۱۴۰۱ اردیبهشت ۲۷, سه‌شنبه

فرهنگ مفاهیم فلسفی (الف) اوتوماتیزاسیون (اوتوماسیون) (۳)

Automatisierung Roboter

 پروفسور دکتر گئورگ کلاوس

برگردان

 شین میم شین 

 

 

۲۳

·    اوتوماتیزاسیون بالاخره به انقلابی کردن کلیه عرصه های اقتصاد ملی و کلیه حوزه های زندگی انسانی، از کرد و کار فیزیکی سنگین تا کار کلیشه ای ـ یکنواخت روحی منجر می شود.

 

۲۴

·    یکی از شروط ضرور برای اوتوماتیزاسیون گام به گام، عبارت است از راسیونالیزاسیون سوسیالیستی بغرنج.

 

(راسیونالیزاسیون عبارت است از فنی کردن، اوتوماتیزاسیون، تقسیم کار و غیره جریان کار برای افزایش راندمان کار و کاهش هزینه ها و مخارج.

مترجم)

 

۲۵

·    راسیونالیزاسیون به سبب استفاده مطلوب از تکنیک، بهسازی سازمان تولید، تکنولوژی و غیره به تهیه و تولید وسایل ضرور برای اوتوماتیزاسیون منجر می شود.

 

۲۶

·    استفاده از تکنیک حلاجی اطلاعات الکترونیکی مدرن نیز که به برنامه ریزی  و اداره علمی تر و ثمربخش تر روند تولید اجتماعی کمک می کند، سهم در خوری در راسیونالیزاسیون دارد و در نتیجه خدمت درخوری به اوتوماتیزاسیون تولید ادا می کند.

 

۲۷

·    درجه اوتوماتیزاسیون و درجه تکمیل آن به بهره گیری و استفاده از معارف (شناخت های) حاصله در عرصه های علوم طبیعی و علوم اجتماعی بستگی تعیین کننده دارد.

 

۲۸

·    سیبرنتیک یکی از پیش شرط های بنیادی برای فرم های عالی تر اوتوماتیزاسیون محسوب می شود.

 

۲۹

·    اوتوماتیزاسیون را همانقدر دشوار می توان تعیین صرف وظایف فنی تلقی کرد که تحدید (محدودسازی) استفاده از سیبرنتیک به عرصه تکنیک را.

 

۳۰

·    حل مسائل بیشماری در اوتوماتیزاسیون به در نظر گرفتن جنبه های سیبرنتیکی سلسله ای از اصول نیاز دارد که بنا بر تصورات رایج ظاهرا ربطی به چنین مسائی ندارند.

 

۳۱

·    از آنجمله اند، به عنوان مثال روانشناسی، پداگوژیک و زیست شناسی.

 

۳۲

·    چون اوتوماتیزاسیون همواره به معنی تقلید از کرد و کارهای فیزیکی و فکری معین انسانی است.

·    بنابرین می توان به آسانی به رابطه آن با روانشناسی و پداگوژیک پی برد.

 

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر