۱۳۹۸ تیر ۲۱, جمعه

دایرة المعارف جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی (۴۱۳)

 
پروفسور دکتر 
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
و
دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین  

جامعه شناسی فرهنگ
ادامه

۷
·    سطح فرهنگی شخصیت سوسیالیستی، سیستم هماندیشی (مبادله فکری، کومونیکاسیون) فکری و فرهنگی، رابطه طرز زندگی و تحول محیط زیست، پیوند رزونانس (انعکاس) اجتماعی و فونکسیون فرهنگی هنرها عناصر اصلی تأثیر متقابل انقلاب فنی و فرهنگی اند و در پیوند با هم  تشکیل دهنده میدان اصلی پژوهش جامعه شناسی فرهنگ اند.

۸
·    در نتیجه، جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی فرهنگ قادر به تجزیه و تحلیل سطح توسعه روندهای فرهنگی، مؤثریت اقدامات رهبری سیاسی ـ فرهنگی (اقدامات رهبری مربوط به سیاست فرهنگی) و تأسیسات فرهنگی و پیش بینی شرایط فرهنگی در توسعه گرایشی آنها و صدور احکام ناشی از پیش بینی برای هدایت تدارک علمی روندهای فرهنگی است.

۹
·    از این رو، جامعه شناسی فرهنگ علاوه بر فونکسیون شعورسازش، برای برنامه ریزی فرهنگ از اهمیت وافر برخوردار است.

۱۰
·    جامعه شناسی فرهنگ در جامعه سوسیالیستی به ابزار رهبری سیاسی ـ فرهنگی (رهبری سیاست فرهنگی) تبدیل می شود.

۱۱
·    جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی فرهنگ به دلیل خصلت طبقاتی اش و شرایط جهان بینانه ـ اتیکی اش در تضاد با جامعه شناسی بورژوایی فرهنگ، آنتروپولوژی فرهنگی بورژوایی و تئوری محافل فرهنگی بورژوایی قرار دارد.

۱۲
·    مشخصه جامعه شناسی بورژوایی فرهنگ، آنتروپولوژی فرهنگی بورژوایی و تئوری محافل فرهنگی بورژوایی عبارت از این است که آنها پیوند میان شیوه تولید نعمات مادی و خصلت فرهنگ هر نظام جامعه ای را نادیده می گیرند.
·    در نتیجه مبانی متدئولوژیکی تعیین کننده را مورد صرفنظر قرار می دهند و از صدور حکم راجع به سیستم نظام جامعه ای  و جایگاه فرهنگ در آن سیستم عاجز می مانند.

پایان
ادامه دارد.
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر