اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
(۱۹۶۹)
برگردان
شین میم شین
روان شناسی اجتماعی مارکسیستی ـ لنینیستی
(سوسیال ـ پسیکولوژی مارکسیستی ـ لنینیستی)
ادامه
روان شناسی اجتماعی مارکسیستی – لنینیستی
۱
· روان شناسی اجتماعی مارکسیستی – لنینیستی در سال های اخیر در اکثر کشورهای سوسیالیستی تشکیل شده است.
۲
· بحث راجع به موضوع، وظایف و متدهای آن ادامه دارد.
۳
· مؤلفین مختلف زیر راجع بدان نظریات متفاوت عرضه داشته اند:
الف
منصوروف
· به نظر منصوروف و امثالهم موضوع پژوهشی اصلی روان شناسی اجتماعی عبارت است از توزیع تصورات، مواضع (موضعگیری ها)، نظرات، ایدئال ها و غیره، یعنی توزیع روحیات بر گروه های اجتماعی مختلف، از قبیل طبقات، اقشار، حرف (حرفه ها)، جنسیت ها، گروه های سنی مختلف و غیره
ب
کولبانوفسکی و کوالیوف
· به نظر کولبانوفسکی و کوالیوف موضوع ماهوی و اصلی روان شناسی اجتماعی را بررسی کلکتیوها، یعنی قوانین تشکیل، توسعه، اثرگذاری کلکتیوها تشکیل می دهند.
۴
· نظریات مختلف مؤلفین برای چالش نظری جهت توسعه روان شناسی اجتماعی مارکسیستی ـ لنینیستی از اهمیت وافر برخوردارند.
۵
· برای اینکه همه آنها بر پایه جهان بینی مشترکی (مارکسیسم ـ لنینیسم) قرار دارند که بنا بر آن نتایج حاصله درزمینه روان شناسی اجتماعی در خدمت ساختمان جامعه سوسیالیستی و کمونیستی است.
۶
· روان شناسی اجتماعی هم بسان هر رشته علمی دیگر مبتنی بر پیش شرط هایی از نوع فلسفی است که نه تنها پیش شرط های متدئولوژیکی ـ معرفتی ـ نظری متعلق به آنها ست، بلکه پیش شرط هایی نیز به مثابه شرایط مکانی برای احکامی از نوع شیئیتی (موضوعیتی) پژوهش علمی باید مقدم بر آنها قرار داده شوند.
۷
· مهم ترین شرط برای روان شناسی اجتماعی به این معنا، عبارت است از «انسانتصویر»، یعنی سیستمی از احکامی که راجع به «ماهیت انسان» ساخته و یا صادر می شوند.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر