اقتصاد سیاسی سوسیالیسم
و
کاربست آن در آلمان دموکراتیک
برگردان
شین میم شین
پیشگفتار
الف
۱
· کارل مارکس هدف نهایی اثرش تحت عنوان «سرمایه» را افشای قانون حرکتی جامعه کاپیتالیستی می نامد.
۲
· او دور از دیار و یار، در غربت تبعید در انگلستان، توسعه یافته ترین دولت سرمایه داری در آن روزگار، این قانون حرکتی اقتصادی را کشف می کند:
· شکار سود ناشی از مناسبات تولیدی کاپیتالیستی را.
· به ویژه ناشی از مالکیت خصوصی کاپیتالیستی بر وسایل تولید را.
۳
· مارکس اثبات می کند که این شکار سود به معنی استثمار قبل از همه اکثریت قریب به اتفاق زحمتکشان توسط اقلیت سرمایه داران است.
۴
· شکار سود اما ضمنا به معنی مبارزه سرمایه داران بر ضد یکدیگر است.
۵
· پیامد قانون حرکتی اقتصادی سرمایه داری اما این است که بازتولید وسیعتر در مقیاس کل اقتصاد ملی فقط تحت بحران ها و صدمات اصطکاکی عظیم امکان پذیر است.
۶
· این به گسترش منجر می شود.
· به مبارزه اقتصادی، سیاسی و نظامی منجر می شود.
· یعنی به جنگ ها منجر می شود.
۷
· کارل مارکس اثبات می کند، تازمانی که این قانون حرکتی اقتصادی حاکم باشد، زحمتکشان نمی توانند حوایج حیاتی خود را با کار خود به طور بیواسطه ارضا کنند.
· بلکه فقط زمانی که نیروی کار خود را به سرمایه داران بفروشند و با کار اضافی خود به تکثیر ثروت و قدرت این دشمن طبقاتی خود بپردازند، می توانند حوایج حیاتی خود را ارضا کنند.
· (یعنی با کار باواسطه. مترجم)
۸
· کارل مارکس اثبات می کند، که این فقدان مالکیت فروشندگان کالای موسوم به نیروی کار به معنی محرومیت آنان از همفرمایی (شرکت در تصمیمگیری) در اقتصاد و جامعه و اجرای قدرت سیاسی در دولت است.
۹
· کارل مارکس اثبات می کند، که این قانون حرکتی اقتصادی شرایط لازم را فراهم خواهد آورد که تحت آن شرایط، طبقه کارگر تحت ستم و سرکوب به تحول انقلابی جامعه برخیزد.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر