اقتصاد سیاسی سوسیالیسم
و
کاربست آن در آلمان دموکراتیک
برگردان
شین میم شین
فصل اول
گذار از کاپیتالیسم به سوسیالیسم
به مثابه قانونمندی اساسی زمان ما
بخش دوم
انقلاب سوسیالیستی کبیر اکتبر
به مثابه آغازگاه دوران سوسیالیستی بشریت
و
نقش اکتیو (فعالیت مبتنی بر آگاهی و داوطلبی) اقتصاد سیاسی سوسیالیسم در ساختمان (بنای) نظام جامعتی نوین
۷۷
· یکی از بزرگ ترین خدمات نظری و عملی (تئوریکی و پراتیکی) لنین و حزب کمونیست اتحاد شوروی که حائز اهمیت معتبرالعامی است ، بی تردید عبارت است از اثبات علمی گذار مولدین کالایی ساده، قبل از همه در کشاورزی، به سوسیالیسم است.
۷۸
· پلان تعاونی لنین که حاوی راه حل مشخص برای جلب میلیون ها دهقان، خرده مالک و همزمان مولد کالاها به تولید بزرگ سوسیالیستی در حال ساختمان است، دشوار ترین وظیفه انقلاب پرولتری پس از تسخیر قدرت توسط طبقه کارگر بوده است.
۷۹
· لنین وظیفه حزب کمونیست اتحاد شوروی و دولت شوروی را در توسعه و تکوین تعاونی ها مشخص ساخت و اعلام داشت که گذار از اقتصاد های دهقانی کوچک به تولید جامعتی بزرگ به طور خود به خودی و خودپو صورت نمی گیرد.
۸۰
· این گذار فقط با مؤثریت و کمک همه جانبه دولت به امور تعاونی تحت شرایط جلب وسیع طبقه کارگر به شرکت اکتیو در تحول سوسیالیستی دهات صورت می گیرد.
۸۱
· لنین در پلان تعاونی ها تشکیل مناسبات تولیدی نوین، یعنی سوسیالیستی را قاطعانه با تشکیل پایه های مادی و فنی ضرور و ارتقای سطح آموزشی ـ پرورشی و فرهنگی دهقانان در رابطه قرار داده است.
· (لنین، «راجع به تعاونی ها»، «مجموعه آثار»، جلد ۳۳، ص ۴۵۳)
۸۲
· بدین طریق، تصویر شکوهمند استفاده از استنتاجات نهایی مارکس، انگلس و خود لنین از گذار از کاپیتالیسم به اقتصاد سیاسی سوسیالیسم و توسعه فراتر این استنتاجات در برابر ما قرار گرفته است.
۸۳
· لنین و حزب کمونیست اتحاد شوروی بلافاصله پس از پیروزی انقلاب سوسیالیستی اکتبر به تدوین خطوط اساسی اقتصاد سیاسی سوسیالیسم می پردازند که مقدمات (راهنمای تئوریکی) عمل بوده اند.
۸۴
· شالوده عمارت تئوریکی اقتصاد سیاسی سوسیالیسم متشکل از معارف لنینی زیر بوده است:
۱
· راجع به آماج تولید سوسیالیستی
۲
· راجع به پیشرفت علمی و فنی
۳
· راجع به ارتقای راندمان کار در سوسیالیسم
۴
· راجع به کردوکار علمی ـ سازمانی دولت سوسیالیستی
۵
· راجع به سانترالیسم دموکراتیک
۶
· راجع به کردوکار رهبری سوسیالیستی
۷
· راجع به توسعه مبتنی بر پلان اقتصاد سوسیالیستی
۸
· راجع به اجرای حسابداری و کنترل
۹
· راجع به استفاده از مقولات ارزش
۱۰
· راجع به نقش علاقه مندی مادی در سوسیالیسم
۱۱
· راجع به خصلت کار در سوسیالیسم
۱۲
· راجع به راه توسعه مبتنی بر تعاونی به سوی شیوه تولید سوسیالیستی
· (گذار از تولید تعاونی به شیوه تولید سوسیالیستی. مترجم)
۱۳
· همه اینها، علیرغم اهمیت بزرگی که بلافاصله پس از پیروزی انقلاب برای شان در ساختمان سوسیالیسم قایل شده، چیزی جز وسیله برای هدف نبوده اند.
· هدفی که ساختمان همه جانبه سوسیالیسم بوده است.
۸۵
· روابط متقابل سیاست، علم، فن، آموزش و پرورش، ایده ئولوژی و دموکراسی همواره برای دفاع از کشور سوسیالیستی در نظر گرفته شده است.
۸۶
· مسئله اساسی که پس از پیروزی انقلاب سوسیالیستی اکتبر مطرح بوده، عبارت است از اعمال قدرت سیاسی طبقه کارگر و اتحاد طبقه کارگر با دهقانان، روشنفکران و دیگر زحمتکشان به واسطه قدرت دولتی ـ سوسیالیستی و توسعه وسیع ابتکارات توده های خلق در حوزه اقتصادی.
۸۷
· توسعه انقلابی نشاندهنده مکرر این حقیقت امر است که با انقلاب کبیر اکتبر و با ساختمان سوسیالیسم در اتحاد شوروی تحت رهبری حزب کمونیست، مدل اساسی سوسیالیسم برای مجموعه جنبش کمونیستی فراهم آمده است.
پایان
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر