانادادرای و کوکا کولا و پپسی کولا است.

2
قهوه

·        یعنی درست بر عکس انگلستان و فرانسه است.
·        شاید اکثریت زخمتکش مردم انگلستان و فرانسه قهوه و آبجو و شیر و غیره بنوشند و اقلیت ممتاز، ویسکی و کونیاک و چای و قهوه و غیره.

·        دلیل این وارونگی در منشاء قهوه و چای است.
·        در کشورهای غربی، چای و قهوه و ادویه جات می بایستی از آسیا و امریکای لاتین با مشقت و زحمت وارد شوند.
·        به همین دلیل کمیاب و گران بوده اند و جزو کالاهای لوکس و تجملی.
·        درست به همان سان که الماس و مروارید و غیره  جزو تجملات اشرافی بوده اند، چای و قهوه نیز جزو مشروبات اشرافی بوده اند.

3

زیرا چای نوشابهٔ مخصوص داراها ست
ولی نوشابهٔ ندار‌ها هم هست

·        دلیل تجربی و تاریخی رواج چای خوری در آسیا احتمالا چیز دیگری بوده است.

·        توده های مولد و زحمتکش آسیا و امریکای لاتین به سبب سطح نازل توسعه نیروهای مولده، قادر به ضد عفونی کردن آب آشامیدنی نبوده اند.
·        به همین دلیل اسهال و بیماری های دیگر امری عادی بوده است.
·        توده ها احتمالا به تجربه دریافته بودند که با جوشاندن آب، میکروب های موجود در آن کشته می شوند و آب ضد عفونی و خالی از خطر بیماری می شود.

·        آشامیدن آب جوشیده اما آسان نیست.
·        به همین دلیل به آب جوشیده، نباتات معینی را اضافه کرده اند و چای اینجا و قهوه آنجا از کوره تجربه توده ها سربلندتر از نباتات دیگر بیرون آمده است و نوشابه توده ای درجه اول گردیده است.
  
·        سؤال اما این است که چرا این سنت چای خوری و یا قهوه خوری پس از تهیه و تأمین آب آشامیدنی پاستوریزه (ضد عفونی)  شده، ادامه یافته است؟

4
کافه ئین

·        دلیل این تداوم سنت چای خوری و قهوه خوری این است که قهوه و چای حاوی ماده ای به نام کافه ئین اند که اعتیاد می آورد.

·        به همین دلیل چای خور ها و قهوه خورها پس از مدتی  معتاد چای و یا قهوه می شوند.
·        ارگانیسم کافه ئین می طلبد.
·        درست به همان سان که ارگانیسم معتادان به مواد مخدر دیگر، نیکوتین و مورفین و هروئین می طلبد.

·        چای خور و قهوه خور اگر این مواد را به اندام معتاد بدان نرساند، سر درد می گیرد و سلب آرامش می شود.

·        سؤال اکنون این است که اگر قهوه و چای هر دو حاوی کافه ئین هستند، پس چرا تأثیرات متفاوت در اندام می گذارند؟

5
·        دلیل این تفاوت در تأثیر گذاری قهوه و چای، ساختار مولکولی متفاوت کافه ئین در قهوه و چای است:

الف

·        ساختار مولکولی کافه ئین قهوه باز است و بلافاصله پس از آشامیدن، آزاد می شود و مؤثر می افتد.
·        می توان فنجانی قهوه نوشید و یک ساعت با هوشمندی لازم کار کرد.
·        پس از یک ساعت به فنجان دوم قهوه نیاز خواهد بود. 

ب

·        ساختار مولکولی کافه ئین چای که به ته ئین معروف است، بسته است و پس از آشامیدن چای، تدریجا و کم کم آزاد می شود و مؤثر می افتد.
·        به همین دلیل اگر کسی شب ها چای بخورد، پس از رفتن به تختخواب، ته ئین ذره ذره آزاد می شود و بسان خروس سمج و سرسختی قوقولی قو سر می دهد و بیدار نگه می دارد.

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر