۱۳۹۹ مرداد ۲۳, پنجشنبه

دایرة المعارف جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی (۷۰۴)

Sozialpsychologie-Konzept als eine Gruppe von verbundenen Netzwerk ...
 
پروفسور دکتر 
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت 
و دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین
 

 روان شناسی اجتماعی مارکسیستی ـ لنینیستی

(سوسیال ـ پسیکولوژی مارکسیستی ـ لنینیستی)

 

۱

·    روان شناسی اجتماعی مارکسیستی ـ لنینیستی، زیررشته ای از روان شناسی (پسیکولوژی) است که بر معارف اساسی فلسفه ماتریالیستی ـ دیالک تیکی (و ماتریالیستی ـ تاریخی و تئوری شناخت مارکسیستی ـ لنینیستی. مترجم) و روان شناسی عمومی بنا شده است.

 

۲

·     روان شناسی اجتماعی مارکسیستی ـ لنینیستی در رابطه تنگاتنگی با روان شناسی شخصیت و جامعه شناسی قرار دارد.

 

۳

·     به همان سان که روان شناسی عمومی به بررسی قانونمندی هایی می پردازد که تنظیم کننده رفتار و تجربه (کردوکار و شعور و یا روح) اند، روان شناسی اجتماعی مارکسیستی ـ لنینیستی به پژوهش قانونمندی های رفتار اجتماعی می پردازد.

·    یعنی عمدتا به پژوهش تأثیرات متقابل بی واسطه و کومونیکاسیون (مخابرات، مبادله فکری، هماندیشی) میان انسان ها می پردازد.

 

۴

·    تإثیر متقابل میان ـ انسانی نمونه وار عبارت است از همکاری بیواسطه افراد بیشمار  در روند کار.

·    روند کاری که در آن به قول مارکس، راندمان کلی کار در مقایسه با جمع ریاضی راندمان تک تک همان افراد بالاتر می رود.

·    (مارکس و انگلس، «کلیات»، جلد ۲۳، ص ۳۴۵)

 

۵

·    این «قوه توده ای» ویا «ظرفیت قوتی کلکتیو» در اثر هماهنگ گشتن (کوئوردیناسیون) قوای روحی، فکری و روانی (اطلاعات) و یا هر دو در زمان و مکان تشکیل می شود.

 

۶

·     ضمنا «تماس جامعتی صرف» در اثنای روند همکاری، در اثر رقابت، موجب «تحریک ارواح حیاتی حیوانی (خودی)» (مارکس) می گردد که به ارتقای راندمان کار در مقایسه با راندمان کار فردی افراد منجر می شود.

 

۷

·     تأثیر همکاری و اثرگذاری متقابل که همواره با انواع مختلف کومونیکاسیون (هماندیشی)، به ویژه با کومونیکاسیون (هماندیشی) زبانی توأم است، فقط به مثابه مزیت راندمانی کار گروه همکاری کننده نمودار نمی گردد.

 

۸

·    تأثیر متقابل و هماندیشی به مثابه مبادله فکری، نظری،  قضاوتی و غیره، هم منجر به تغییراتی در تفکر، احساس، موضعگیری ها و اعمال تک تک افراد انسانی می شود که به این طرز با هم رابطه دارند و هم ضمنا شرایط لازم برای تشکیل شعور و تغییر شعورند.

 

۹

·    در این امر می توان یکی از روندهای بنیادی تشکیل و تغییر شعور جامعتی را دید.

 

۱۰

·     این حقیقت امر به تشکیل یکی از «نقاط گرهی (نقاط جوش خوردگی) و یا نقاط انطباق (همپوشانی)» میان روان شناسی اجتماعی و جامعه شناسی منجر می شود.

 

ادامه دارد.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر