۱۴۰۰ اردیبهشت ۲۰, دوشنبه

فرهنگ مفاهیم سیاسی (الف) انباشت (۱)

 Unglückliche Arbeiter stützen einen fetten Geschäftsmann (imago  / Eva Bee)

هیئت تحریریه کلکتیو

برگردان 

شین میم شین

 

۱

·    انباشت به تشکیل و مصرف بخشی از  فراورده های جامعتی کلی (قبل از همه بخشی از درآمد ملی) برای  توسیع (وسعت بخشیدن به) صندوق تولیدی (انباشت تولیدی) و برای توسیع  صندوق سرمایه در حوزه غیرمادی، مثلا برای تشکیل ذخیره (رزرو) اطلاق می شود.

 

۲

·    انباشت را انگلس به مثابه «مهم ترین فونکسیون مترقی جامعه» دانسته است که به تضمین توسیع و استکمال مستمر تولید منجر می شود.

 

۳

·    تدوین تئوری انباشت توسط مارکس صورت گرفته است.

 

۴

·    مارکس انباشت را «به مثابه تسخیر جهان ثروت جامعتی» دانسته است.

 

۵

·    به لحاظ آماج ها و متدهای انباشت، تفاوت های بنیادی میان کاپیتالیسم و سوسیالیسم  وجود دارد.

 

۶

·    انباشت به مثابه فرم کاپیتالیستی بازتولید وسعت یافته سرمایه به قول مارکس، عبارت است از «استفاده از اضافه ارزش به مثابه سرمایه  و یا تبدیل برگشتی اضافه ارزش به سرمایه.»

 

۷


 

·    انباشت سرمایه، تحت شرایط سرمایه داری انحصاری ـ دولتی از طریق بازتوزیع درآمد ملی توسط دولت امپریالیستی  به نفع انحصارات به طرز خارق العاده ای تسریع می شود.

 

۸

·    انباشت سرمایه به طور اوبژکتیو (عینی) به تراکم (تغلیظ) و تمرکز (کونسنتراسیون و سانترالیزاسیون) تولید و سرمایه منجر می شود.

 

۹

·    قانون عام انباشت سرمایه که توسط مارکس تعریف شده، به انعکاس پیوند قانونمند و بی واسطه میان رشد سرمایه و ذلت (ذلیل سازی) پرولتاریا می پردازد.

 

·    مراجعه کنید به ذلت

 

۱۰

·    مشخصه روند انباشت کاپیتالیستی سرمایه عبارت است از استثمار پرولتاریا و ذلت پرولتاریا از سویی و تراکم (تغلیظ) ثروت، تجمل روزافزون و علافی طبقه استثمارگر، از سوی دیگر.

 

۱۱

·    گرایش تاریخی انباشت سرمایه، امحای (از بین بردن) مالکیت خصوصی بر وسایل تولید و استحاله آن به مالکیت جامعتی، یعنی به مالکیت سوسیالیستی را الزامی می سازد.

 

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر