۱۴۰۲ آذر ۲۱, سه‌شنبه

فرهنگ مفاهیم فلسفی (ت) توسعه (تکامل) (۹)

    

 پروفسور دکتر گونتر کروبر
پروفسور دکتر گئورگ کلاوس

برگردان

شین میم شین

 

 

مفهوم «توسعه» از نقطه نظر سیبرنتیک

ادامه

  

 

۱۶

·    این امر به سبب خصلت سیستم مولتی ثابت است که می تواند برای مدتی، رابطه این و یا آن زیرسیستم را با کل سیستم قطع کند تا بتواند نسبت به محیط، رفتاری تقریبا مستقل داشته باشد.

 

(مفهوم «زیرسیستم»

را

ما به تقلید از مفهوم ریاضی «زیرمجموعه» می سازیم.

مترجم)

 

۱۷

·    اگرسیستم های سیبرنتیکی زنده، چنان سازمان یافته بودند، که کلیه زیرسیستم های آنها در هر لحظه و از هر نظر در تأثیر متقابل بغرنج و ماهوی با یکدیگر قرار داشته باشند، آنگاه انطباق کل سیستم با محیط عملا غیر ممکن می گردید.

·    چرا که در غیر این صورت هر تغییر شرایط محیط ایجاب می کرد که مجموعه عوامل متغیر سیستم بر اساس ارزش های جدید تنظیم شوند.

 

۱۸

·    برای انجام این کار مدت زمان تخمینی موجود در رابطه با تکامل از ساده ترین موجودات به انسان، یعنی دو و نیم میلیارد سال، کفایت نمی کرد.

 

۱۹

·    سیستم مولتی ثابت که برای مدتی با توجه به پیوندهای معین به  زیرسیستم های نسبتا مستقل تجزیه می شود، محیطی را در مقابل خود دارد که خود فاقد شبکه به هم پیوسته منسجم از تأثیرات متقابل است و زیرسیستم های آن کاملا مستقل از یکدیگر عمل می کنند.

 

۲۰

·    از این رو ست که سیستم مولتی ثابت می تواند بخشی از وظایف تطبیق را به عهده یکی از  زیرسیستم های خود واگذار کند، تا آن در استقلال نسبی از کل سیستم، وظیفه اش را به انجام رساند.

 

۲۱

·    اگر زیرسیستم های (S1) و (S2) سیستم سیبرنتیکی معینی، خود را مستقل از یکدیگر با زیرسیستم های محیط (U1) و (U2) و ... انطباق دهند، آنگاه میزان زمان لازم برای انطباق ده به توان چند برابر تقلیل خواهد یافت، اگر این انطباق با سیستم دیگری غیرممکن باشد.

 

۲۲

·    ابتدائی ترین موجودات زنده می توانند خود را با محیط تنها به کمک استراتژی هائی تطبیق دهند که در ژن های خود پیشاپیش به  صورت برنامه ریزی شده وجود دارند.

 

۲۳

·    چنین برنامه هائی می توانند، ثبات پویای سیستم های خود تنظیمگر را تنها در مقابل طبقه نسبتا ثابتی از اختلالات ناشی از محیط زیست تضمین کنند.

 

۲۴

·    مشخصه بارز موجودات عالی تر عبارت از این است که آنها توانائی آموختن را کسب کرده اند.

 

۲۵

·    توارث، انتقال آموخته های نسل های پیشین را به نسل های بعدی امکان پذیر نمی سازد، بلکه به انتقال استراتژی آموختن اکتفا می ورزد.

 

۲۶

·    فقط سیستم های خود تنظیمگر پویائی که تئوری سیبرنتیکی را فرا می گیرند، قادر به توضیح همه جانبه مکانیسم تکامل موجودات اند.

 

۲۷

·    روند بی پایان تحول (توسعه) ماده در کاینات، وحدت دیالک تیکی ئی است ازخطوط «صعودی» و «سقوطی» و از روندهای با برگشت و بی برگشت  (دوطرفه و یکطرفه)

 

·     مراجعه کنید به کیهان شناسی

 

ادامه دارد.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر