سرچشمه:
صفحه فیسبوک پیرایه یغمائی
در آفریقای جنوبی درختی وجود دارد که سالی یک بار میوه ی
بسیار آبدار و خوشمزه ای به نام « ماروئلا » به بار می آورد که حاوی مقدار زیادی
الکل است.
ماروئلا وقتی می رسد در اثر آفتاب، مقدار زیادی الکل در
خود تولید می کند که گیرائی بسيار دارد .
این همان میوه ای است که از آن لیکور آمورلا را تهیه می
کنند .
به دلیل کمبود آب در
این ناحیه وقتی که میوه ی این درخت می رسد حیوانات زیادی برای رفع تشنگی و فرار از
گرما به زیر این درخت پناه می آورند و با اين ميوه رفع تشنگی می کنند که نتیجه را
می توانيد در این فیلم کوتاه ببینید!
میم حجری
1
الدهید
·
اصولا هر میوه ای، حتی هر دانه و حبه ای پس از رسیدن، حاوی الکل بالقوه است:
·
الکل نتیجه احیای مواد قندی موسوم به الدهید است که در
همه نباتات کم و بیش وجود دارد.
2
·
حتی اندام نباتات و درختان حاوی مقادیر چشمگیری از مواد
قندی اند.
3
·
به همین دلیل است که می توان از جو آبجو تهیه کرد.
4
الکل
·
در هوای گرم مواد قندی، احیای بیوشیمیائی می شوند و به
الکل بدل می گردند که هر کس از آن بخورد تلو تلو می خورد.
· این به معنی سقوط از مرحله الدهید به مرحله الکل است.
5
اسید
·
طرف دیگر این واکنش بیوشیمیائی اکسیداسیون مواد قندی است:
·
در روند و به برکت اکسیداسیون مواد قندی، اسید تشکیل می
شود:
·
ترش گشتن محتوای معده پس از اطعام مواد قندی (مواد شیرین
و کیک و غیره) نتیجه همین واکنش است.
اسید استیک، سرکه
·
تبدیل عرق به سرکه نیز توسعه دو مرحله ای برگشتی است:
·
الکل نخست به الدهید و الدهید به اسید (اسید استیک، سرکه)
اکسید می شود.
6
مستی و پیامدهای آن
·
عطر مستی بخش گیاهان که شعرای بی خبر از روندهای شیمیائی و
بیوشیمیائی را به ایدئالیزه کردن بهار و دادن نام فصل مستی و خماری برمی انگیزد،
نیز نتیجه همین روند احیا (ردوکسیون) است:
·
عطر گیاهان نیز از مواد الکلی و غیره با درجه تبخیر بسیار نازل
تشکیل می شود که استشمام شان مستی آور است.
پایان
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر