۱۳۹۴ مرداد ۱۳, سه‌شنبه

دیکتاتوری پرولتاریا (3) (بخش آخر)


پروفسور دکتر گونتر هیدن
برگردان شین میم شین

24
·        نقش دیکتاتوری پرولتاریا در مبارزه به خاطر سوسیالیسم از قرار زیر است:

الف
·        غلبه بر بورژوازی ارتجاعی

ب
·        راهنمائی توده های زحمتکش و سازماندهی آنان برای بنای جامعه سوسیالیستی.

25
·        دیکتاتوری پرولتاریا سیستم یکپارچه ای است که دولت سوسیالیستی و همچنین سازمان های توده ای زحمتکشان بدان تعلق دارند و هسته آن را حزب مارکسیستی ـ لنینیستی طبقه کارگر تشکیل می دهد.

26
·        این سیستم در تمامت خود سازمان سیاسی جامعه سوسیالیستی را تشکیل می دهد.

27
·        دیکتاتوری پرولتاریا بسته به شرایط و خودویژگی های تاریخی متفاوت کشورها، فرم های متفاوتی به خود می گیرد.

28
·        ماهیت آن ـ اما ـ  در همه موارد عبارت است از حاکمیت طبقه کارگر تحت رهبری حزب مارکسیستی ـ لنینیستی در اتحاد با دهقانان و دیگر اقشار زحمتکش جامعه که طرفدار تحول انقلابی تمامت جامعه، پیروزی سوسیالیسم و گذار به کمونیسم اند.

29

·        اولین تلاش برای برقراری دیکتاتوری پرولتاریا کمون پاریس (1871)  بوده است.

30
·        قدرت شوراها که در نتیجه پیروزی انقلاب سوسیالیستی بزرگ اکتبر (1917) در روسیه تشکیل شد، اولین فرم تاریخی دیکتاتوری پرولتاریای پیروزمند بوده است.

31
·        تحولات انقلابی در گروهی از کشورهای اروپا و آسیا به مثابه پیامدهای جنگ جهانی دوم به تشکیل فرم نوینی از دیکتاتوری پرولتاریا تحت عنوان دموکراسی خلقی منجر شد.

32
·        تحت شرایط وجود سیستم جهانی سوسیالیستی تحت رهبری اتحاد شوروی، شرایط لازم برای اتحاد پهناورتر طبقه کارگر با کلیه نیروهای دموکراتیک و میهن پرست برای انجام انقلاب سوسیالیستی و برقراری دیکتاتوری پرولتاریا در این و یا آن فرم، بنا بر شرایط تاریخی مشخص پدید آمد.

33
·        دیکتاتوری پرولتاریا پس از تشکیل با تقویت بنیان های اجتماعی ـ اقتصادی خویش توسعه بیشتر می یابد و دستخوش تحولات تاریخی قرار می گیرد.

34
·        فونکسیون سرکوب دیکتاتوری پرولتاریا پس از محو طبقات استثمارگر زاید می شود و رو به زوال می رود.

34
·        اما فونکسیون های اصلی آن، یعنی فونکسیون های اقتصادی ـ سازمانی و فرهنگی ـ تربیتی آن تکمیل می شوند و اهمیت روزافزون کسب می کنند.

35
·        این حقیقت امر در مورد فونکسیون حراست از مالکیت سوسیالیستی و توسعه قدرت تدافعی در مقابل حملات امپریالیستی احتمالی صدق می کند.

36
·        دیکتاتوری پرولتاریا پس از پیروزی کامل و قطعی سوسیالیسم و گذار به کمونیسم از نقطه نظر شرایط اجتماعی داخلی ضرورت وجودی خود را از دست می دهد.
·        یعنی رسالت تاریخی اش به اتمام می رسد.

37
·        دولت که پس از انقلاب به مثابه  دیکتاتوری پرولتاریا پدید آمده بود، اکنون به دولت تمامی خلق بدل می شود که بیانگر منافع و اراده کل خلق است و خادم آن.

·        مراجعه کنید به دولت، دموکراسی، سوسیالیسم و کمونیسم در تارنمای دایرة المعارف روشنگری

پایان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر