اقتصاد سیاسی سوسیالیسم
و
کاربست آن در آلمان دموکراتیک
برگردان
شین میم شین
فصل اول
گذار از کاپیتالیسم به سوسیالیسم
به مثابه قانونمندی اساسی زمان ما
بخش اول
مارکس، انگلس و لنین
راجع به قانونمندی پیروزی سوسیالیسم
۲۰
· لنین از تمرکز غول آسای قدرت اقتصادی و سیاسی در دست انحصاران قدرتمند و از ناهمگونی توسعه اقتصادی و سیاسی که مشخصه کاپیتالیسم است، دو استنتاج نهایی دیگر به عمل می آورد:
استنتاج لنینی اول
۱
· لنین اثبات می کند که تضادهای جامعه سرمایه داری امپریالیستی نیز به طرز همگونی تعمیق نمی یابند، بلکه در عرصه های منفرد، در حوزه های منفرد و در کشورهای منفرد، به ویژه اوج می گیرند و به گرهی مبدل می شوند که کاپیتالیسم قادر به گشودنش نیست.
۲
· این اما بدان معنی است که کاپیتالیسم را نمی توان در مقیاس جهانی در زمان واحدی سرنگون کرد.
· بلکه امکان آن فراهم می آید که کاپیتالیسم در یک کشور، در کشورهای منفرد و یا در گروهی از کشورهای منفرد سرنگون شود.
۳
· نتیجه حاصل از این حقیقت امر، این است که کشورهای سوسیالیستی برای مدتی طولانی در جوار کشورهای کاپیتالیستی وجود خواهند داشت و مبارزه میان کشورهای سوسیالیستی و کاپیتالیستی به نیروی حرکتی بین المللی تعیین کننده ای مبدل خواهد شد.
· این بدان معنی است که انقلاب سوسیالیستی جهانی، اکت (عملیات) کوتاهمدتی نخواهد بود.
· بلکه کل دوران تاریخی ئی را در بر خواهد گرفت.
(محتوای دوران کنونی به همین دلیل هم، گذار از سرمایه داری به سوسیالیسم در مقیاس جهانی است.
مترجم)
استنتاج لنینی دوم
۱
· لنین ثابت می کند که پس از تأسیس حاکمیت انحصارات، امکان تشکیل جهشی دیکتاتوری پرولتاریا به دشواری می تواند وجود داشته باشد.
۲
· در چنین شرایطی لازم خواهد بود که مبارزه در راه دموکراسی توسط جبهه پهناوری از طبقه کارگر و دهقانان زحمتکش و دیگر زحمتکشان و اقشار غیر انحصاری، به عقب نشاندن قدرت انحصارات و فراهم آوردن شرایط لازم برای تسخیر قدرت صورت گیرد.
۳
· پیوند درست میان مبارزه ضد امپریالیستی در راه دموکراسی و انقلاب سوسیالیستی، عنصر ماهوی و مهم تئوری لنینی انقلاب سوسیالیستی است.
۴
· این استنتاج لنینی، امروزه تحت شرایط سرمایه داری انحصاری ـ دولتی، با درهم تنیدن قدرت انحصارات با قدرت دولت، برای تدوین استراتژی و تاکتیک مبارزه ضد امپریالیستی، اکتوئالیته (فعلیت) خاصی کسب می کند
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر