پروفسور دکتر مانفرد بور
پروفسور دکتر هاینتس پپرله
برگردان
۱۳
· تفاوت دیگر اونتولوژی با متافیزیک عبارت از این است که اونتولوژی با آموزه های خود راجع به اولین اصول و تعاریف اصلی وجود، فقط به بررسی مسائل منفرد می پردازد.
· در حالیکه متافیزیک در صدد ارائه نگرش کلی از جهان است.
۱۴
· اونتولوژی به مثابه چنین بخش اول اساسی، در تئوری های فلسفی افلاطون، ارسطو، پلوتین، فلاسفه اسکولاستیک قرون وسطی، ولف و لایب نیتس هسته اصلی آنها را تشکیل می دهد.
۱۵
· در اونتولوژی بوده که بر مبنای برخی از معارف اساسی و یا اصول بدیهی اساسی تلاش به عمل آمده، تا از وجود ـ به مثابه وجود ـ تعریفی مفهومی ارائه داده شود.
۱۶
· اونتولوژی قرار بوده، مستقیما منطق واقعیت گردد و از این لحاظ، عمیقا ایدئالیستی ـ عینی بوده و موضوع آن، یعنی وجود به طور کلی، چیزی جز عام شیئیت یافته شناخت مفهومی نبوده است.
۱
اونتولوژی در فلسفه ارسطو
۱
· ارسطو وظیفه اونتولوژی را به شرح زیر تعیین می کند:
· «اونتولوژی باید موجود را در خلوص آن در نظر گیرد، در همان میزان که خالص و بی غل و غش است و ماهیت آن و چند و چون آن را نیز به همین سان، یعنی در همان میزان که خالص و بی غل و غش اند.»
۲
· اونتولوژی قدیم بر فرضیه غلط زیر مبتنی بوده است:
· اونتولوژی قدیم عام را به مثابه ماهیت شیئیت یافته تلقی می کند.
· ماهیتی که در گذر از مراحل معینی به هستی مستقل دست می یابد، به مثابه واقعیت رئال چیزها، به مثابه درون آغازین و فرمبخش چیزها در نظر گرفته می شود و تعریف می شود و این چیزی جز بیان کلاسیک ایدئالیسم عینی نبوده است.
۳
· اونتولوژی قدیم به لحاظ اسلوبی (متدیکی)، گمانورزانه، ترکیبگر، راسیونالیستی ـ استقرائی بوده است.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر