۱۳۹۸ مهر ۱۸, پنجشنبه

مونوتونی (یکنواختی، کسالت باری)

 
پروفسور دکتر 
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
و
دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین  

۱
·    مونوتونی به معنی عام کلمه، به حالت یکنواختی، رخوت و اکتیویته پسیکولوژیکی و فیزیکی تنزل یافته انسان ها اطلاق می شود که می تواند ناشی از کردوکار یکنواخت طولانی و کسل کننده باشد.

۲
·    مونوتونی به مثابه مقوله سوسیولوژیکی قبل از همه به خصلت کار نسبت داده می شود.

۳
·    تقسیم کار  و تجزیه کار به روندهای  منفرد به لحاظ گرایشی به مونوتونی می انجامد.

۴
·    مونوتونی قبل از همه در روند کار طولانی یکنواختی پدید می آید که انسان را به لحاظ پسیکولوژیکی و فیزیکی زحمت زیادی نمی دهد و حداقلی از دقت برای انجام آن کافی است.

۵
·    در جامعه سوسیالیستی، خصلت سوسیالیستی کار  و سلسله اقدامات آگاهانه انجام یافته بر ضد پدیده های مونوتونی در کار، عمل می کنند.

۶
·    علاوه بر تغییراتی در شرایط محیط و تعویض در کار، تضمین شرکت اکتیو  و شکوفایی ابتکار عمل خلاق  در پلان بندی و تنظیم روند کار، اقداماتی به عمل می آیند که به کمک سیستم های تنظیمی  و کاهش ساعات کار در روندهای مبتنی بر کار یکنواخت به کاهش مراحل مونوتونی منجر می شود.
 

۷
·    تحولات حاصله در روند انقلاب علمی و فنی به مثابه نتیجه نیروهای مولده توسعه یابنده سبب می شود که مولدین رفته رفته از حوزه تکمیل بی واسطه خارج شوند.

·    (مثلا کارهای مبتنی بر مونوتونی عمدتا به عهده روبات ها گذاشته می شود. مترجم)

۸
·    در حالیکه در سوسیالیسم در اثر تحولات حاصل از انقلاب علمی و فنی شرایط عینی نوینی برای توسعه شخصیت سوسیالیستی فراهم آورده می شود، آماج تولید در کاپیتالیسم نهایتا مانع غلبه سریع و اصولی بر  مونوتونی کار می شود.

۹
·    همزمان، در کشورهای کاپیتالیستی خیلی توسعه یافته نیاز به پرسونل مربوط به بخش مهندسی ـ فنی برای انجام کارهای خلاق  افزایش می یابد و کارهای تدارکی مبتنی بر مونوتونی به عهده اکثریت کارگران شاغل در صنایع گذاشته می شود و کار به کردوکار یکجانبه مبدل می گردد.

۱۰
·    تضاد کار خلاق و کار مبتنی بر مونوتونی (یکنواخت) در پی تضاد بنیادی شیوه تولیدی کاپیتالیستی به مثابه آنتاگونیسم اجتماعی مؤثر می افتد، در حالیکه در شیوه تولید سوسیالیستی بر این آنتاگونیسم اصولا غلبه شده است.

·    مراجعه کنید به تقسیم کار، شیوه تولید، آنتاگونیسم (تضاد آشتی ناپذیر)

پایان
 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر