۱۳۹۹ شهریور ۱۶, یکشنبه

دایرة المعارف جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی (۷۲۷)

Soziologie - RWTH AACHEN UNIVERSITY Universitätsbibliothek RWTH Aachen -  Deutsch

پروفسور دکتر 
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت 
و دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین

 

 جامعه شناسی 

(سوسیولوژی)

ادامه  

 

۴

·    این سیستم تئوریکی جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی نخست به پژوهش قوانین عام توسعه تاریخی جامعه بشری و ساختار آن به مثابه سیستم روابط جامعتی می پردازد.

 

۵

·    تئوری سوسیولوژیکی عام جامعه را ماتریالیسم تاریخی تشکیل می دهد.

 

·    مراجعه کنید به ماتریالیسم تاریخی

 

۶

·     ماتریالیسم تاریخی به مثابه بخشی از فلسفه و جهان بینی مارکسیستی ـ لنینیستی با معارف تئوریکی و متدئولوژیکی اش (شناخت های نظری و اسلوبی اش)، همزمان جامعه شناسی عام مارکسیسم ـ لنینیسم است.

 

۷

·    پیاده کردن ماتریالیسم دیالک تیکی در جامعه شناسی توسط مارکس و انگلس نه فقط به تشکیل تنها تئوری علمی جامعه منجر شد، بلکه ضمنا به تدوین اصول متدئولوژیکی برای پژوهش واقعیت اجتماعی انجامید. 

 

۸

·    تعریف (تعیین) ماتریالیستی ـ دیالک تیکی روند توسعه جامعتی به مثابه روند طبیعی ـ تاریخی نه فقط به اثبات ضرورت (جبر) قانونمند تعویض فرماسیون های اقتصادی جامعه، مثلا تعویض سرمایه داری با سوسیالیسم، منجر می شود، بلکه علاوه بر آن، تجزیه و تحلیل و تنظیم علمی دقیق پدیده ها و روندهای متنوع اجتماعی  را امکان پذیر می سازد.

 

۹

·    به قول ولادیمیر لنین، کشف مارکس و انگلس که مناسبات اجتماعی ـ اقتصادی که از سطح توسعه معین نیروهای مولده نشئت می گیرند، نهایتا تعیین کننده مجموعه روند زندگی مادی و فکری اند، پژوهش پدیده ها و روندهای جامعه بشری را و قوانین توسعه آن را  بنا بر معیاری اوبژکتیو (عینی) امکان پذیر می سازد.

·    (ولادیمیر لنین، «مجموعه آثار»، جلد ۱، ص ۱۳۱)

 

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر