اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
(۱۹۶۹)
برگردان
شین میم شین
جامعه شناسی
(سوسیولوژی)
۱
· معنی تحت اللفظی جامعه شناسی عبارت است از آموزه (تعلیمات) جامعه
۲
· تفکر سوسیولوژیکی و تلاش علمی در این خطه، قبل از استفاده از مفهوم جامعه شناسی، وجود داشته است.
۳
· مفهوم جامعه شناسی برای نخستین بار توسط کومته در اثر او تحت عنوان «دوره فلسفه مثبت» در زمینه رشته علمی به کار برده شده که که با مشاهده و تنظیم پدیده های اجتماعی سر و کار داشته است.
۴
· محتوای مفهوم جامعه شناسی و عرصه اوبژکتی اش در وهله اول بسته به موضع طبقاتی نمایندگان مربوط بدان و موضع جهان بینانه آنان و رشته های مرزبندی شده با آن تعیین شده است.
۵
· به همین دلیل، امروزه باید میان جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی و جامعه شناسی غیرمارکسیستی و یا بورژوایی تفاوت قایل شد.
۶
· برای تعریف مفهوم جامعه شناسی از سوی دیگر، تغییرات موضوع پژوهش علمی آن که بسته به خود توسعه جامعتی است، نقش بازی می کنند.
۷
· نظریات علمای اجتماعی راجع به محتوا و موضوع جامعه شناسی نیز بسان تنوع مکاتب، سمتگیری ها و جریانات سوسیولوژیکی ناهمگونند.
۸
محتوا و عرصه موضوعی جامعه شناسی
· محتوا و عرصه موضوعی جامعه شناسی از نقطه نظر مارکسیستی بسته به تفاوت نظرات و استفاده از مفهوم جامعه شناسی، عمدتا به شرح زیر تعیین می شوند:
۱
· جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی، سیستم معارف نظری راجع به واقعیت اجتماعی در بغرنجی اش، با توجه به مؤثریت مشترک و وابستگی متقابل بخش ها و اجزای منفرد آن است.
۲
· این سیستم تئوریکی (جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی) متشکل از قوانین، مقولات، اصول متدئولوژیکی، اسالیب (متدها) و فنون سوسیولوژیکی برای پژوهش امپیریکی واقعیت اجتماعی است.
۳
· موضوعات این سیستم تئوریکی جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی به شرح زیرند:
الف
· قوانین حیات جامعتی انسان ها
ب
· توسعه و ساختار حیات جامعتی انسان ها
پ
· اهمیت و معنی و اثر پدیده ها و روندهای مختلف حیات جامعتی انسان ها
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر