پروفسور دکتر
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
(۱۹۶۹)
برگردان
شین میم شین
ایستاتیستیک
(علم آمار)
۲۹
· علاوه بر حدس زدن پارامترها، عرصه بزرگ استقرایی ایستاتیستیک وجود دارد که به کمک متدهای تئوری احتمالات به امتحان (تست کردن) فرضیه ها می پردازد.
۳۰
· فرضیه در ساده ترین مورد عبارت است از قبول کمی مشخصه ای از مجموعه ای.
۳۱
· تست (امتحان) در انتخاب پروب نمونه از مجموعه ای و در تشخیص این مسئله است که آیا پروب نمونه با فرضیه مورد نظر یعنی با فرضیه پژوهش سوسیولوژیکی ئی که به طور کمی تشکیل شده، سازگار است و یا نه.
۳۲
· اگر نتیجه پروب نمونه با پیش شرط فرضیه نامحتمل باشد (احتمالات خطا از ۵ درصد شروع می وشند و به ۱ درصد و یا کمتر می رسند) در آن صورت فرضیه مردود دانسته می شود و دور انداخته می شود.
۳۳
· فرضیه چه بسا پذیرشی راجع به ارزش میانگین مجموعه ای و یا درصد مقوله مشخصاتی است که حاوی ارزش پیش داده شده است، که به همانسان است که در مجموعه دیگری است که حداقل ۱۰ واحد را در برمی گیرد و الی آخر.
۳۴
· بدین طریق می توان کسی را که در دوره آموزشی معینی شرکت کرده با کسی که در آن دوره آموزشی شرکت نکرده مورد مقایسه قرار داد
· و یا نوع آموزشی جدید را با نوع آموزشی قدیم مورد مقایسه قرار داد
· و یا کلکتیو تولیدی معینی را با کلکتیو تولیدی دیگری مورد مقایسه قرار داد.
۳۵
· اگر ارقام حاصله مورد مقایسه قرار گیرند که در اثر برداشتن پروب های نمونه از دو مجموعه مختلف به دست آمده اند و تفاوت شان با فرضیه مجموعه خیلی نامحتمل است، در آن صورت باید فرضیه پژوهشی مطرح شده، مردود محسوب شود.
۳۶
· تصمیمگیری های اینچنینی را همانطور که قبلا خاطرنشان شد، نه با یقین مطلق بلکه همواره فقط با درجه احتمالات بالا می توان جامه عمل پوشاند که با دامنه مواد تحت بررسی افزایش می یابد.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر