۱۳۹۷ اردیبهشت ۱۵, شنبه

دایرة المعارف جامعه شناسی مارکسیستی ـ لنینیستی (۲۳۵)


پروفسور دکتر
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
و دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)

برگردان
شین میم شین

جامعه فرم یافته

۱
·    جامعه فرم یافته به طرح جامعه ای ـ سیاسی سرمایه داری انحصاری ـ دولتی  در آلمان غربی اطلاق می شود که واریانت آلمانی ـ غربی استراتژی گلوبال امریکایی است.  

۲
·    جامعه فرم یافته، تلاش بورژوازی بزرگ حاکم در جهت علم کردن سرمشق جامعه ای ـ سیاسی در مقابل تأثیر روز افزون سوسیالیسم و ایده ئولوژی مارکسیستی ـ – لنینیستی است، تا در مرحله گسترش طلبی در امحای (از بین بردن) بقایای دموکراسی، ضمن بروز پدیده های بحرانی و رویارویی های طبقاتی شدت یابنده، به تثبیت (ثبات بخشی به) سیستم سرمایه داری انحصاری ـ دولتی مدد رساند. 

۳
·    علاوه بر آن، مسائل انقلاب علمی و فنی اند که به طرز دم افزونی ابتکار عمل، برنامه ریزی و اداره (رهبری) تمامجامعه ای را الزامی می سازند و نیاز به مدل ها و تئوری های تمامجامعه ای را تحریک می کنند.  

۴
·    طرح «جامعه فرم یافته» از سویی باید جای طرح های به درد نخور را بگیرد و از سوی دیگر نواقص ماهوی و مهم فلسفه و جامعه شناسی بورژوایی را جبران کند  که تحت تأثیر پوزیتیویسم از تدوین مدل های تمامجامعه ای به جزئیاتپژوهی ها و جزئیاتنمایی ها عقب نشسته است.

۵
·    نیاز به ایده ئولوژی تمامجامعه ای «وحدت بخش» (یکپارچه ساز) با نیاز به تثبیت (ثبات بخشی به) کل سیستم سرمایه داری انحصاری ـ دولتی در چالش با سوسیالیسم توسعه یابنده، در مبارزه طبقاتی و در سر و سامان بخشی به مسائل انقلاب علمی و فنی مطابقت دارد.
·    «برای اینکه در لحظات بحرانی، وجود شعور تمامجامعه ای، ضرور و الزامی است.
·    تا بدین وسیله بتوان همبستگی و پیوستگی جامعه را حفظ کرد.»
·    (ر. آلتمن.)

۶

۱۲ تز مربوط به «جامعه فرم یافته
 

·    در صورت فقدان طرح تمامجامعه ای و یا در صورت «ضعف در تشکیل آن» خطر آن می رود که «در لحظات بحرانی نقطه ضعف  مهیبی پدید آید و در موارد نامساعد، جامعه حتی در معرض خطر درهم شکستگی قرار  گیرد.»
·    (۱۲ تز مربوط به «جامعه فرم یافته») 

ادامه دارد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر