۱۳۹۶ دی ۲۰, چهارشنبه

کار (۷) (بخش آخر)


کار
بخش دوم
 پروفسور دکتر گئورگ کلاوس
برگردان
شین میم شین 

۱
·    انقلاب علمی ـ فنی در عصر کنونی با امکاناتی که سیبرنتیک و اوتوماسیون برای صنعت، کشاورزی، مدیریت و غیره پدید می آورند، شالوده فنی واقعی برای تغییر بنیادی خصلت کار بوجود می آورد.

۲
·    این امکانات را تنها در مناسبات اجتماعی سوسیالیستی و کمونیستی می توان بطور همه جانبه تحقق بخشید.

۳
·    زیرا تنها تحت شرایط برقراری مالکیت اجتماعی بر وسایل تولید است که می توان برنامه ریزی و سازماندهی مناسب در راستای منافع کل جامعه را جامه عمل پوشاند.

۴
·    توسعه نیروهای مولده امکان آن را فراهم می آورد که انسان مقام جدیدی در روند تولید کسب کند.

۵
·    تکنیک تولید زمینه لازم را برای تمرکز دم افزون کرد و کار انسان ها در عرصه های خارج از تغییر بیواسطه موضوع کار فراهم می آورد. 

۶
·    کارهای قبلی کارگران و کارمندان اداری یکی پس از دیگری به عهده مراکزهدایت الکترونیکی گذاشته می شوند.

۷
·    انتقال مرحله ای کار انسانی به تدارک نهائی ـ به معنی وسیع کلمه ـ به کنترل عمومی، هدایت و برنامه ریزی که در روندی طولانی جامه عمل خواهد پوشید، منجر بدان خواهد شد که انسان در حاشیه روند تولید قرار گیرد.

۸
·    نتیجه این امر از بین رفتن کار فیزیکی (جسمانی، یدی) سنگین خواهد بود.

۹
·    کار ساده به ماشین ها و دستگاه های خودکار (اوتومات ها) محول خواهد شد و راه  برای حل تضاد موجود میان کار مادی و کار فکری هموار خواهد گردید.

·    مراجعه کنید به اوتومات در تارنمای دایرة المعارف روشنگری

۱۰
·    سمت عمومی توسعه، حاکی از ذوب و درهم آمیزی کار سالم جسمی و کار فکری خلاق (که بخش عمده را تشکیل خواهد داد) خواهد بود.

۱۱
·    تغییر چند و چون کرد و کار و یا مقام جدید انسان ها در روند تولید و بازتولید اجتماعی ـ در جریان انقلاب علمی و فنی ـ خود را در گرایشات زیرین نشان خواهد داد:

الف
·    مولدین استقلال هرچه بیشتر، نسبت به وسایل فنی کسب کنند، به همان اندازه بیشتر، به هادیان خلاق روند تولید بدل خواهند شد و به همان اندازه بیشتر، به تحصیلات عالی نیاز خواهند داشت.

ب
·    متناسب با تحول کردوکار انسانی، فرم حضور مولدان در تولید عوض خواهد شد، حرفه ها، ساختار حرفه ها و تقسیم کار دستخوش تحول خواهد گردید.

ت
·    نه تنها به سبب بغرنجتر شدن روندها که برای اجرا، برنامه ریزی و هدایت موفقیت آمیز آنها، انسان هائی با تحصیلات تخصصی و عمومی عالی لازم خواهد آمد، بلکه انضباط عالی تر، کیفیت های اخلاقی عالی تر و استعداد، لازم خواهد بود تا انسان بتواند عضو خلاق و یا هادی کلکتیوی باشد که بطور آگاهانه سازمان یافته است.

·    مراجعه کنید به خصلت کار، اوتوماسیون (اوتوماتیزاسیون)، تولید، مناسبات تولیدی در تارنمای دایرة المعارف روشنگری

پایان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر