پروفسور دکتر پطر ایشهورن
برگردان
شین میم شین
۹
· بسیاری از تحولاتی که به مثابه قانونمندی های عام فوق الذکر در چارچوب روند کلی انقلاب سوسیالیستی، جامه عمل می پوشند، خصلت رفرم کسب می کنند.
۱۰
· این رفرم ها گشتاورهای ضرور انقلاب سوسیالیستی محسوب می شوند و تنها بدان معنی قابل فهم اند.
مشخصات رفرم ها
۱
· مشخصات تعیین کننده این رفرم ها به شرح زیرند:
الف
۱
· رفرم ها باید به تقویت نقش رهبری طبقه کارگر و حزب آن، به توسعه اتحاد همه زحمتکشان، به گسترش پایگاه اجتماعی قدرت دولتی، به تقویت همبود دول سوسیالیستی منجر شوند.
۲
· تغییراتی که با این معیارها مطابقت نداشته باشند، نمی توانند به مثابه رفرم ـ به معنی انقلابی آن ـ تلقی شوند.
۳
· چنین رفرم هائی فقط می توانند به تضعیف نظام سوسیالیستی منجر شوند و میدان عمل مناسبی برای خرابکاری های ایدئولوژی ها و گرایشات ضد انقلابی متنوع به نفع امپریالیسم فراهم آورند.
ب
۱
· بخش مهم تئوری مارکسیستی ـ لنینیستی انقلاب سوسیالیستی عبارت است از آموزه پیوند میان انقلاب دموکراتیکی و سوسیالیستی.
۲
· کلیه انقلابات سوسیالیستی ـ تا کنون ـ با خصلت بورژوائی ـ دموکراتیک و یا با خصلت ضد امپریالیستی ـ دموکراتیک عجین بوده اند.
۳
· این پدیده با توسعه اجتماعی مشروط می شود.
۴
· به یقین می توان گفت که در آینده نیز چنین خواهد بود.
۵
· تجارب تاریخی اشاره لنین را مورد تأیید قرار می دهند:
· انقلاب سوسیالیستی را «دیوار چین از انقلاب بورژوائی ـ دموکراتیک جدا نمی کند.»
· (لنین، «مجموعه آثار»، جلد ۳۳، ص ۳۲۱)
پ
۱
· مسائل تئوریکی و تاکتیکی که پدید می آیند، در تشکیل تئوری مارکسیستی انقلاب (مثلا در مانیفست حزب کمونیستی) و قبل از همه در توسعه بعدی آن توسط لنین و بعدها در جنبش کمونیستی (کنگره هفتم انترناسیونال کمونیستی) نقش مهمی به عهده دارند.
۲
· مسئله اینجا، مسئله اصلی تئوری و تاکتیک احزاب کمونیستی است.
ت
۱
· طبقه کارگر و حزب آن باید ـ بنا بر درک مارکسیستی ـ لنینیستی ـ در تحولات دموکراتیک با سیاست مستقل خاص خویش وارد صحنه شود.
۲
· زیرا تنها طبقه کارگر است که مبارز واقعا پیگیر و قاطع به خاطر دموکراسی است.
۳
· طبقه کارگر باید وظایف مبارزه در راه تحولات دموکراتیک را چنان انجام دهد که فعالیت، آگاهی و سازمان انقلابی توده ها تا حداکثر توسعه یابد.
۴
· طبقه کارگر باید با کلیه نیروهای دموکراتیک وارد اشتراک عمل و وحدت شود و با آنها به تشکیل جبهه دموکراتیک واحد اقدام کند.
۵
· اما او نباید ـ در این میان ـ در دموکراسی بورژوائی و خرده بورژوائی مضمحل شود.
· بلکه باید رهبری کلیه نیروهای دموکراتیک را تقبل کند و بکوشد تا «مهر مبارزه طبقاتی خود را، مهر پیگیری و قاطعیت پرولتری خود را، مهر عزم جزم پرولتری خود را، مهر پابرهنگان ژاکوبینی خود را بر تمامت توسعه بکوبد»
· (لنین، «مجموعه آثار»، جلد ۸، ص ۱۱۰)
۶
· او نباید از هیچکدام از پله های توسعه انقلاب بپرد، اما او ضمنا نباید آماج های طبقاتی خویش را پشت ملاحظات دموکراتیکی عمومی از نظرها پنهان دارد.
۷
· بلکه باید آنسان که لنین تذکر می دهد، مبارزه طبقاتی را آنچنان بسط دهد «که آن نه فقط وظایف انقلاب توده ای، دموکراتیکی و عام حال حاضر را، بلکه علاوه بر آن، وظایف انقلاب سوسیالیستی آینده را نیز در برگیرد.»
· (لنین، «مجموعه آثار»، جلد ۸، ص ۱۱۲)
ث
۱
· و سرانجام، طبقه کارگر باید بکوشد که بنا بر میزان آگاهی، سازمان و قوت موجود توده ها، آگاهی، سازمان و قوت توده ها را برای انقلاب لاینقطع از انقلاب دموکراتیک به انقلاب سوسیالیستی به خدمت گیرد.
۱۱
· این آموزه های تئوری مارکسیستی ـ لنینیستی انقلاب، پس از سال ۱۹۴۵ توسط حزب سوسیالیستی متحد آلمان خلاقانه بر توسعه تحولات انقلابی پیاده شده اند.
۱۲
· توسعه تاریخی صحت پیش بینی و آموزه انقلاب سوسیالیستی توسط مارکس و انگلس را تأیید کرده است.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر