ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
(۱۹۶۹)
برگردان
شین میم شین
تئوری
۸۵
· در تئوری های امپیریکی (تجربی)، متدهای «آنالیتیکی» (تجزیه ـ تحلیلی) با متدهای «ژنه تیکی» (دیالک تیکی) وحدت دیالک تیکی تشکیل می دهند.
۸۶
· بسته به هدف تئوری های امپیریکی، گاهی متدهای «آنالیتیکی» (تجزیه ـ تحلیلی) مسلط بر متدهای «ژنه تیکی» (دیالک تیکی) اند و گه بر عکس.
۸۷
· اگر قرار بر این باشد که تئوری به تثبیت گشتاورهای خاصی از روند واقعی بپردازد، در آن صورت تحت تسلط متدهای منطقی به مورد اجرا گذاشته می شود.
۸۸
· این همیشه زمانی رخ می دهد که ما علاقه مند به دانستن این مسئله هستیم که تحت شرایط از قبل تعیین شده، چه صورت خواهد گرفت.
۸۹
· تئوری هایی که به طور منطقی هنجاربندی شده اند، از این رو، حاوی «خصلت ابزاری (اینسترومنتال)» نیز هستند و موجد تکنولوژی رفتاری ئی اند.
· بی اعتنا به اینکه این تکنولوژی به چه هدفی مورد استفاده قرار می گیرد.
۹۰
· اگر قرار بر این باشد که تئوری روندهای واقعی را یعنی روندهای تاریخی را نمودار سازد، در آن صورت تحت تسلط متد های دیالک تیکی به مورد اجرا گذاشته می شود.
۹۱
· این در صورتی صورت می گیرد که ما علاقه مند به دانستن این مسئله باشیم که ما کدام تصمیمگیری ها را برای خودپایی (حفظ خود) لازم داریم.
۹۲
· اثر کارل مارکس، تحت عنوان «سرمایه» نشانگر وحدت دیالک تیکی متدهای آنالیتیکی (تجزیه ـ تحلیلی) و ژنه تیکی (دیالک تیکی) است.
· یعنی نشانگر وحدت دیالک تیکی متدهای منطقی و دیالک تیکی است.
۹۳
· پیش بینی فرمولبندی شده توسط مارکس راجع به سقوط سرمایه داری را نمی توان با متد آنالیتیکی (تجزیه ـ تحلیلی) محض به دست آورد.
· (از این تصور سوسیال ـ دموکراسی رفرمیست تبعیت می کند که به خاین بر مارکسیسم مبدل شده است.)
۹۴
· دلیل این مسئله این است که منطق، به مثابه متد تحت تابعیت شرایط ثابت یعنی تحت تابعیت شرایطی که موجود تصور می شوند، قرار دارد.
· تحت تابعیت شرایطی که در چارچوب شان پژوهش پیوندها صورت می گیرد.
۹۵
· نفی این شرایط را نمی توان به طور منطقی و قطعی پیش بینی کرد.
· برای اینکه آن پیوست (گره) منطقی نیست.
۹۶
· متد منطقی فقط تدوین پیگیرانه مدل های مختلف برای سرمایه داری را مجاز می دارد.
· مثلا نموداری سازی سرمایه داری به عنوان سیستم بی ثبات را نیز.
ادامه دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر