تحلیلی از
مسعود بهبودی
پیشکش به
صنم
زیرا چای نوشابهٔ مخصوص داراها ست
ولی نوشابهٔ ندارها هم است.
·
چرا کسانی که این دو جمله موریه ل
را ترجمه می کنند و یا می خوانند، سؤالکی و یا اعتراضکی ـ حداقل ـ ندارند؟
1
زیرا چای، نوشابهٔ مخصوص داراها ست
ولی نوشابهٔ ندارها هم است.
·
چای شاید در انگلستان و فرانسه
نوشابه خرپول ها و نشانه اریستوکراسی (اشرافیت) باشد.
·
چای اما در آسیا از مشروبات غیر
الکلی توده های پول و پله ندیده و بی سر و پا و بی همه چیز است.
·
چای برای توده های مولد و زحمتکش
چه بسا تنها نوشابه و مشروب مطلوب است.
·
نوشابه ی تجملی توده های مولد و
زحمتکش، کانادادرای و کوکا کولا و پپسی کولا است.
2
قهوه
·
یعنی درست بر عکس انگلستان و
فرانسه است.
·
شاید اکثریت زخمتکش مردم انگلستان
و فرانسه قهوه و آبجو و شیر و غیره بنوشند و اقلیت ممتاز، ویسکی و کونیاک و چای و
قهوه و غیره.
·
دلیل این وارونگی در منشاء قهوه و
چای است.
·
در کشورهای غربی، چای و قهوه و
ادویه جات می بایستی از آسیا و امریکای لاتین با مشقت و زحمت وارد شوند.
·
به همین دلیل کمیاب و گران بوده
اند و جزو کالاهای لوکس و تجملی.
·
درست به همان سان که الماس و
مروارید و غیره جزو تجملات اشرافی بوده
اند، چای و قهوه نیز جزو مشروبات اشرافی بوده اند.
3
زیرا چای نوشابهٔ مخصوص داراها ست
ولی نوشابهٔ ندارها هم هست
·
دلیل تجربی و تاریخی رواج چای خوری
در آسیا احتمالا چیز دیگری بوده است.
·
توده های مولد و زحمتکش آسیا و
امریکای لاتین به سبب سطح نازل توسعه نیروهای مولده، قادر به ضد عفونی کردن آب
آشامیدنی نبوده اند.
·
به همین دلیل اسهال و بیماری های
دیگر امری عادی بوده است.
·
توده ها احتمالا به تجربه دریافته
بودند که با جوشاندن آب، میکروب های موجود در آن کشته می شوند و آب ضد عفونی و
خالی از خطر بیماری می شود.
·
آشامیدن آب جوشیده اما آسان نیست.
·
به همین دلیل به آب جوشیده، نباتات
معینی را اضافه کرده اند و چای اینجا و قهوه آنجا از کوره تجربه توده ها سربلندتر
از نباتات دیگر بیرون آمده است و نوشابه توده ای درجه اول گردیده است.
·
سؤال اما این است که چرا این سنت
چای خوری و یا قهوه خوری پس از تهیه و تأمین آب آشامیدنی پاستوریزه (ضد
عفونی) شده، ادامه یافته است؟
4
کافه ئین
·
دلیل این تداوم سنت چای خوری و
قهوه خوری این است که قهوه و چای حاوی ماده ای به نام کافه ئین اند که اعتیاد می
آورد.
·
به همین دلیل چای خور ها و قهوه
خورها پس از مدتی معتاد چای و یا قهوه می
شوند.
·
ارگانیسم کافه ئین می طلبد.
·
درست به همان سان که ارگانیسم
معتادان به مواد مخدر دیگر، نیکوتین و مورفین و هروئین می طلبد.
·
چای خور و قهوه خور اگر این مواد
را به اندام معتاد بدان نرساند، سر درد می گیرد و سلب آرامش می شود.
·
سؤال اکنون این است که اگر قهوه و
چای هر دو حاوی کافه ئین هستند، پس چرا تأثیرات متفاوت در اندام می گذارند؟
5
·
دلیل این تفاوت در تأثیر گذاری
قهوه و چای، ساختار مولکولی متفاوت کافه ئین در قهوه و چای است:
الف
·
ساختار مولکولی کافه ئین قهوه باز
است و بلافاصله پس از آشامیدن، آزاد می شود و مؤثر می افتد.
·
می توان فنجانی قهوه نوشید و یک
ساعت با هوشمندی لازم کار کرد.
·
پس از یک ساعت به فنجان دوم قهوه
نیاز خواهد بود.
ب
·
ساختار مولکولی کافه ئین چای که به
ته ئین معروف است، بسته است و پس از آشامیدن چای، تدریجا و کم کم آزاد می شود و
مؤثر می افتد.
·
به همین دلیل اگر کسی شب ها چای
بخورد، پس از رفتن به تختخواب، ته ئین ذره ذره آزاد می شود و بسان خروس سمج و سرسختی
قوقولی قو سر می دهد و بیدار نگه می دارد.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر