۱۳۹۹ آذر ۲۹, شنبه

اقتصاد سیاسی سوسیالیسم (۴)

 Walter Ulbricht


اقتصاد سیاسی سوسیالیسم

و

کاربست آن در آلمان دموکراتیک

 

برگردان

شین میم شین

 

پیشگفتار

والتر اولبریشت

الف

ادامه

 

۳۰

·    با بستن سرحدات دولتی، در دوره کوتاهی، عواقب زیانبار اقتصادی ناشی از عملیات امپریالیست ها بر ضد جمهوری دموکراتیک آلمان بر طرف شد.

·    اولین قوانین سیستم اقتصادی نوین به لحاظ نظری (تئوریکی) تدوین گشت و به محک پراتیک (عمل) زده شد.

·    طبقه کارگر و متحدینش تقریبا ۵ سال لازم داشتند تا سیستم اقتصادی سوسیالیسم را چنان تدوین کنند و جامه عمل بپوشانند که قوانین اقتصادی سوسیالیسم مؤثریت کسب کنند.

 

۳۱

·    اکنون واقعیت اقتصاد سوسیالیستی ما به اندازه ای توسعه یافته که قانون حرکتی اقتصادی سوسیالیسم را می توانیم در عمل دقیقا مطالعه و تجزیه و تحلیل کنیم و بر آن بهتر مسلط شویم.  

 

۳۲

·    اکنون می توانیم بگوییم:

·    قانون حرکتی اقتصادی سوسیالیسم طالب توسیع (وسعت بخشی)، تکمیل و تشدید (تغلیظ) تولید و بازتولید سوسیالیستی بر پایه عالی ترین سطح علمی و فنی، ارتقای راندمان کار و تقلیل مخارج به قصد تقویت نظام سوسیالیستی و رفع هر چه بهتر و مستمر حوایج مادی و فرهنگی شهروندان و شکوفاسازی شخصیت آنان و روابط جامعتی ـ سوسیالیستی آنان است.

 

۳۳

·    قانون حرکتی اقتصادی سوسیالیسم عبارت است از تمایل هر چه آگاهانه تر میلیون ها تن از زحمتکشان به رفع حوایج روزافزون مادی، جامعتی ـ سیاسی و فرهنگی خود، بنا بر اصل کار خلاق خود که به طرز جامعتی پلان بندی و تنظیم گشته، با راندمان رشد یابنده کار خود.

 

۳۴

·    این نیروی پویای (دینامیکی) بزرگی است که به پیشرفت بازتولید جامعتی گسترش یافته  در سوسیالیسم منجر می شود.

 

۳۵

·    این از مطابقت بنیادی منافع و حوایج شخصی زحمتکشان و منافع مولدین سوسیالیستی کالا با الزامات و منافع تمامجامعتی نشئت می گیرد.

 

۳۶

·    صید سود، کسب و کار اقلیتی از سرمایه داران، مدیران و دستیاران آنها ست.

 

۳۷

·    در قانون حرکتی اقتصادی سوسیالیسم اما بر عکس، منافع اکثریت قریب به اتفاق اعضای جامعه سوسیالیستی مؤثر می افتد.

 

۳۸

·    نیروی محرکه قانون حرکتی اقتصادی سوسیالیسم بسته به عوامل مشخص زیر در هر محل کار رشد می کند:

 

الف

·    بسته به وقوف تام و تمام زحمتکشان به منافع حقیقی خود.

 

ب

·    بسته به مطابقت منافع شخصی و منافع کارخانه ای با منافع کل جامعه

 

۳۹

·    برای اولین بار در تاریخ آلمان،  زنان و مردان کارگر، اگر می خواهند حوایج خود را با کار خود رفع کنند، دیگر مجبور نیستند برای استثمارگر بیگانه با طبقه کارگر کار کنند.

 

۴۰

·    برای اولین بار در تاریخ آلمان،  زنان و مردان کارگر، وقتی در صدد رفع حوایج خود و خانواده خویشند، از یوغ بازتولید مناسبات استثماری و حاکمیتی کاپیتالیستی آزاد شده اند.

 

۴۱

·    قضیه قبلا از قرار زیر بود:

·    اگر می خواهی حوایج خود و خانواده ات را بر طرف کنی، برو نزد سرمایه داران و نیروی کار خود را به آنان بفروش.

 

۴۲

·    تو آنگاه وسیله لازم برای رفع حوایج حیاتی خود و خانواده ات را (البته در صورتی که سرمایه داران بخواهند و بتوانند از  نیروی کار تو بهره کشی کنند)، دریافت خواهی کرد، ولی آنها به برکت کار مازاد تو، ثروت عظیمی به هم خواهند زد و حاکمیت خود را تقویت خواهند کرد و تو را در وابستگی اقتصادی و سیاسی و نوکری نگه خواهد داشت.

 

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر