هیئت تحریریه کلکتیو
برگردان
۱
· منطقه نفوذ به منطقه ای اطلاق می شود که تحت نفود اقتصادی، سیاسی و یا نظامی دول امپریالیستی و یا انحصارات و یا گروه های انحصاراتی باشد.
۲
· تشکیل منطقه نفوذ در دوران امپریالیسم، نتیجه تقسیم اقتصادی و سیاسی جهان بین انحصارات و اتحادیه های انحصاراتی و یا دول امپریالیستی است که در مبارزات رقابتی بی رحمانه و چه بسا در رویارویی های مسلحانه صورت می گیرد.
· مراجعه کنید به قانون توسعه اقتصادی و سیاسی ناهمگون کاپیتالیسم
۳
· شرکت ها و دول بزرگ کاپیتالیستی در مبارزه مستمر بی رحمانه اند تا منطقه نفوذ اقتصادی و سیاسی کسب کنند و یا منطقه نفوذ اقتصادی و سیاسی خود را بسط دهند و گسترش بخشند.
۴
· این مبارزه میان دول امپریالیستی، علت اقتصادی مهم برای سیاست تجاوزگرانه دول امپریالیستی بوده است و یکی از نیروهای محرکه اقتصادی اصلی بوده که به دو جنگ جهانی اول و دوم منجر شده است.
۵
· منطقه نفوذ انحصارات در اقتصاد کشوری به عرصه بازار بیواسطه آن کشور محدود نمی شود.
۶
· منطقه نفوذ می تواند با شرکت های تابعه و یا شرکت های مشترکه به رشته های اقتصادی متعددی گسترش یابد.
۷
· منطقه نفوذ می تواند مثلا با استفاده از انحصار پاتنت، شرکت های به لحاظ حقوقی «مستقلی» را در عرصه های دیگر نیز در بر گیرد.
۸
· کارخانجات حمل و نقل و کارخانجات تولیدی زنجیره ای موجود در یک کارخانه بزرگ هم می توانند به منطقه نفوذ هر شرکت و یا اتحادیه شرکت ها تعلق داشته باشند.
۹
· مفهوم منطقه نفوذ در اواخر قرن ۱۹ وارد پراتیک قراردادی دول امپریالیستی شده است.
۱۰
· مفهوم منطقه نفوذ، شاخص (مشخص کننده) فرمی از وابستگی مستعمراتی است و در وهله اول شاخص نفوذ سیاسی است.
۱۱
· اصطلاح «منطقه منافع» (به عنوان مثال، کشورهای مشترک المنافع. مترجم) اما قبل از همه مستلزم منطقه اقتصادی و تجاری است.
۱۲
· با توسعه سریع دول سوسیالیستی و با پیدایش دول ملی جوان، منطقه نفوذ بین المللی امپریالیسم به طور مستمر محدودتر گشته است.
پایان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر