پروفسور دکتر اریش هان
برگردان
۳
ت
۱
· فوندامنتالیسم های یاد شده بر اساس دلایل و عوامل واقعی و عقلی قرار دارند.
۲
· فوندامنتالیسم را می توان به عنوان تلاش در جهت «گسترش طلبی مداوم نظام اولیگارشی جهانی» و «خصوصی سازی نهائی جهان» بعد از بحران «غول آسای سرمایه» در غیاب قدرت مخالف سوسیالیستی محسوب داشت.
· (ژان چیقلر، «حاکمیت جهانی جدید»، ۲۰۰۳، ص ۳۵، ۲۸۴)
۳
· هدف عبارت است از دستیابی بی درد سر به ثروت های طبیعی جهان، به بازار فروش کالا و نیل به اهداف ژئو ـ استراتژیکی.
۴
· پیوند با گلوبالیزاسیون نیز بدان اضافه می شود.
۵
· «سردمداران گلوبالیزاسیون اقتصادی و انحصارات نظامی برای تحقق پروژه مشترکی جهت سلطه بر جهان متحد شده اند.»
· (المار آلتفاتر، «نقطه عطفی در سیاست جهانی»، ۲۰۰۳، ص ۳)
۶
· خصلت شوم و منحوس این اتحاد روشنتر می شود، اگر توجه کنیم که در رابطه با گلوبالیزاسیون «تسخیر توسعه طلبانه کشورهای در حال رشد» به وسیله دول غربی نیز مورد نظر است و صحبت از آن است که «باید رابطه اقتصادهای ضعیف با بازار جهانی زیر سلطه کشورهای صنعتی پیشرفته قطع شود»، چیزی که «به محو فرهنگ های سنتی منجر خواهد شد.»
· (فریدهایم هنگزباخ، «گلوبالیزاسیون از دید المان غربی»، از «سیاست و تاریخ جهان»، ب ۲۱، ۱۹۹۷، ص ۴)
۷
· دلهره زا و نگرانی آور این است که محافل بسیار قدرتمندی ضمن تعقیب اهداف گروهی معینی، معیارهای استدلال ایراسیونالیستی را بی پروا به خدمت می گیرند.
۸
· این امر از خصلت عمیقا نامعاصر آنان سرچشمه می گیرد.
۹
· آنها اصولا و بدون چون و چرا بر ضد پیشرفت اجتماعی در شرایط تاریخی ئی موضع گرفته اند که بی اعتنائی به ضرورت های آن، عواقب مهیب و در درازمدت فاجعه باری به دنبال خواهد داشت.
۱۰
· لحن کلام و نحوه استدلال بوش و اعوان و انصارش بی تردید برای گمراه کردن مردم، سرپوش نهادن بر واقعیت و عوامفریبی است، ولی در عین حال آینه تمام نمای کوری و کودنی طبقاتی آنها ست و از آشوب درونی آنان در رابطه با ناتوانی مکرر در مهار کردن بحران و از نیاز به تسکین اعصاب خرد و خراب خویش و از نگرانی ناشی از نامعلوم بودن آخر و عاقبت کار حکایت می کند.
۱۱
· تعجب آور نیست که با تراکم دم افزون ناکامی ها و شکست ها (ناکامیها و شکستهائی که نه فقط قابل پیش بینی بلکه همچنین قابل پیشگوئی بوده اند)، خود فریبی های استراتژیک، مثلا در مورد «خرد لیبرالی» راجع به «امکان موفقیت در دموکراتیزه کردن تمام ارضی جهان با تحمیل اقتصاد بازار» شدت می یابند.
· (توماس آسهویر، «سایه آزادی»، روزنامه تسایت، ۹ ماه ژوئن سال ۲۰۰۴،
· رالف دارندورف، «در گذار به قرن خودکامه»، روزنامه تسایت، ۱۴ ماه نوامبر سال ۱۹۹۷)
۱۲
· آوانتوریسم (ماجراجوئی) عینی و ایراسیونالیستی امپریالیستی را باید قبل از همه در ارزیابی اشتباه آمیز و به عبارت دیگر، در عدم درک نیروهای مخالف و خصلت آنها دید.
۱۳
· دلیل پیدایش هر نوع ایراسیونالیسم را می توان هم در شرایط و علل موجود و هم در ریشه های فکری ـ تاریخی مربوطه جستجو کرد.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر