۱۳۹۸ تیر ۲۳, یکشنبه

دایرة المعارف جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی (۴۱۵)

 
پروفسور دکتر 
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
و
دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین  


سیبرنتیک
ادامه

۹
·    اهمیت سیبرنتیک برای علم الجامعه (علوم اجتماعی) مارکسیستی ـ لنینیستی و برای کردوکار هدایتی و اداری (رهبری) عملی با پیچیدگی و بغرنجی سریعا افزایش یابنده ی جامعه سوسیالیستی تحت شرایط انقلاب علمی و فنی در پیوند است.

۱۰



·    سیبرنتیک امکان آنالیز (تجزیه و تحلیل) دقیق مسائل هدایت  سیستم های اجتماعی پیچیده به مدد متدهای مته متیکی (ریاضی) و به مدد وسایل فنی مدرن (به ویژه به مدد حلاجی الکترونیکی داتاها) را برای استفاده مؤثر، جهت بهسازی کیفیت کردوکار رهبری (اداری) فراهم می آورد. 

۱۱
·    اما از آنجا که سیبرنتیک مجزا از ترکیب خاص سیستم های اجتماعی است، از آن به شرطی می توان برای کردوکار رهبری (اداری) سیستم های اجتماعی و همچنین برای پژوهش تئوریکی آنها استفاده خلاق و حاصلخیز کرد که متدها و دستگاه سیبرنتیکی بر مبانی تئوری مارکسیستی ـ لنیینستی جامعه به کار بسته شود.

۱۲
·    سیبرنتیک امکان تصمیمگیری مطلوب (اوپتیمال) در این و یا آن مورد را، مثلا توزیع مطلوب شبکه کارخانجات تولیدی را در محوطه ای با تعداد معینی از مناطق و با وسایل نقلیه معین و غیره به لحاظ ساختاری ـ فونکسیونی فراهم می آورد.
·    اما محتوای اجتماعی این تصمیمگیری باید فقط از نقطه نظر خصلت (طبیعت) اجتماعی خاص سیستم جامعه ای کلی (فرماسیون اقتصادی جامعه) درک شود  و به مثابه آماج ادرای (رهبری) فرموله شود.
·    این کار اما مستلزم تئوری علمی از جامعه به مثابه سیستم است.

۱۳
·    از این رو، استفاده روزافزون از سیبرنتیک در پژوهش سیستم های جامعه ای و هدایت آنها به افزایش اهمیت جامعه ـ تئوری مارکسیستی ـ لنینیستی منجر می شود.

پایان
ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر