پروفسور دکتر
ولفگانگ ایشهورن
اریش هان
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
مانفرد پوشمن
روبرت شولتس
هورست تاوبرت
و دهها تن دیگر
(۱۹۶۹)
برگردان
شین میم شین
پیشکش
به
(۱۹۶۹)
برگردان
شین میم شین
پیشکش
به
امیر حسین آریان پور
دترمینیسم
https://www.youtube.com/watch?v=FkTL0jImSQg
۱
http://hadgarie.blogspot.de/2018/01/blog-post_42.html
۲
http://hadgarie.blogspot.de/2018/01/blog-post_16.html
پایان
پیرو بحث قبلی در مورد ماده و انرژی و تبدیل آنها به یکدیگر ، گفتنی است که هر حرکتی نیازمند نیروهای فشاری و کششی است . این نیروها می توانند به صورت طبیعی اعمال شوند یا که بواسطه ی فعالیت های ناآگاهانه و آگاهانه ی انسان ها اثر بگذراند . در هر صورت انسان نیز موجودی است که نسبت به بسیاری از پدیده های موجود در یونیورس زمان کمتری را در زمین زیسته است و اگر کلی تر بنگریم ، فرمی از مواد آلی با ترکیبات معدنی بوده است که تحت شرایط خاص ، جاندار و متعاقبا دارای خواص اولیه ی ابتدایی بقا شده و رفته رفته رشد کرده و تکامل یافته است . هر چه بیشتر تکامل یافته و ابزار تولیدی اش را توسعه داده ، توانسته است در محیط زیست و اجتماعات خود تاثیراتی عمیق تر بگذارد . اما طبق قوانین فیزیکی می دانیم که هیچ حرکتی بدون اعمال نیرو و صرف انرژی صورت نمی گیرد . انرژی از بین نمی رود ، تنها از فرمی به فرم دیگر انتقال می یابد و بعضاً به ماده ای تبدیل می شود . اگر اوبژکتیویته ی تحلیل را افزایش دهیم و از میزان سوبژکتیویته ی آن با توجه به قدمت چند میلیارد ساله ی زمین و یک میلیون ساله ی حیات انسان بر آن بکاهیم ، در واقع اعمال انسانی نیز فرمی از انتقال و جابجایی انرژی در زمین هستند ، مثلاً انسان انرژی لازم را برای تکان دادن دست هایش از کجا بدست می آورد ، خوب از تغذیه ، برای تغذیه نیاز به مواد غذایی است و برای تولید آنها نیاز به انرژی . پس می توان نتیجه گرفت که جابجایی و انتقال و تبدیل انرژی به ماده ، عامل اصلی همه گونه تحرکاتی است . اما اینکه انسان تا چه اندازه می تواند انرژی های را که جذب می کند ، آگاهانه و خلاقانه و هدفمند به کار برد ، بر می گردد به شخصیت و اراده ی انسان و سطح تکامل وی . مثلاً اگر انسانی در صورت منتقل شدن فرمی از انرژی به وی ، بلافاصله ، نیاندیشیده ، بی طرح و برنامه ، واکنشی نشان دهد و سخنی بگوید , همین رفتار او سبب مصرف و انتقال انرژی به پیرامونش خواهد شد و متناسب با آنها عواقبی را در پی خواهد داشت .
پاسخحذفنکته ی بعدی بر اساس تیوری های فیزیک کوانتومی ، اینست که مقدار انرژی در جهان ثابت است . از بین نمی رود و از میزانش کاسته نمی شود ، یعنی هیچگونه تغییر کمی نخواهد کرد ، این به چه معناست ؟ آیا بشریت تمام هستی را شناخته و انرژی های پتانسیل و جنبشی و الکترومغناطیس و ... موجود در کل پدیده های هستی را اندازه گرفته ؟ خوب اگر چنین است ، یونیورس بایستی نهایتا محدود باشد و مرزهایی داشته باشد و ماده هیچگاه توسعه نیابد و به لحاظ جرمی و حجمی رشد نکند . حالا معلوم نیست چرا و چطور می توان سرعت ذره ای را به سرعت نور رساند تا بتوان نظریات موهوم انیشتین را اثبات کرد .
ممنون.
پاسخحذففیزیک یکی از علوم است و موضوع فیزیک یکی از اجزای واقعیت عینی است.
فیزیک و مفاهیم فیزیک را اگر هم بعضی از انها مثلا اده، مکان، زمان، حرکت و غیره شبیه مفاهیم ماتریالیسم دیالک تیکی (فلسفه علمی) اند، نباید عوضی گرفت.
مفهوم ماده در فیزیک یکی از فرم های بیشمار ماده در فلسفه علمی است.
اینکه «هر حرکتی نیازمند نیروهای فشاری و کششی است » فقط در علم فیزیک اعتبار دارد.
ماده از دید فلسفه علمی (ماتریالیسم دیالک تیکی و تاریخی) خودجنب است و نیازی به فشارو تلنگر و غیره ندارد.
برای اینکه تضادمند است.