پروفسور دکتر هانس شولتسه
برگردان
شین میم شین
طبقه کارگر و تایخ
ادامه
۱۱
· مارکسیسم مطالعه و بررسی تاریخ را به دلایل زیر ضرور و الزامی می داند:
الف
· برای درس گرفتن از تاریخ در مبارزه بر ضد امپریالیسم
ب
· برای بهسازی متدهای مبارزه بر ضد امپریالیسم
پ
· برای شناخت به موقع گرایشات توسعه تاریخی
ت
· برای دست یابی به پیش بینی های تاریخی معین بر بنیان شناخت تاریخ، پیش بینی هائی که برای تدوین استراتژی خویش در مبارزه طبقاتی اهمیت دارند.
۱۲
· مارکسیسم به بررسی تاریخ تاکنونی نظام جامعتی سوسیالیستی، به همان سان نیز برای ساختمان موفقیت آمیز بعدی سوسیالیسم در کشورهای سوسیالیستی اهمیت زیادی قائل می شود.
۱۳
· شناخت علمی قانونمندی روند تاریخ شامل درک رسالت تاریخی طبقه کارگر ـ به مثابه بانی جامعه نوین، یعنی یک جامعه سوسیالیستی ـ می شود.
۱۴
· درک رسالت تاریخی طبقه کارگر، شالوده محکمی را برای خوش بینی تاریخی خاص این طبقه تشکیل می دهد و ایمان خلل ناپذیر به پیروزی در مقیاس جهانی را به او اعطا می کند.
۱۵
· طبقات و اقشار اجتماعی مختلف در کلیه زمان ها کوشیده اند تا از روند تاریخ توجیهی برای عمل خود، برای برقراری و یا حفظ ابدی جامعه طبقاتی خود بتراشند.
· به ویژه طبقات ستم پیشه و استثمارگر کوشیده اند تا با اشاره به تاریخ ثابت کنند که استثمار و ستم و جنگ همیشه بوده و همیشه خواهد بود و هر تلاشی در جهت استقرار نظامی عاری از این پدیده ها خیالپرورانه است.
۱۶
· به زبان سیستمتئوری می توان گفت که کلیه طبقات استثمارگر در تفسیر تاریخ، جنبه سمانتیکی را تابع جنبه پراگماتیکی ساخته اند و در تحلیل نهائی، حقیقت را تابع جانبداری.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر