والتر اولبریشت
اقتصاد سیاسی سوسیالیسم
و
کاربست آن در آلمان دموکراتیک
برگردان
شین میم شین
فصل دوم
شیوه تولید سوسیالیستی در جمهوری دموکراتیک آلمان
بخش اول
انقلاب آنتی فاشیستی ـ دموکراتیکی و سوسیالیستی
گذار از اقتصاد جنگی به تولید مبتنی بر صلح
(تشکیل بخش اقتصاد تحت مالکیت خلق)
۱
· تشکیل شیوه تولید سوسیالیستی در خاک آلمان از همان آغاز توسط حزب طبقه کارگر به مثابه یک روند جامعتی محسوب شده است که در روند آن با توجه به پیوند ها و تأثیرات متقابل میان نیروهای مولده و مناسبات تولیدی و روبنا، تحت شرایط قدرت سیاسی و اقتصادی طبقه کارگر و متحدینش آگاهانه اداره می شود و به طرز پلان بندی شده توسعه داده می شود.
(در این سخن دو دیالک تیک مهم ماتریالیسم تاریخی به خدمت گرفته شده اند:
۱
دیالک تیک نیروهای مولده و مناسبات تولیدی
۲
دیالک تیک زیربنای اقتصادی و روبنای ایده ئولوژیکی.
مترجم)
۲
· پس از پایان جنگ جهانی دوم و سال های بعد اما می بایستی شرایط لازم برای آن نخست پدید آیند.
۳
· قبل از همه می بایستی در عرصه اقتصادی، زیربنای امپریالیسم در هم کوبیده شود، مهمترین مواضع کلیدی در اقتصاد توسط کارگران به لحاظ طبقاتی آگاه تسخیر شوند و مبانی اقتصادی و مادی دیکتاتوری انقلابی ـ دموکراتیکی کارگران و دهقانان پی ریزی شوند.
۴
· هدف تشکیل سیستم اقتصادی نوین است.
۵
· این سیستم می بایستی هم ارتقای تولید را و هم بهبود تأمین مایحتاج مردم را شامل شود و هم در راستای توسیع (وسعت بخشی) مواضع دولتی و اقتصادی سیر کند، نفوذ حزب مارکسیستی ـ لنینیستی را تعمیق بخشد و یک اقتصاد دموکراتیکی مبتنی بر صلح پدید آورد.
۶
· متدهای اداری (ادمینیستراتیو) ساختمان اقتصادی با پلان های تولیدی و تأمین حوایح همگانی در این دوره صرفنظرناپذیر و پیشاپیش مسلط بودند.
۷
· فقط بدین طریق، امکان استفاده معنامند از منابع اقتصادی اندک پدید می آمد، سازمان های اقتصادی ـ سیاسی سرمایه داران در هم کوبیده می شد و کلیه گام های مصممانه به طور کلی برداشته می شدند تا اقتصاد صلح به کار انداخته شود. (استارت بخورند.)
۸
· فرامین دکترین نظامی سویه تیکی (شوروی) در آلمان اما بدان معنی نبودند که دکترین به طور کلی در مسائل تولیدی اند.
۹
· با این فرامین دکترین نظامی سویه تیکی برای اولین بار در آلمان، عناصر هدایت مبتنی بر پلان کردوکار تولیدی به نفع زحمتکشان شروع شد.
۱۰
· اقداماتی بودند که به زحمتکشان راه ساختمان صنعت، کشاورزی و تجارت خود را نشان می دادند.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر