پروفسور دکتر انتون لاتسو
آکادمی علوم دولتی ـ حقوقی در پوتسدام ـ بابلزبرگ
سرچشمه:
دفاتر مارکسیستی
(۲۰۱۱ ـ ۲)
(۱۲. ۵. ۲۰۱۱)
برگردان
علت چهارم
۱
· این روند در هر کدام از احزاب کمونیستی و در روابط میان آنها به سبب تجزیه و تلاشی ایده ئولوژیکی حزب کمونیست شوروی که از اواسط سال های ۱۹۸۰ آغاز شده بود، تسریع شد.
۲
· حزب کمونیست شوروی با موضعگیری های خود پلاتفرم مشترک جنبش بین المللی کارگری ـ کمونیستی را ترک کرده بود.
۳
· این جریانات وضع تضادمند برنامه ای آشکاری را میان حزب کمونیست شوروی ـ به مثابه متنفذترین و نیرومندترین حزب جنبش کمونیستی ـ و دیگر احزاب کمونیستی و میان تک تک احزاب کمونیستی پدید آورد.
۴
· این امر در وضوح و صراحت ایده ئولوژیکی ـ تئوریکی احزاب کمونیستی، بر همکاری میان آنها، بر درک آنها از انترناسیونالیسم سوسیالیستی ـ به مثابه اصل بنیادی سیاست داخلی و خارجی احزاب کمونیستی ـ تأثیرات منفی مخربی اعمال کرد.
۵
· تصورات میخائیل گورباچوف و هوادارانش بسیاری از اعضای احزاب کمونیستی ـ کارگری را با انتقاد از معضلات اقتصادی و سیاسی در دولت های سوسیالیستی مجذوب خود ساخت و بعد هرچه بیشتر گیج و سردرگم کرد.
۶
· وقتی ماهیت سیاست میخائیل گورباچوف و پیامدهای آن عیان شد، دیگر دیر شده بود و کار از کار گذشته بود.
· (سؤال این است که چرا ماهیتش به برکت تحلیل مارکسیستی کشف و افشا نشده بود. مترجم)
۷
· زیرا نیروهای ضدانقلابی که تحت این شرایط خود را سازمان داده بودند، مهمترین مواضع جامعه را اشغال کرده بودند.
۸
· این امر زمینه را برای تجزیه و تلاشی جامعه و دولت هموار ساخت و همزمان به تخریب سیستم همکاری میان آنها منجر شد و تناسب قوا را در مقیاس جهانی به زیان آنها تغییر داد.
۹
· فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و زیر پا نهادن انترناسیونالیسم سوسیالیستی از سوی حزب کمونیست شوروی منجر بدان شد که چتر حمایت خارجی دولت های سوسیالیستی پاره شود.
۱۰
· هر وقت که کشورهای سوسیالیستی تحت این شرایط به دفاع از منافع و نظرات خود برمی خاستند، از سوی گورباچوف و هوادارانش به مثابه سد و مانعی در راه سیاست او تلقی می شدند.
۱۱
· این امر احساس ابرقدرتی اتحاد شوروی در مقابل دول سوسیالیستی را تقویت کرد، بی اعتنائی آن نسبت آنها را برملا ساخت و قدرت عمل هم خود اتحاد جماهیر شوروی و هم دولت های سوسیالیستی را در سیاست خارجی برای دفاع از منافع سوسیالیسم و تضمین و تحکیم ان تضعیف نمود.
۱۲
· ما نمی خواهیم همه کاسه ها و کوزه های شکست سوسیالیسم و جنبش کارگری ـ کمونیستی را بر سر گورباچوف بشکنیم، ولی در عین حال نمی خواهیم که سهم منفی او را در این جریانات منکر شویم.
۱۳
· با سیاست میخائیل گورباچوف شبکه ای پاره شد که بستری برای همه این کشورها بود.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر