۱۴۰۳ اردیبهشت ۸, شنبه

دایرة المعارف مفاهیم محیط زیست (الف) افلا توکسین ها


هیئت تحریریه کلکتیو

برگردان

شین میم شین

 

افلا توکسین ها

مفهوم عامی برای چیزهای سمی  است که توسط قارچ های شیمل (کپک) بر روی مواد غذایی تشکیل می یابند.

 

افلا توکسین ها

می توانند به بیماری های  زیر منجر شود:

 بیماری های مربوط به جگر، کلیه ها، طحال، غدد تیروئید

 

افلا توکسین ها

به تشکیل غدد سرطانی (تومورهای) وخیم منجر می شوند.

 

از این رو

از اطعام مواد غذایی کپک زده

باید اکیدا پرهیز کرد.

 

مواد غذایی کپک زده را هرگز نباید به موجودات دیگر مثلا جانوران داد.

چون جانوران نیز نسبت به افلا توکسین مصون نیستند.

 

(ماجرای کشف مولکول شیمیایی افلا توکسین

این بود

که

دهها هزار جوجه غاز و اردک و غیره

ناگهان مردند.

چون مواد غذایی کپک زده خورده بودند.

مترجم)

 

افلا توکسین ها

نسبت به درجه حرارت و غیره مقاوم اند.

 

(یعنی

اغذیه کپک زده را نمی توان با حرارت دادن «پاستوریزه» کرد.

مترجم)

 

اگر مواد غذایی کپک زده به حیوانات و پرندگان و غیره داده شود،

افلا توکسین ها

در شیر و گوشت و تخم مرغ و غیره به اندام آدمی وارد می شوند.

 

افلا توکسین ها

تا کنون در مواد غذایی کپک زده زیر کشف شده اند:

دانه ها (پسته و گردو و فندق و ذرت و بادم هندی و غیره) کپک زده

 

(پسته ایران

چه بسا

آلوده به افلا توکسین ها بوده است و در کشورهای دیگر

همچنان و هنوز تحت کنترل وسواس مند است.

مترجم)

 

مواد غذایی تهیه شده از دانه های  کپک زده زیر نیز حاوی افلا توکسین ها بوده اند:

بادام

کوکوسنوس

شاه بلوط (کاستانیه)

گندم

نان

گوشت

گوشت دودی

 

مراجعه کنید

به

مواد سرطان زا (کنسروگن)

فهرست حداکثر مقادیر

میکروتوکسین ها

آلودگی ها

 

پایان

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر